Χίος Εστιατόρια και αξιοθέατα

Χίος Εστιατόρια

Στο ψαροχώρι Λιθί, στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού, θα φάτε στην ταβέρνα Γαλέρα, που την έχει ο Αιμίλιος. Εδώ μπορείς και να τσιμπήσεις αλλά και να φας κανονικά και χορταστικά, με ντόπια και φρέσκα υλικά. Η βεράντα έξω έχει ωραία θέα στο λιμάνι του Λιθιού.

Στο λιμάνι της Χίου, το in μέρος είναι η καφετέρια Metropolis, όπου μπορείς να καθίσεις και για φαγητό ή για ποτό. Στο Πυργί, στην Αγία Ερμιόνη και στη Βολισσό υπάρχουν πολλές καφετέριες και εξαιρετικά εστιατόρια.

Λιμάνι Χίος

Στην Ερμιόνη θα χορτάσεις φρέσκο ψάρι.

ΧΙΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κατ’ αρχήν, η Χίος έχει υψώματα, δεν είναι ένα ανιαρό, επίπεδο νησί. Τα ενδιαφέροντα όμως δεν είναι μόνο η εξαιρετική της φυσική ομορφιά και τα δώρα του Θεού όπως η μοναδική στον κόσμο μαστίχα. Η Χίος είναι κάθε σπιθαμή και μια ανάμνηση από μια οδυνηρή ιστορία, βγαλμένη απ’ τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων.

Χώρα Χίου

Η Χώρα της Χίου βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, στη μέση της ανατολικής ακτής. Το αρχιτεκτονικό ύφος διαφέρει κάπως από άλλα αιγιοπελαγίτικα νησιά. Δυστυχώς, μέρος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς καταστράφηκε στο σεισμό του 1881. Ωστόσο η καρδιά της πόλης παραμένει νεοκλασική. Τα σύγχρονα σπίτια, τα μαγαζιά κι οι καφετέριες δένουν ευχάριστα στο γενικό σκηνικό.

Εδώ βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο, σ’ ένα διώροφο νεοκλασικό του 1920, δωρεά του εφοπλιστή Αν. Πατέρα, που ανακαινίστηκε το 1991. Εδώ θα δεις όργανα ναυσιπλοῒας, φωτογραφίες από τη ζωή του πλοίου, χειρόγραφα και φωτογραφίες ναυτικών, έργα του ντόπιου ζωγράφου Αριστείδη Γλύκα και πώς ήταν τα σκάφη των Χιωτών καραβοκύρηδων.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1980 και στεγάζεται σ’ ένα τζαμί του 19ου αιώνα. Τα εκθέματά του όμως, που έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, ξεκινούν από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια και φτάνουν μέχρι τον 17ο αιώνα.

Βυζαντινά εκκλησιαστικά κειμήλια και εικόνες από την εποχή της Ενετοκρατίας θα δεις στο Παλατάκι του Ιουστινιάνη, στο Κάστρο της Χίου, που σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείς. Το Παλατάκι είναι χτισμένο τον 15ο αιώνα. Έτσι κι αλλιώς αξίζει να σεργιανίσεις στη γειτονιά του γενοβέζικου κάστρου.

Για βόλτα πήγαινε στον Κήπο και μην ξεχάσεις να δεις το αρχαίο θέατρο και το άγαλμα του Κανάρη.


Διαβάστε ακόμα για τη Χίο:Σχολιάστε