Παραλίες στη Νότια Κεφαλλονιά

Παραλίες στη Νότια Κεφαλλονιά

Στο νότιο τμήμα της Κεφαλλονιάς βρίσκεται η Επαρχία Κραναίας με πρωτεύουσα το Αργοστόλι, που είναι βέβαια και η πρωτεύουσα όλου του νησιού. Κοντά στο Αργοστόλι βρίσκονται δύο κοσμοπολίτικες παραλίες, ο Πλατύς Γιαλός και ο Μακρύς Γιαλός.

Άβυθος

Άλλη μια όμορφη παραλία στη νότια Κεφαλλονιά. Καθαρά, καταγάλανα νερά, πυκνή άμμος, ωραίο τοπίο με τον πράσινο λόφο πίσω της.

Μακρύς Γιαλός

Δεν είναι τυχαίο που συγκεντρώνεται πολύς τουρισμός σ’ αυτή την παραλία. Μεγάλη αμμουδιά με λεπτή άμμο και διάφανα νερά. Η χλιδή συμπληρώνεται με θαλάσσια σπορ και άφθονες ομπρέλες για όλους. Μια παραλία που κερδίζει σταθερά τη διάκριση της γαλάζιας σημαίας.

Πλατύς Γιαλός

Είναι η συνέχεια του Μακρύ Γιαλού, οπότε ουσιαστικά έχουμε δύο δίδυμες παραλίες, που επικονωνούν μεταξύ τους είτε με τα πόδια είτε κολυμπώντας. Κι αυτή η παραλία έχει καθαρά νερά και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Άη Χέλης

Λίγο πιο νότια βρίσκεται ο Άη Χέλης. Αμμουδιά, ρηχά νερά και ασφάλεια. Ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά. Και για όλη την οικογένεια, υπάρχουν θαλάσσια παιχνίδια και beach volley.

Λουρδάς

Στους πρόποδες του Αίνου, στο νότιο τμήμα του νησιού, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Λουρδάς, κοντά στο χωριό Λουρδάτα. Γαλανά, καθαρά νερά, ωραίος συνδυασμός από βότσαλο και άμμο και υπέροχη θέα του καταπράσινου Αίνου.

Κατελιός

Πλησιάζοντας προς τη Σκάλα, παίρνουμε στροφή για το ψαροχώρι Κατελιός. Στην παραλία του θα ρίξουμε μια ακόμα βουτιά.

Σκάλα

Η Σκάλα είναι μια πολύ μεγάλη αμμουδερή παραλία, στη συνέχεια του ομώνυμου χωριού. Πολύ τουριστική περιοχή, που μαζεύει κυρίως Εγγλέζους. Όλες οι νότιες περιοχές της Κεφαλλονιάς είναι αγαπητές στους Εγγλέζους. Οι Ιταλοί προτιμούν τη βορεινή Κεφαλλονιά.


Διαβάστε ακόμα για την Κεφαλλονιά:

Σχολιάστε