Παραλίες στην Κορώνη

ΚΟΡΩΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κορώνη έχει ωραία θάλασσα. Έχει βάθος. Κάθε χρονιά διαμορφώνεται και μια διαφορετική θάλασσα ανάλογα πώς το πώς ήταν ο χειμώνας. Έξω έχει άμμο και μέσα έχει πετρούλες και άμμο. Αν τα πόδια σου είναι καλομαθημένα, μπαίνεις μέσα με παπουτσάκια. Εδώ έχεις μια πιο ήρεμη κατάσταση από τις παραλίες της Μεθώνης.

Μεμί

Αν κάτι αξίζει πραγματικά στην Κορώνη είναι η παραλία Μεμί. Τη συναντάς στον παραλιακό δρόμο από Μεθώνη προς Κορώνη. Μια τεράστια αμμουδερή παραλία μόνο για μπάνιο. Με άλλα λόγια, μην περιμένεις να βρεις εδώ καφετέριες και πολλά εστιατόρια. Εδώ είναι ερημιά. Η μοναδική ζωή είναι η δική σου και των ψαριών που ζουν σ’ αυτή την καθαρή θάλασσα. Δεν έχει πού να πας. Οπότε ηρέμησε. Μπλουμ, ηλιοθεραπεία και ξανά μπλουμ μέχρι να σε πιάσει γερή πείνα και τότε να πας κάπου για φαγητό (πάνω απ’ την παραλία ή αλλού). Ωστόσο η παραλία Μεμί σε καμμία περίπτωση δεν θα σε απογοητεύσει. Αντίθετα! Και οργανωμένη είναι ως παραλία και χάρμα αμμουδιά είναι και δέντρα έχει ακριβώς πίσω για να πας να δροσιστείς όταν σε τσουρουφλίζει ο ήλιος.

Ζάγκα

Μια ωραία παραλία μετά την Κορώνη είναι η Ζάγκα, 10 λεπτά με αμάξι. Η μεγάλη αυτή αμμουδιά είναι σε μικρή απόσταση από το Κάστρο της Κορώνης.  Εκτός από τη φυσική ομορφιά με τη φιλόξενη άμμο και τα δέντρα που την περιβάλλουν, έχει και όλες τις ανέσεις: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες, καντίνες. Και για παρκάρισμα, βρίσκεις πάντα χώρο.

Αξιοθέατα στην Κορώνη

Το ενετικό Κάστρο της Κορώνης δεν είναι τόσο καλά διατηρημένο όπως της Μεθώνης, όμως τίποτα δεν σ’ εμποδίζει απ’ το να κάνεις οπτικά παιχνίδια με τη θάλασσα ανάμεσα απ’ τις καμάρες του. Τόσο από άποψη ζωντανής, επιβλητικής θέας, όσο και να τραβήξεις πολύ καλές φωτογραφίες.

Πάνω στο Κάστρο της Κορώνης υπάρχει μία ωραία εκκλησία, η ονομαστή Παναγία Ελεήστρα με εκπληκτική θέα. Είναι ένα μικρό εκκλησάκι, αλλά τον Δεκαπενταύστο μαζεύει πολύ κόσμο. Για να πας, περπατάς μέσα στα δέντρα, μέχρι να φτάσεις στο εκκλησάκι, που είναι χτισμένο κυριολεκτικά στην άκρη του βράχου.

Η εκκλησία έχει χτιστεί σ’ αυτό το σημείο επειδή εδώ βρέθηκε ένα άγαλμα της Παναγίας μετά από ένα σεισμό, που άνοιξε στα δύο το βράχο. Εκκλησία υπάρχει και μέσα στην Κορώνη, αλλά ο κόσμος προτιμά την Παναγία την Ελεήστρα στον βράχο του Κάστρου


[L-Finikoynta Methoni Koronh]


Σχολιάστε