Μήλος φαγητό, εστιατόρια

ΜΗΛΟΣ ΦΑΓΗΤΟ

Ω χαμός

Πάρα πολύ καλό φαγητό θα βρεις λίγο έξω απ’ τη Χώρα, στην παραλία Παπικινού. Σαν παραλία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά αξίζει να πας για το εστιατόριο  “Ω χαμός” (έτσι γράφεται, με «ω»). Έχει πολύ ωραία μαγειρευτά και κρεατικά πολύ καλά. Για ορεκτικό, παράγγειλε τα πιταράκια (τυροπιτάκια με τυρί μηλιώτικο και φύλλο σαν αλμυρή τηγανίτα). Στο τέλος μην παραλείψεις να φας γλυκό. Έχει ωραία σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα και τούρτα παγωτό. Πολύ καλή είναι και η καρπουζόπιτα!

Μεθυσμένη Πολιτεία

Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν το αρνί σε ξύλινο φούρνο, σαλάτα μεθυσμένη, τα πιταράκια, το μοσχαράκι το μεθυσμένο και η φωλιά με ποικιλία κρεατικών, στο τέλος γλυκός συνδυασμός με κρεμ μπρουλέ. Η σπιτική Μηλέικη κουζίνα, τα παραδοσιακά μεζεδάκια, το τοπικό κρασί και το άψογο σέρβις είναι ο τέλειος συνδυασμός

Ναυάγιο

Το “Ναυάγιο” μέσα στη Ζώρα έχει φήμη αλλά είναι μάλλον υπερτιμημένο.

Ο Γύρος της Μήλου

Ένα σουβλατίζδικο  όπου γίνεται πανικός είναι  “Ο Γύρος της Μήλου”. Βρίσκεται στο λιμάνι και κάνει όντως πολύ καλό σουβλάκι.

Αγγελική παγωτά

Το πιο απίστευτο παγωτατζήδικο στη Μήλο βρίσκεται δίπλα απ’ τον “Γύρο της Μήλου” και λέγεται “Αγγελική”. H Aγγελική λοιπόν φτιάχνει απίστευτα παγωτά με πάρα πολύ ωραίες γεύσεις: σοκολάτα, κρέμα, μπανάνα, κρέμα με μπισκότο, μπισκότο, τζίντζερ, φερέρο, πραλίνα, καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινο. Επιπλέον φτιάχνει και ωραίες βάφλες και διάφορα άλλα γλυκά: εκμέκ, κρεμ μπριλέ… Το φόρτε της όμως είναι το παγωτό. Είναι το πιο νόστιμο παγωτό που έχω φάει. Αν πας στη Μήλο και θες παγωτό, πήγαινε στο λιμάνι, στην “Αγγελική”!

Αρμενάκι – Γιαλός

Στην Απολλωνία, ένα μικρό λιμανάκι απόμερο γύρω στα 9 χιλιόμετρα απ’ τη Χώρα, υπάχουν δύο όμορφα μαγαζιά, το “Αρμενάκι” κι ο “Γιαλός”. Το “Αρμενάκι” έχει ωραία μαγειρευτά και ο “Γιαλός” έχει πιο πολύ κρεατικά.

Η Κιβωτός των Γεύσεων

Με το που μπαίνεις στην Απολλωνία, υπάρχει “Η Κιβωτός των Γεύσεων”. Έχει πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα και πολλά άλλα γλυκά, όπως πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και μιλφέριγ, αλλά η σοκολατόπιτα είναι μακράν το καλύτερο γλυκό τους. Σερβίρεται με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. Μιλάμε για πολύ ωραία σοκολατόπιτα!

Αρχοντούλα

Στην Πλάκα, στην αρχή όπως φτάνεις, υπάρχει ένα φαγάδικο, η “Αρχοντούλα”, με πολύ ωραίες μακαρονάδες. Επίσης μπαίνοντας στην Πλάκα, υπάρχει η “Αρέθουσα” που φτιάχνει ωραία σοκολατόπιτα, αλλά όχι τόσο καλή όσο στο μαγαζί της Απολλωνίας. Πάντως τόσο στην “Αρχοντούλα” όσο και στην “Κιβωτό των Γεύσεων”, ζήτησε να δοκιμάσεις το τοπικό γλυκό κουταλιού, το κουφέτο.

Εργίνα

Δίπλα στην Πλάκα είναι η Τρυπητή. Εδώ υπάρχει η “Εργίνα”, ένα πολύ ωραίο εστιατόριο με μπαλκονοταράτσα. Ζήτησε κάποια από τις μακαρονάδες και ντόπιο κατσικάκι

[L- Milos]


Σχολιάστε