Αξιοθέατα στο Μύρτο Ιεράπετρας

ΜΥΡΤΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στο σχολείο του χωριού λειτουργεί Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο. Στο τελευταίο θα δεις παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία και αργαλειούς.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας υπάρχουν ταρριχευμένα φίδια και νυφίτσες, ζώα του τόπου.

Του Πύργου η Κορφή

Κοντά στο Μύρτος υπάρχει ένας αρχαιολογικός προμηκυναϊκός οικισμός. Λέγεται «Του Πύργου η Κορφή» ή «του Φούρνου η Κορφή». Είναι τα ερείπια ενός αρχαίου οικισμού, με το ανάκτορο και τους αποθηκευτικούς χώρους.

Στην παραλία του Μύρτου σώζονται τα ερείπια ενός ρωμαϊκού υδραγωγείου. Επίσης αξίζει να δεις το «ελληνικό χαράκι», μία προβλήτα ρωμαϊκής εποχής, όπου έδεναν τα καράβια.

Μια Κυριακή, πήγαινε να λειτουργηθείς στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, του 17ου αιώνα. Κάποτε ήταν η ενοριακή εκκλησία του Μύρτου. Τώρα υπάρχει άλλη εκκλησία μέσα στο χωριό.

Ορεινή Σύμη

Από την ορεινή Σύμη, ένα μισάωρο πάνω απ’ τον Μύρτο, μπορείς να πας στην Κρύα Βρύση, όπου βρίσκεται μια εκτεταμένη αρχαιολογική τοποθεσία. Για τους Μινωῒτες αυτό ήταν το τοπικό “Ιερό των Δελφών”.

Αν αντέχεις την πεζοπορία, μπορείς να ξεκινήσεις από τον Ομαλό και να φτάσεις στον Προφήτη Ηλία, στα 2100 μ. υψόμετρο, που είναι η κορυφή. Η πεζοπορία παίρνει 2 με 3 ώρες ανάλογα με τις αντοχές του κάθε οδοιπόρου.

Φοινικόδασος Βάι

Το φοινικόδασος Βάι απέχει μια ώρα με το αυτοκίνητο από τον Μύρτο. Η αλήθεια είναι ότι παραέχει αξιοποιηθεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια. Πληρώνεις είσοδο και πληρώνεις και ξεχωριστά το parking. Κάποτε δεν πλήρωνες απολύτως τίποτα και χαιρόσουν τα πάντα. Εσύ, η καυτή άμμος κάτω απ’ τους φοίνικες και το Λιβυκό πέλαγος.


Δείτε αν Υπάρχουν Προσφορές για Φαγητό, Διασκέδαση, Οικονομικά Ταξίδια, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Προσωπική Περιποίηση ΚΛΠ


Διαβάστε ακόμα για την Κρήτη :

Σχολιάστε