Διασκέδαση στο Μύρτο Ιεράπετρας

ΜΥΡΤΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Αύρα

Η “Αύρα” είναι ένα εξαιρετικά καλόγουστο και όμορφο μέρος στην παραλία, που προσφέρει καφέδες, γλυκά και παγωτό, καθώς και ρακί με πρόχειρο μεζέ. Εδώ μπορείς να φέρεις και το σκυλάκι σου. Οι ιδιοκτήτες είναι φιλόζωοι.

Πέτρινο

Στο “Πέτρινο” μαζεύεται νεολαία με ποτά, κρύα σάντουιτς, παγωτά και καφέδες σε χαμηλές τιμές.

Τόσο στην “Αύρα” όσο και στο “Πέτρινο” μπορείς να καθίσεις σε μια ξαπλώστρα στην παραλία και να σου σερβίρουν εκεί να φας ή να πιεις.

Πλάτανος

Ο “Πλάτανος” δεν είναι παραλιακό μαγαζί, αλλά αξίζει να πας να φας εκεί, γιατί βρίσκεται κάτω από πλατάνι. Μένει ανοιχτό όλο το βράδυ με ζωντανή μουσική, πότε ρεμπέτικα, πότε ζαπ, ρέγκε ή latin.

Κάθε καλοκαίρι γίνεται στο Μύρτος ένα beach party, συνήθως προς τα τέλη Ιουλίου ή μέσα στον Αύγουστο. Κομπλέ οργάνωση με εξέδρες, προβολείς, full νεολαία. Από μουσική, house, blubstep, χαβαλές να γίνεται.

Μαντινάδες

Τώρα, το να πας στο Μύρτος και να επιμείνεις να διασκεδάσεις όπως θα διασκέδαζες και οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, είναι λίγο φτήνεια. Προτείνω να ψάξεις να βρεις μεγάλους σε ηλικία Μυρτιανούς, να σου πουν πράγματα. Να τους τσιγλίσεις να σου πουν ντόπιες μαντινάδες, να δεις να σκάει το χαμόγελο όχι στα χείλη τους, αλλά στην άκρη του μυαλού τους. Γιατί και μελαγχολική μαντινάδα να σου πουν, πάλι πλούτο θα πάρεις μαζί σου, για να ’χεις κάτι για το χειμώνα. Π.χ.

«Εγώ το κακορίζικο μοιάζω του ατζιτζίκου

που ανεβαίνω στη συκιά και τραγουδώ του σύκου.

Μα ο Αύγουστος γοργά περνά. Την 1η Δεκεμβρίου

το τζιτζικάκι το φτωχό θα τραγουδάει του κρύου».

Διαβάστε ακόμα για την Κρήτη :

Σχολιάστε