Καρπενήσι

Καρπενήσι. Οι συννεφιές του φθινοπώρου ήρθαν και θέλουν να μας ταξιδέψουν σε τοπία πιο χειμερινά. Τοπία που αναπαριστούν γραφικά χωριουδάκια, καμινάδες, ταβερνούλες, σταγόνες βροχής πάνω σε τζάμια και γυμνά κλαδιά… Τα Σαββατοκύριακα λοιπον θέλουμε να μας οδηγήσουν στο Καρπενήσι και στην μαγεία της φύσης του.
Το Καρπενήσι βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων στην αγκαλιά του Βελουχιού πνιγμένο στα Έλατα και στο πράσινο. Έχει χιονοδρομικό κέντρο και απίθανες ομορφιές φύσης χωρις να υστερεί στη νυχτερινή ζωή του. Τεσσερις ώρες και 295 χλμ μακρυα απ’την Αθήνα μόνο.

Γραφικά χωριά, ποτάμια, φαράγγια, λίμνες, γεφύρια και μοναστήρια όλα παίρνουν ζωή μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας.. Σίγουρα δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Μονή Προυσού (ενα απ τα πιο γνωστά μοναστήρια της Ελλάδας). Θ ανατριχιάσουμε οταν μάθουμε την ιστορία της για το πως μια εικόνα Παναγίας υπέδειξε μεσω θαυμάτων (στο νεαρό που την έσωσε απο τη μάχη εικονομάχων) που ακριβώς ήθελε να χτιστεί η Μονή και θα νοιώσουμε απέραντο Δέος οταν φανταστούμε τους αγωνιστές του 1821 να μάχονται έχοντας την Μονή ως ορμητήριο και καταφύγιο τους…

Επίσης, στην περιοχή της Μονής, αξίζει να δούμε το ρολόι που χτισμένο στον απέναντι λόφο, προσφέρει πανέμορφη θέα προς το μοναστήρι και το φαράγγι, το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, το κτίριο του Σχολείου Ελληνικών Γραμμάτων και τους δύο ‘’πύργους του Καραϊσκάκη’’, οχυρωματικά έργα που φρόντιζαν για την ασφάλεια της μονής, οι οποίοι αναπαλαιώθηκαν και έχουν κριθεί διατηρητέοι.

Αργότερα θα φάμε στο Κρίκελο ή στο Μεγάλο χωριό σε όποιο ταβερνάκι νιώσουμε ζεστά και οικεία. Το φαγητό είναι άψογο παντού. Και το κρασάκι τους ακόμα ποιο ζεστό. Όσοι είναι προνομιούχοι να μην οδηγούν μπορούν να το αφήσουν να τους ζεστάνει την ραχοκοκαλια!!!

Επειτα για να χωνέψουμε μπορούμε να πάμε για πεζοπορία σ κάποιο υπέροχο μονοπάτι όπως αυτό που οδηγεί απ τη Μονή Προύσης

‘Έπειτα όταν για να χωνέψουμε μπορούμε να πάμε για πεζοπορία σ κάποιο υπέροχο μονοπάτι όπως αυτό που οδηγεί απ τη Μονή Προύσού στο Καρπενήσι. Εκεί θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, τα τρεχούμενα νερα, γεφυράκια και ανατριχιαστικά απομεινάρια χτισμάτων… Αξίζει..ού στο Καρπενήσι. Εκεί θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, τα τρεχούμενα νερα, γεφυράκια και ανατριχιαστικά απομεινάρια χτισμάτων… Αξίζει..

Τελευταια και καλύτερη επίσκεψη σαφώς στο χιονοδρομικό, οποιας ηλικίας ή εμπειρίας κ αν είστε… Και βέβαια ομάδες του Καρπενησίου διοργανώνουν ραφτινγκ στον Τρικεριώτη ή τον Ταυρωπό. Και κάθε φορα που το επιτρέπουν οι συνθήκες μετα την εμπειρία σας θα γυρίζετε πίσω χωρις αμφιβολία εστω για ενα διήμερο.. Ίσα-ίσα να βιώσετε την μυρωδια του καμμένου ξυλου απ τα τζάκια και να πάρετε δυναμεις για επιστροφή στην Αθήνα!

 

Σχολιάστε