Διασκέδαση στη Σκύρο

Τα Σκυριανά αλογάκια ζουν ελεύθερα στο βουνό. Όταν έπαψαν να τα χρησιμοποιούν, τα αμόλυσαν στο βουνό. Ο Δήμος της Σκύρου κάνει προσπάθειες να τα μαζέψει, να φτιάξει μια φάρμα και να μπορείς να τα επισκέπεσαι.

Σκυριανά αλογάκια

Στη βόρεια πλευρά του νησιού, στο δάσος, ένας Σκυριανός έχει δημιουργήσει μια μικρή φάρμα με αλογάκια. Δίνεις ένα μικρό ποσό, 10 με 15 ευρώ περίπου και κάνεις βόλτα με ένα σκυριανό αλογάκι για μιάμιση ώρα μέσα στο δάσος. Αν δεν ξέρεις ιππασία, σου δείχνει ο ιδιοκτήτης της φάρμας.

Καλικρί

Στο Καλικρί, τα παιδιά που έχουν την ταβέρνα «Μουριές» έχουν γύρω στα δέκα δικά τους αλογάκια, απέναντι από την ταβέρνα. Μπορεί να τα επισκεφτεί ο κόσμος και να κάνει μια βολτίτσα δωρεάν. Είναι σαν ένα μικρό ροντέο. Ανεβαίνεις στο αλογάκι και περπατάει δίπλα σου κάποιος που κρατάει το άλογο με σχοινί και σε κάνει έναν κύκλο. Υπάρχει ένα κουτάκι όπου μπορείς να ρίξεις μέσα μισό ή ένα ευρώ, ίσα ίσα για την τροφή που δίνουν στα αλογάκια. Αν μαζευτούν πολλά άτομα, έρχεται κάποιος και διηγείται την ιστορία των μικρόσωμων σκυριανών αλόγων. Τα παλιά χρόνια τα χρησιμοποιούσαν οι αγρότες σε όλες τις εργασίες τους, για να αλέθουν, να οργώνουν. Τα σκυριανά άλογα είναι μικρόσωμα άλογα σπάνιας ράτσας (πόνι). Έχουν πολύ μεγάλη ουρά και πολύ μακριά χαίτη. Είναι πάρα πολύ δυνατά παρά το μικρό μέγεθός τους. Απαγορεύεται να τα βγάλουν απ’ το νησί.


Δείτε αν Υπάρχουν Προσφορές για Φαγητό, Διασκέδαση, Οικονομικά Ταξίδια, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Προσωπική Περιποίηση ΚΛΠ

1 σκέψη στο “Διασκέδαση στη Σκύρο”

  1. Ωραία όλα αυτά. Εγώ συντηρώ ένα σκυριανό αλογάκι, μέσω δωρεάς. Ομως το κάνω για να μπορεί να τρέχει ελεύθερο όπου θέλει. Γιατί να πρέπει να κλειστούν κάπου; Εχουν και τα ζώα δικαίωμα στην ελευθερία αντί να αποτελούν θέαμα κάθε ώρα και στιγμή τής ζωής τους.

    Απάντηση

Σχολιάστε