Μήλος – Κυκλάδες – Το νησί της Αφροδίτης

H Μήλος χωρίς υπερβολή είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά στις Κυκλάδες ,Η Μήλος έχει περίπου 130 χιλιόμετρα ακτογραμμής με περισσότερες από 50 αμμώδεις και βραχώδεις πανέμορφες παραλίες.

Στη Μήλο υπάρχουν πολλές προσφορές ξενοδοχείων που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα

Η Μήλος είναι ηφαιστειογενές νησί στο Αιγαίο πέλαγος και κατοικείται από τους προϊστορικός χρόνους, και έχει τόσες πολλές φυσικές ομορφιές που κυριολεκτικά θα ενθουσιαστείτε δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να πήγε στη Μήλο και να μη γύρισε ενθουσιασμένος.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού είναι ο μεγαλοπρεπής και πανέμορφος κόλπος του που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια στην Ευρώπη και σε όλη την Μεσόγειο, η Μήλος είναι ένα πλούσιο νησί σε όλα του, από τα ορυχεία του σήμερα βγαίνει ο γνωστός περλίτης, και ο τουρισμός αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρονια.

Οι παραλίες της Μήλου θα σας μείνουν αξέχαστες, άσπρα, μαύρα και κόκκινα βράχια με την δικιά τους άγρια ομορφιά που δεν συναντάς πουθενά στην Ελλάδα, λευκόχρυσες αμμουδιές, καταγάλανα νερά με το χρώμα τους να συναρπάζει και οι περισσότερες συναρπαστικά όμορφες που ειλικρινά δεν ξέρεις πια να πρωτοδιαλέξεις, στη Μήλο δε θα κολλήσεις σε μια παραλία, αλλα θα θέλεις να πας σε όλες κάθε μια έχει τη δικιά της χάρι και ξεχωριστή ομορφιά.

Οικισμοί στη Μήλο είναι ο Αδάμαντας που είναι και το λιμάνι του νησιού αλλα και η καρδιά της Μήλου, άλλο χωριό είναι η Πλάκα που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, ένας πανέμορφος γραφικός οικισμός στον οποίο θα δείτε το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, ακόμα αλλοι οικισμοί είναι, οι Πλάκες, η Τρυπητή, και τα Πολλώνια που είναι ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι και το δεύτερο τουριστικό μέρος στη Μήλο, από τα Πολλώνια μπορείτε να πάρετε καραβάκια που πηγαίνουν στην Κίμωλο.

Τοπικά προϊόντα που θα βρείτε στη Μήλο είναι τα πιταράκια που είναι τυροπιτάκια με γευστικό ντόπιο τυρί και το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού κουφέτο με γλυκιά κολοκύθα.

[L- Milos]


Σχολιάστε