Σχοινούσα – Κυκλάδες – Μικρές Κυκλάδες

Η Σχοινούσα στις Kυκλάδες σήμερα είναι ένα από τα πανέμορφα και γραφικά νησιά στις Μικρές Κυκλάδες.

b_173_schoinousa-photos-1

Η Σχοινούσα είναι ένα μικρό νησί με τρεις οικισμούς και ωραιότατους κολπίσκους με αμμουδιά γύρω από τη Χώρα. Το όνομα του το οφείλει στο θαμνώδες φυτό Σχίνος που υπάρχει στο νησί.

Το κλίμα είναι γλυκό και δροσερό χωρίς απότομες μεταβολές σαν να είσαι σε καλοκαίρι για πάντα, και το λιμάνι του νησιού είναι το Μερσίνη και υπάρχει τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τον Πειραιά

Οι φυσικές ομορφιές της Σχοινούσας είναι πολλές μια από αυτές το ωραίο μονοπάτι που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν πάτε στη Σχοινούσα, εκείνο που οδηγεί στην αμμουδιά της Ψιλής Άμμου, οι μόλις δέκα παραλίες της είναι μοναδικές και για όσους λατρεύουν το υποβρύχιο ψάρεμα, στη Σχοινούσα θα δείτε ψαρια.

Η θέση του χωριού έχει πανοραμική θεα και από εκεί θα θαυμάσετε τα γύρω νησιά, οσο για τις παραλιές στη Σχοινούσα , ειναι αμμώδεις και τα νερά τους έχουν το βαθύ μπλε χρώμα του Αιγαίου.

Αν σας αρέσουν τα πανηγύρια, αξίζει να συμμετάσχετε στο πανηγύρι της Παναγιάς της Ακάθης το οποιο διοργανώνεται το Δεκαπενταύγουστο και διαρκεί δυο μέρες.

Τοπικά προϊόντα στη Σχοινούσα είναι: η κοπανιστή, η ξινομυζήθρα, το παστέλι σε λεμονόφυλλα, το λαδωτήρι, ακόμα δοκιμάστε αρνί στο φούρνο με πατάτες, ακόμα  επιβάλλεται να δοκιμάσετε δίπλες, μυζηθροπιτάκια τα ξεροτήγανα και τέλος τα μελετίνια. Φυσικά υπάρχουν ψάρια και θαλασσινά σε αφθονία

Σχολιάστε