Παραλίες στην Ερατεινή

ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ερατεινή

Η Ερατεινή γενικά είναι ένα ανεμοδαρμένο μέρος. Η παραλία της Ερατεινής πιάνει συχνά δυνατό άνεμο. Όταν φυσάει ο μαῒστρος, που είναι νοτιοανατολικός άνεμος, τα παγώνει τα νερά. Όταν πέφτει ο αέρας, η θερμοκρασία της θάλασσας γίνεται πάλι όπως πριν. Έτσι κι αλλιώς, τα νερά στην παραλία της Ερατεινής είναι πεντακάθαρα κι αξίζει τον κόπο να έρθεις για μπάνιο εδώ. Έξω χοντρό βότσαλο και μέσα τα νερά βαθαίνουν απότομα. Πολύς κόσμος κάνει μπάνιο εδώ, αλλά αυτή η παραλία ποτέ δεν δείχνει σαν να έχει πολυκοσμία.

Τολοφώνας

Η συνέχεια της παραλίας της Ερατεινής είναι η παραλία Τολοφώνας, μια μεγάλη παραλία με βότσαλο.

Βάθη

Από τον κανόνα του ανέμου δεν ξεφεύγει η παραλία Βάθης. Όμως, αν και κατά κανόνα έχει πολύ δυνατό αέρα, η παραλία είναι όμορφη. Δεν έχει πολλές πέτρες, ή μάλλον έχει λεπτή και χοντρή πέτρα, καθόλου κοφτερή και σε πολλά σημεία έχει και αρκετή άμμο όταν μπαίνεις μέσα. Τα νερά είναι αβαθή. Παρ’ όλο που δεν πληρώνεις εισιτήριο, είναι μια στοιχειωδώς οργανωμένη πλαζ, με ομπρέλες του Δήμου, που προσφέρονται επίσης δωρεάν.

Η παραλία της Βάθης είναι ένας ανοιχτός κολπίσκος. Αυτό το άνοιγμα είναι αρκετά μεγάλο, έτσι που τα νερά εδώ είναι καθαρά. Πίσω βλέπεις το βουνό. Δική σου η θάλασσα, δικό σου νιώθεις και το βουνό, που είναι τόσο κοντά. Αν σου αρέσει ο συνδυασμός βουνού-θάλασσας, θα αγαπήσεις την Ερατεινή ακόμα περισσότερο. Από κάμπο δεν έχει και πολλά πράγματα.

 Μεταξύ Ερατεινής και Αγίου Νικολάου

Μεταξύ Ερατεινής και Αγίου Νικολάου (απ’ όπου υπήρχε παλαιότερα σύνδεση με το Αίγιο) υπάρχουν άλλες δύο παραλίες, που όμως δεν έχουν όνομα. Είναι δύο απομονωμένοι ορμίσκοι. Μέχρι ένα σημείο υπάρχει δρόμος για το αυτοκίνητο, αλλά μετά κατεβαίνεις με τα πόδια από ένα μονοπάτι. Κάνεις γύρω στα 7 λεπτά μέχρι να φτάσεις. Μην το φοβηθείς, γιατί το μονοπάτι δεν είναι επικίνδυνο.

Άγιος Νικόλαος

Τέλος, η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει απάγγιο για τις μέρες που φυσάει. Επίσης διαθέτει και ομπρέλες.


[L- Eratini Fokidas]


Σχολιάστε