Παραλίες στο Ξυλόκαστρο

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Εξαρτάται τι θέλεις. Για πιο κοσμποπολίτικα, το Ξυλόκαστρο θα σε βολέψει. Η παραλία του Πευκιά και η παραλία των Αριστοναυτών έχουν πάρει μπλε σημαία. Το ίδιο κι η Μαρίνα Ξυλοκάστρου. Μιλάμε για καθαρά και κοσμοπολίτικα. Γιατί αν θες σκέτη “κοσμοπολίτικη” παραλία και δεν σε πολυνοιάζει το πόσο καθαρή είναι, πας και στην Ακράτα.

Στο Καμάρι, εκτός από πιστοποιημένα καθαρή θάλασσα, έχει και νεροτσουλήθρες.

Ωραία θάλασσα και καθαρή θα βρεις τόσο στο Μελίσσι όσο και στη Συκιά, που αποτελεί τη συνέχεια του Ξυλοκάστρου.

Δερβένι – Μαύρα Λιθάρια

Μετά πεντακάθαρα νερά έχει το Δερβένι και λίγο πιο πέρα τα Μαύρα Λιθάρια. Και οι δύο αυτές παραλίες έχουν χοντρό βότσαλο και αρκετό βάθος σε μικρή απόσταση. Εδώ κάποιες μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου πιάνει πολύ κύμα και δεν μπορείς να μπεις μέσα, γιατί μετά είναι απότομα και δεν μπορείς να βγεις πατώντας στις μεγάλες πέτρες. Όταν φυσάει, αν έχει λίγο κύμα πας πρωί πρωί, γύρω στις 7 με 8, κάνεις άνετα το μπάνιο σου σε μια θάλασσα που είναι όλη δική σου και μετά άσ’ τη να φουσκώσει όσο θέλει το μεσημέρι.

Στο λιμανάκι της Αιγείρας αξίζει να κατέβεις περισσότερο για βόλτα, να χαζέψεις τα κότερα. Προς το Αίγιο, ο Ψαθόπυργος έχει ωραία, δροσερή θάλασσα.

Tριζόνια

Αν είσαι μερακλής, θα κάνεις τον κόπο να πας μέχρι το Αίγιο και να περάσεις απέναντι με βαρκούλα στο νησάκι Tριζόνια. Δυόμισι τετραγωνικά χιλιόμετρα όλο κι όλο, με δύο παραλίτσες με μικρό γαρμπίλι, βαθιά νερά, ωραία, καθαρά.

Πας από τη μια μεριά του νησιού μέχρι την με τα πόδια σε 10 λεπτά. Εννοείται ότι δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο. Οι πιο πολλοί που έρχονται εδώ είναι σκαφάτοι. Έχει και ταβερνούλες για φαγητό, αλλά κι ένα μικρό ξενοδοχείο για να μείνεις, αν θέλεις.

Διαβάστε για τo Ξυλόκαστρο και την Κορινθία:

Σχολιάστε