Παραλίες στη Μήλο

ΜΗΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Όλες οι παραλίες στη Μήλο είναι απλά υπέροχες και κάθε μία διαφορετική από την άλλη. Σχεδόν όλες οι παραλίες σ’ αυτό το νησί είναι δύσβατες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Ο δρόμος δεν σε πάει δίπλα στη θάλασσα, ν’ αφήσεις δηλαδή το αυτοκίνητο και να πας να βουτήξεις. Πρέπει να κατέβεις στην παραλία από εκεί που είσαι με “καταρρίχηση” από κάποιο πέρασμα, που δεν είναι ένα συνηθισμένο, άνετο μονοπάτι. Ίσως αυτή να είναι και η άγρια ηδονή της ανακάλυψης σε κάθε παραλία της Μήλου.

Παραλίες  στη Βόρεια Μήλο

Σαρακίνικο

Η πιο ξακουστή παραλία της Μήλου είναι το κοσμοπολίτικο Σαρακίνικο. Περιβαλλόμενο από τεράστια βράχια, σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι στη σελήνη ενώ κολυμπάς στη θάλασσα. Πρόκειται για μία πάρα πολύ μικρή παραλία. Μέσα έχει άμμο μέσα και λίγες πετρούλες. Σαν θάλασσα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το τοπίο όμως έξω είναι κάτασπρο σαν σελήνη.

Φυροπόταμος

Στο βόρειο μέρος  της Μήλου, κοντά στο Σαρακήνικο, υπάρχει η παραλία Φυροπόταμος με αμμουδιά και αρμυρίκια.

Παπάφραγκας

Κοντά βρίσκεται  και ο Παπάφραγκας. Σ’ αυτή την τοποθεσία υπάρχουν δύο παραλίες. Η αριστερή έχει αμμουδιά έξω, και μέσα άμμο και λίγες πετρούλες. Η ωραιότερη όμως παραλία στον Παπάφραγκα βρίσκεται δεξιά. Εδώ, καθώς κολυμπάς, βλέπεις γύρω σου επιβλητικά βράχια. Είναι ένας πολύ μικρός κολπίσκος, μέ άμμο μέσα και έξω. Τα νερά είναι καθαρά, αλλά δεν είναι τόσο ανοιχτογάλανα όσο σε άλλες παραλίες του νησιού (για παράδειγμα στο Τσιγκράδο, στον Γέροντα και στην Αχιβαδόλιμνη). Εδώ είναι λίγο πιο σκούρα.

Παραλίες  στη Νότια Μήλο

Αχιβαδόλιμνη

Στον κόλπο της  Μήλου βρίσκεται η Αχιβαδόλιμνη, μια μεγάλη παραλία, πολύ ωραία, όλο άμμο μέσα και έξω, με πεντακάθαρη θάλασσα. Πας με το αμάξι και φτάνεις κοντά στη θάλασσα. Είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη παραλία στη Μήλο.

Φυρίπλακα

Η Φυρίπλακα μοιάζει με την Αχιβαδόλιμμη, αλλά δεν έχει τόσο εύκολη πρόσβαση όσο η Αχιβαδόλιμνη. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσβατη, αλλά για τις γυναίκες θα συνιστούσαμε ίσιο παπούτσι.

Μύτακας

Ο Μύτακας είναι μια πάρα πολύ ωραία παραλία με αμμουδιά μέσα και έξω και με μικρή δυσκολία πρόσβασης. Απλά αφήνεις το αμάξι και κατεβαίνεις μια κατηφορίτσα. Εντάξει, μετά θα ανέβεις και την ανηφορίτσα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Τσιγκράδο

Το Τσιγκράδο είναι πολύ όμορφη μικρή, αμμουδερή παραλία. Ο μόνος τρόπος να κατέβεις είναι με σχοινί. Αυτή είναι η πιο δύσβατη παραλία απ’ όλες στο νησί. Υπάρχει ένα χωμάτινο μονοπάτι κι αριστερά και δεξιά πολύ ψηλά βράχια και για να κατέβεις, κρατιέσαι από σχοινιά. Όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθείς. Ιδιαίτερα όταν φτάσεις, θα δεις ότι είναι μια πανέμορφη παραλία, με πολύ καθαρά νερά και με άμμο μέσα και έξω. Αξίζει να την δεις και να την απολαύσεις.

Γέροντας – Κλέφτικο

Δύο άλλες παραλίες που πας μόνο με καραβάκι είναι ο Γέροντας και το Κλέφτικο. Πάρα πολύ όμορφες και οι δύο. Το καραβάκι ξεκινάει απ’ τον Κήπο και το εισιτήριο είναι 18 ευρώ το άτομο. Σε αφήνει να κολυμπήσεις στον Γέροντα γύρω στα τρία τέταρτα και μετά σε πάει στο Κλέφτικο για μία ώρα κι ένα τέταρτο. Ξεκνάει γύρω στις 11 το πρωί και επιστρέφει γύρω στις 2.30 το μεσημέρι. Υπάρχουν κι άλλα καραβάκια που ξεκινούν απ’ τη Χώρα και πάνε στον Γέροντα και στο Κλέφτικο, αλλά εκείνα πάνε και Σκόπελο και Αλόνησο. Κοστίζουν πιο ακριβά, γύρω στα 50 ευρώ, αλλά σε ταῒζουν κιόλας.

Άγιος Σώστης

Στο νότιο μέρος  του νησιού υπάρχει και η παραλία Άγιος Σώστης με άμμο μέσα και έξω. Η πρόσβαση γίνεται κατεβαίνοντας λίγα μεγάλα σκαλιά. Αυτή η παραλία αξίζει γιατί δεν την πιάνει καθόλου ο βοριάς και μπορείς να κάνεις μπάνιο όσο αέρα κι αν έχει.

Αγία Κυριακή

Όσο βρίσκεσαι ακόμα  στο νότιο μέρος της Μήλου, μπορείς να πας για μπάνιο στην Αγία Κυριακή, όπου μπορείς να κάνεις και με κρις κραφτ και σκι με μπανάνες ή κουλούρες.

Παλιοχώρι

Θαλάσσια σπορ μπορείς  να κάνεις και στο Παλιοχώρι. Αυτή η παραλία έχει βότσαλο ψιλό σαν κουφέτο.


[L- Milos]


Σχολιάστε