Παραλίες στην Εύβοια

Μεγάλες παραλίες στην Εύβοια θα βρείτε και από τις δύο πλευρές της, ανατολικά και δυτικά. Αν έχετε διάθεση για εξερεύνηση τότε βάλτε μαγιό και ξεκινήστε για να ανακαλύψετε όλες τις παραλίες στην Εύβοια!

Χιλιαδού

Η παραλία Χιλιαδού είναι από τις ομορφότερες παραλίες όχι μόνο στην Εύβοια αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι τεράστια και συνδυάζει βουνό και θάλασσα ταυτόχρονα, δημιουργώντας σπηλιές μέσα στη θάλασσα. Το όνομά Χιλιαδού προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι, που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

Ποτάμι

Παλαιοτέρα η παραλία Ποτάμι στην Εύβοια ήταν μόνο για γυμνιστές, αλλά τώρα η παραλία με τα αμέτρητα πλατάνια δίπλα στη ρεματιά, είναι γεμάτη από κόσμο και κατασκηνωτές. Πήρε το όνομα της από το ποτάμι που τελειώνει εκεί, κάνοντας το τοπίο μαγευτικό.

Άγιος Δημήτριος

Γαλαζοπράσινα νερά και ξανθιά αμμουδιά σε έναν κόλπο απάνεμο… Η παραλία Αγιος Δημήτριος είναι γεμάτη βράχια και σπηλιές που είναι άκρως δελεαστικά για τους ψαροτουφεκάδες.

Θεψά

Αν σας αρέσει η απομόνωση τότε θα λατρέψετε την παραλία Θεψά με τα λευκά βότσαλα. Πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο με βράχια και σπηλιές, ιδανικό και για ψαροτούφεκο.

Κοκκινιάς

Μια ήσυχη και αναξιοποίητη τουριστικά παραλία εξαιτίας της δύσκολης πρόσβασης είναι ο Κοκκινιάς. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η εξίσου υπέροχη παραλία Λειβαδάκια, με την πυκνή βλάστηση. Είναι από τις παραλίες στην Εύβοια, που η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται από μονοπάτι ή από τη θάλασσα μόνο.

Βύθουρη

Βότσαλα, πράσινα νερά και ένα σκουριασμένο σκαρί στη μικρή παραλία Βύθουρη φτιάχνουν μία ατμόσφαιρα μοναδική. Καλό θα ήταν να πάρετε μάσκα μαζί σας, γιατί ο βυθός είναι γεμάτος σπηλιές και άγρια βράχια.

Κορασίδα

Είναι μια μεγάλη σε μήκος αμμουδιά με πολλά δέντρα. Επηρεασμένη ίσως από το όνομα της, η Κορασίδα μαζεύει αρκετούς νέους και αποπνέει μια ανάλογη ατμόσφαιρα.

Πετάλη

Η παραλία Πετάλη στην Εύβοια μαζεύει αρκετό κόσμο, αλλά το μεγάλο μήκος της έχει φροντίσει να τους χωράει όλους. Πάρτε το στρώμα σας και ανακαλύψτε τις σπηλιές που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα!

Σαρακήνικο

Η Παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται λίγο μετά την παραλία της Βλαχιάς και είναι διαφορετική από τις άλλες, καθώς έχει τόσο στην ακτή, όσο και στο βυθό μαύρα βότσαλα και χοντρή μαύρη άμμο.

Μουρτερή – Κεφαλά

Η Μουρτερή είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, αφού το μήκος της ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα, αλλά συχνά διακόπτεται από βράχια. Επίσης ο ποταμός Νηλέας καταλήγει σ’ αυτή την παραλία και αν βρίσκεστε εκεί την άνοιξη το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Λιμνιώνας

Ο Λιμνιώνας είναι η κοντινότερη στη Χαλκίδα παραλία του Αιγαίου και είναι γεμάτη κόσμο και κατασκηνωτές. Αν δεν σας αρέσουν οι οργανωμένες παραλίες, δεν έχετε παρά να πάτε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην ήρεμη παραλία Ακτή.

Λιχαδονήσια

Στον βόρειο ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και την Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που μοιάζουν με τις Σεϋχέλλες. Μην φύγετε αν δεν τα δείτε και δεν κολυμπήσετε στην παραλία!

Νημποριό

Το Νημποριό είναι ένας μικρός κόλπος ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, απέναντι από το Μαραθώνα, με καθαρά νερά και όμορφο περιβάλλον.

Παραλία Νέων Στύρων

Είναι οργανωμένη, οικογενειακή, με εύκολη πρόσβαση. Γύρω από την παραλία Νέα Στύρα υπάρχουν και άλλες μικρές παραλίες για τους λάτρεις της ηρεμίας.

Αγία Άννα

Η κοσμοπολίτικη παραλία Αγία Άννα είναι οργανωμένη και έχει μήκος 9 χιλιόμετρα. Εδώ θα βρείτε από ταβέρνες μέχρι σούπερ μάρκετ και στην αμμουδιά χοντρή άμμο και βότσαλα.

Πευκί

Μια ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία στην Εύβοια με καθαρά νερά και πολύ κόσμο, είναι το Πευκί. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να πάνε για φαγητό αμέσως μετά τη βουτιά τους, καθώς είναι γεμάτη με ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα!

Διαβάστε Ακόμα για την Εύβοια:

Σχολιάστε