Εστιατόρια στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Από Άη Γιώργη προς Παλαιοκαστρίτσα, περνώντας από το χωριό Λάκωνες, ετοιμάσου ν’ αντικρίσεις μία από τις ωραιότερες εικόνες σε όλη την Κέρκυρα: τον όρμο της Παλαιοκαστρίτσας και το μοναστήρι. Καταπληκτική θέα.

Για φαγητό στη Κέρκυρα προτίμησε να καθίσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια και τις ταβέρνες στους Λάκωνες και ν’ απολαύσεις από εκεί τη θέα, αντί να κατέβεις στην Παλαιοκαστρίτσα όπου θα συναντήσεις πολύ κίνηση.

 Cavallieri Hotel

Στην πόλη, λίγο πιο πέρα από των Λιστών, υπάρχει ένα παλιό, ωραίο ξενοδοχείο, το Cavallieri Hotel. Στην ταράτσα του λειτουργεί εστιατόριο. Έχει καλό φαγητό. Από τιμές δεν μπορείς να το πεις ούτε οικονομικό, αλλά ούτε και πανάκριβο. Αν κλείσεις δυο τρεις μέρες πριν, σε τραπέζι προς στην πλατεία, απολαμβάνεις μια υπέροχη θέα με την πλατεία και το Κάστρο. Για μια φορά αξίζει, όμως θα πρέπει σίγουρα να έχεις φροντίσει να κλείσεις τραπέζι από πριν, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις θέση εδώ.

Αρχοντικό

Από τη Λευκίμη, παίρνοντας το δρόμο  προς την πόλη της Κέρκυρας, ή από Άγιο Ματθαίο, πηγαίνεις στο χωριό Χλωμοτιανά. Πριν από τη διασταύρωση από την παραλία, υπάρχει η ταβέρνα “Αρχοντικό” με πολύ καλό φαγητό και πολύ καλές τιμές. Η θάλασσα δεν είναι κοντά, αλλά μόλις βάλεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα σου, έχεις καταλάβει με τον καλύτερο τρόπο ότι βρίσκεσαι στην Κέρκυρα. Παθαίνεις την πλάκα σου με τις υπέροχες γεύσεις. Σπιτικό φαγητό με Κερκυραϊκή Κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της. Πραγματικά αξίζει να πας.

Προσοχή όμως! Στο Αρχοντικό οι μερίδες είναι τεράστιες. Καλύτερα να παραγγείλετε ποικιλία και να υπολογίσετε ότι από το ένα πιάτο χορταίνουν τουλάχιστον 2 άτομα. Γι’ αυτό μην παραγγείλετε το ίδιο φαγητό. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κερκυρέικα πιάτα για να διαλέξετε.


Διαβάστε ακόμα για τα Κέρκυρα:

Σχολιάστε