Πάρος – Κυκλάδες

Στο κέντρο των Κυκλάδων στο Αιγαίο βρίσκετε το πανέμορφο και κάτασπρο νησί η Πάρος. Η Πάρος είναι ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς ένα γραφικό νησί των Κυκλάδων που καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τους παραδοσιακούς οικισμούς του και να έχει γίνει πραγματικά ένα υπέροχο θέρετρο διακοπών.

Στη Πάρο έχεις τόσα πολλά και όμορφα μέρει να επισκεφτείς που ίσως δεν καταφέρεις να τα δεις όλα, όμως κάποια μέρη της θα σας εντυπωσιάσουν όπως το γραφικό λιμάνι στη Νάουσα που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το οποιο είναι και το γραφικότερο λιμάνι σε όλο το Αιγαίο ,ακόμα σε όλα τα χωρια του νησιού θα δείτε τη γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο, και ειλικρινά οι περίπατοι σε αυτά τα χωριά γεμίζουν την ψυχή σου με χρώματα πολύχρωμα και έντονα.

Οι παραλίες στην Πάρο είναι κάτι το εκπληκτικό, είτε διαλέξετε παραλίες οργανωμένες είτε παραλίες απόμερες, είτε παραλίες σε διάφορους δαντελωτούς όρμους τις οποιες επισκέπτονται εκδρομικά καΐκια, όλες με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τις χρυσαφένιες αμμουδιές.

Η Πάρος έχει ακόμα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές κάστρα και καστράκια θα σας εντυπωσιάσουν, ακόμα η διασκέδαση στο νησί της Πάρου είναι κάτι το εξωπραγματικό και μπορείτε να διασκεδάσετε σε κλάμπ και μπαράκια κυριολεκτικά μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Τοπικά προϊόντα στη Πάρο είναι τα χειροποίητα κεραμικά και δερμάτινα είδη. Στη Νάουσα και την Παροικία υπάρχουν πολλά καταστήματα με υπέροχα ασημένια και χρυσά κοσμήματα. Στην Πάρο παράγονται εξαιρετικά τυριά, ξύδι και κρασί, ενώ η κουζίνα της είναι θαυμάσια. Μερικά από τα δημοφιλέστερα εδέσματα της είναι ρεβυθοκεφτέδες, τυρόπιτα, σπανακόπιτα,και άλλα πολλά.

Σχολιάστε