Κέρκυρα παραλίες δυτικά

Δυτικές Παραλίες Κέρκυρας 

Άγιος Στέφανος

Συνεχίζοντας παραλιακά, φτάνεις στον Άγιο Στέφανο (υπάρχει και στη δυτική πλευρά του νησιού μια παραλία που λέγεται Άγιος Στέφανος). Από εδώ μπορείς να πάρεις το καραβάκι που πάει στα νησάκια Οθωνοί, Μαθράκι και Ερείκουσα. Ο Άγιος Στέφανος έχει ωραίο ηλιοβασίλεμα και παραλιούλες με αμμουδιά. Περισσότερο όμως εδώ αξίζει η θέα. Πάντως το μέρος έχει καλή τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αρίλλας – Άγιος Γεώργιος

Αμέσως μετά πάμε σε μια μεγάλη, ωραία παραλία με αμμουδιά και καθαρά νερά. Είναι ο Αρίλλας. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε σε μια από τις πολύ ωραίες παραλίες της Κέρκυρας, τον Άγιο Γεώργιο, που όχι τυχαία λέγεται Άη Γιώργης των Πάγων. Μην ξεγελαστείς από το πάνω χωριό που λέγεται Πάγοι. Δεν πρόκειται για «απλή συνωνυμία». Τα νερά στον Άη Γιώργη των Πάγων είναι όντως πάρα πολύ κρύα! Όμως η θάλασσα εδώ είναι  πολύ καθαρή. Η παραλία είναι εντυπωσιακά όμορφη, αμμουδερή και μεγάλη σε πλάτος και μήκος σαν το Καλαμάκι. Η διαφορά με το Καλαμάκι είναι ότι ο Άη Γιώργης των Πάγων είναι ένα οργανωμένο χωριό, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλαζ, παιχνίδια θαλάσσης (κανό, ποδήλατο, σαμπρέλα, αλεξίπτωτα).

 Παλαιοκαστρίτσα

Μετά τον Άη Γιώργη, ο επαρχιακός δρόμος παραμένει ασφαλτοστρωμένος, αλλά παρουσιάζει μια μικρή δυσκολία στην οδήγηση. Επόμενος σταθμός είναι η Παλαιοκαστρίτσα. Οι παραλίες στην Παλαιοκαστρίτσα είναι για όλα τα γούστα: μικροί ορμίσκοι με αμμουδιά, με βότσαλο, χοντρό ή ψιλό. Καθαρά νερά, αλλά πολύ κρύα. Στην Παλαιοκαστρίτσα μαζεύεται πολύς κόσμος.

Γλυφάδα

Συνεχίζοντας παραλιακά, κατεβαίνοντας δηλαδή πιο νότια στη δυτική ακτή της Κέρκυρας, θα συναντήσεις μια μικρή ενδιαφέρουσα αμμουδερή παραλία. Προειδοποίηση: Μέχρι να φτάσεις κάτω οδηγώντας στον όλο στροφές δρόμο, θα περάσεις μια ψιλοταλαιπωρία. Για μία φορά αξίζει τον κόπο, αλλά δεν το ξανακάνεις. Επίσης το παρκάρισμα στο χωριό είναι κάπως δύσκολο. Η μία παραλία λέγεται Γλυφάδα. Για να πας στη Γλυφάδα, καλό είναι να έχεις μικρό αυτοκίνητο. Πιο βατή και μάλλον πιο ωραία παραλία είναι ο Άη Γόρδης.

Διαβάστε ακόμα για τα Κέρκυρα:

Σχολιάστε