Χαλικούνα – Λίμνη Κορισσίων

Χαλικούνα – Λίμνη Κορισσίων

Από τον Άη Γόρδη και κάτω οι δρόμοι δεν είναι και τόσο άνετοι για να πας παραλιακά. Αναγκαστικά λοιπόν, παίρνεις τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από Άη Γόρδη και κατευθύνεσαι προς το ορεινό χωριό Άγιος Ματθαίος. Παίρνοντας το δρόμο που σε βγάζει στην Εθνική Οδό της Κέρκυρας, κάνεις δεξιά για να βγεις στη Λίμνη Κορισσίων. Εδώ υπάρχει μια παραλία που λέγεται Χαλικούνα.

Η λιμνοθάλασσα

Ουσιαστικά, εδώ κάνεις μπάνιο σε λιμνοθάλασσα. Η θάλασσα χωρίζεται από τη λίμνη με μια στενή λωρίδα γης. Με το που φτάνεις στην άκρη της λίμνης, αντικρίζεις μια ατέλειωτη παραλία κάμποσων χιλιομέτρων, μέχρι που το μάτι σου χάνεται σ’ αυτή την απέραντη, φανταστική αμμουδιά. Αφήνεις το αυτοκίνητο στο χωματόδρομο και περπατάς 20 μέτρα μέχρι την ακροθαλασσιά. Εδώ η θάλασσα είναι πολύ βαθιά. Σε ορισμένα σημεία το βάθος φτάνει στα 70-80 μέτρα. Πεντακάθαρα νερά, θαλάσσια παιχνίδια με την ψυχή σου, κυρίως σερφ και πολύ αλεξίπτωτο.

Στη Χαλικούνα αξίζει να έρθεις οργανωμένος, με την ομπρελίτσα σου και τα καθισματάκια σου και να κάτσεις όλη μέρα για να δεις το ηλιοβασίλεμα σ’ αυτό το φανταστικό μέρος. Μπορείς να φας κάτι πρόχειρο στα κιόσκια (τοστάκι και αναψυκτικό) ή αν θες για κανονικό φαγητό, θα πας σε κάποιο κοντινό χωριό, σε ταβέρνα.

Μονοήμερη εκδρομή στη Χαλικούνα

Μια μονοήμερη εκδρομή στη Χαλικούνα είναι η απόλυτη έννοια της χαλάρωσης: ό,τι καλύτερο, ακόμα και για τα παιδιά, που μπορούν να παίξουν ανενόχλητα με τις ώρες σ’ αυτή την απέραντη αμμουδιά. Το σούρουπο, όταν ο ήλιος αρχίσει να βουτάει μέσα στο πέλαγος, θα ξέρεις ότι αυτό είναι ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα που έχεις δει.

Όταν μαζευτούν γύρω σου τα θαλασσοπούλια ήρεμα ήρεμα λες και σε γνώριζαν κι από χτες, θα ευχηθείς να είχες φέρει και σκηνή για να κάτσεις μέχρι το πρωί να δεις και την αυγή. Όμως μην κάνεις όρεξη, γιατί απαγορεύεται να στήσεις σκηνή εδώ. Παρηγορήσου από το γεγονός ότι αν ήσουνα τώρα στον Πέλεκα, θα σ’ έσπρωχνε ο ένας και ο άλλος για να βγάλουν φωτογραφίες. Στη Χαλικούνα και 5.000 ανθρώπους να έχει ταυτόχρονα, έχεις την αίσθηση ότι η παραλία είναι άδεια.

Διαβάστε ακόμα για τα Κέρκυρα:

Σχολιάστε