Κέρκυρα διασκέδαση

Διασκέδαση στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα σε εμπνέει για περπάτημα. Πηγαίνοντας προς το Παλιό Φρούριο, περνάς από τη μεγάλη πλατεία της Κέρκυρας, την πλατεία των Λιστών, τη Σπιανάδα. Παρεμπιπτόντως, το «Λιστών γράφεται με «ι», γιατί αναφέρεται στις Λίστες των Ευγενών της Κέρκυρας.

Πλατεία των Λιστών

Η πλατεία των Λιστών έχει ωραία καφέ και εστιατόρια. Κάθε απόγευμα ή νωρίς το βραδάκι, παίζει στο κιόσκι και μια διαφορετική φιλαρμονική μπάντα. Μόλις αρχίσει να σουρουπώνει, πιάσε θέση σε κάποια απ’ τις καρέκλες, ν’ απολαύσεις αυτό που τρέχει στο αίμα των Κερκυραίων: τη μουσική.  Και το πιο καταπληκτικό: βλέπεις γύρω σου εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν ησυχία και ακούνε κλασική ή σύγχρονη έντεχνη μουσική.

Συναυλίες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις γίνονται και στην καφετέρια που λειτουργεί μέσα στο Παλιό Φρούριο της πόλης.

Καφετέριες και μπαράκια

Καφετέριες και μπαράκια θα βρεις παντού στην Κέρκυρα. Όμως αυτό το νησί έχει βαλθεί να σε κάνει να διασκεδάσεις με χίλιους τρόπους. Σε όλες τις βόρειες παραλίες της Κέρκυρας (Αχαράδι, Ρόδα, Σιδάρι, Αρίλλας) υπάρχουν θαλάσσια σπορ και παιχνίδια θαλάσσης (κανό, ποδήλατο, σαμπρέλα, αλεξίπτωτα). Οι πρώτοι πελάτες γι’ αυτά είναι οι ξένοι τουρίστες.

Καταδύσεις

Για καταδύσεις, προσφέρονται οι παραλίες της Κασσιόπης. Ακόμα και τίποτα να μην ξέρεις από καταδύσεις, υπάρχουν σχολές που σου μαθαίνουν πώς να φορέσεις την καταδυτική στολή και να κάνεις μια υπέροχη υποβρύχια βόλτα ανάμεσα στα βράχια. Σε ορισμένα σημεία, το νερό βαθαίνει απότομα κι ο βυθός γίνεται πολύ ενδιαφέρων. Παρά το βάθος όμως, Η Κασσιόπη είναι ένα ασφαλές μέρος για καταδύσεις.

 Iππασία

Στο δρόμο από Αυλάκι προς Άγιο Στέφανο (στην ανατολική ακτή της Κέρκυρας), υπάρχει μια φάρμα όπου μπορείς να νοικιάσεις άλογα. Οι διαδρομές που ακολουθείς είναι ανάλογα με το πόσο γνωρίζεις ιππασία. Αν ιππεύεις για πρώτη φορά, θα πας με συνοδούς. Αν έχεις παιδάκια ή ανθρώπους που δεν ξέρουν ιππασία, σου δίνουν περισσότερους συνοδούς, που ακολουθούν πεζή. Σε πηγαίνουν σε παραλίες που μπορείς να πας μόνο με τα άλογα ή με τα πόδια. Όλη αυτή η περιοχή είναι προστατευμένη. Επειδή όμως έχει μπει στο πρόγραμμα να δοθεί για ιδιωτική εκμετάλλευση, ό,τι προλάβεις απόλαυσέ το τώρα που η φύση εδώ είναι ακόμα παραμυθένια αγνή.

Πεζοπορία

Παίρνοντας το μονοπάτι από  τον Άγιο Στέφανο και πλησιάζοντας με πεζοπορία προς το Αυλάκι, θα συναντήσεις δύο λιμνούλες, που συγκεντρώνουν πάπιες, ερωδιούς, πελεκάνους, καμιά φορά και λίγα φλαμίνγκο. Μιλάμε για πολύ ωραία διαδρομή, αρκεί να αντέχεις το περπάτημα. Φτάνοντας στο Αυλάκι θα βρεις μια ταβέρνα και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκροτήματα bungalows.

Πλοιάριο με γυάλινο πάτο

Στην Παλαιοκαστρίτσα, αν έχεις χρόνο, διάθεση και κάποια χρήματα, κλείσε να πας μια βόλτα με ένα πλοιάριο που μοιάζει με υποβρύχιο και έχει γυάλινο πάτο. Σε παει ανοιχτά του όρμου της Παλαιοκαστρίτσας και βλέπεις από κάτω τη θάλασσα και τα διάφορα ψάρια που κυκλοφορούν.

Διαβάστε ακόμα για τα Κέρκυρα:

Σχολιάστε