Σαββατοκύριακα στο Ξυλόκαστρο

Σαββατοκύριακα στο Ξυλόκαστρο

Η Κορινθία είναι τόπος για γλετζέδες. Αλλά δεν ισχύει πια το «ου παντός πλειν ες Κόρινθον». Μπορείς άνετα να πας σήμερα. Και μιλάμε για την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Με αφετηρία το Ξυλόκαστρο, κάνε μπάνιο σε καθαρές παραλίες, συναντήσου με την παρέα στα μπαράκια, ρίξ’ το έξω στο φαγητό.

Ξυλόκαστρο

Ξυλόκαστρο Αθήνα, το κάνεις άνετα απ’ τον καινούργιο δρόμο σε μια ώρα. Για να απολαύσεις τη διαδρομή, πήγαινε καλύτερα απ’ την παλαιά Εθνική Οδό, παραλιακά. Στο πολύ άνετο, θα χρειαστείς μια ώρα κι ένα τέταρτο απ’ την Αττική Οδό. Κι αν θες, σταματάς στη διαδρομή για καφέ ή όπου σ’ αρέσει για μια βουτιά. Κινέτα, Μεγάλο Πεύκο, Αγίους Θεοδώρους… Ύστερα αρχίζουν τα χωριά της Κορινθίας: Λέχιο, Κοκκώνι, Βέλο, Νεράτζα, Βραχάτι, Μελίσσι, Συκιά και… έφτασες κιόλας στο Ξυκλόκαστρο.

Εννοείται ότι το Ξυλόκαστρο είναι τόσο οργανωμένο, που μπορείς να μείνεις όσο θέλεις, ακόμα και για πάντα, που λέει ο λόγος. Διαθέτει ό,τι μπορείς να φανταστείς από μαγαζιά, από μεγάλα σούπερ μάρκετ μέχρι μεγάλα ονόματα σε καταστήματα υποδημάτων, χρυσοχωεία, αλλά κι ό,τι χρειάζεται κανείς από υγεία: φαρμακεία, κέντρο υγείας, γιατρούς… Αχρείαστοι βέβαια, αλλά είναι καλό να ξέρεις ότι εκεί που πας για διακοπές δεν θα χρειαστεί να γυρίσεις άρον άρον πίσω με το παραμικρό. Ιδιαίτερα όταν το Ξυλόκαστρο είναι ένα μέρος όπου μπορείς να περάσεις πολύ καλά.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, Ξυλόκαστρο Δωμάτια, Ξενοδοχεία Ξυλόκαστρο

Προσφορές ξενοδοχείων στo Ξυλόκαστρο

Το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού είναι η ρεσεψιόν του νέου ξενοδοχείου Sikyon Coast Hotel. Παλαιότερα, η βίλα του Σικελιανού είχε διαμορφωθεί σε bungalows από τον εφοπλιστή Τυπάλδο. Τώρα, γύρω από τη βίλα του Σικελιανού, έχει αναπτυχθεί το καινούργιο ξενοδοχείο. Ο χώρος διαθέτει πισίνα για παιδιά, ξαπλώστρες, ωραίο εστιατόριο, bar και προσφέρεται για γλυκό και ποτό, είτε μέσα είτε έξω και μέσα. Απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από το Ξυλόκαστρο.


Διαβάστε για τo Ξυλόκαστρο και την Κορινθία:

Σχολιάστε