Προσφορές στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δεν είναι νησί. Είναι ένα πλωτό όνειρο! 

Μαύρη Καλλονή των Κυκλάδων. Αν δεν έχεις πάει, είναι αγιάτρευτο απωθημένο. Έστω και για ένα τριήμερο, πήγαινε να την δεις. Από τον Πειραιά με το γρήγορο πλεούμενο, το high speed, είναι 5 ώρες παρά ένα τέταρτο. Ξεκινάς 7.30 και φτάνεις λίγο πριν τις 12.30. Με το αεροπλάνο είναι μόνο 35-40 λεπτά.

Σημειωτέον, ότι δεν μιλάμε για αεροδρόμιο της πλάκας. Πριν φτιαχτεί το Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροδρόμιο της Σαντορίνης ήταν το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια!

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Αρχαία Θήρα βρίσκεται κοντά στο Καμάρι. Πρέπει να πας πρωί, γιατί φυσάει πολύ και πιάνει ζέστη, οπότε μόνο το πρωί μπορείς να κάνεις άνετα το περπάτημα από το Καμάρι. Γύρω στις 8-9 είναι καλά να ξεκινήσεις. Ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι έχει βιοκλιματικό στέγαστρο. Θα περπατήσεις στην προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου, στα ερείπια μιας πολιτείας πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1600 π.Χ., με διώροφα και τριώροφα σπίτια, την αγορά, το θέατρο…

Το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας είναι στα Φυρά, στο Κέντρο.

Το απόγευμα, φρόντισε να βρεθείς στην Οία, για να απολαύσεις το ξακουστό της ηλιβασίλεμα.

Αξίζει να πάρεις γαϊδουράκι και ν’ ανέβεις από τα σκαλοπάτια απ’ το παλιό λιμάνι μέχρι την Καλντέρα για να δεις το ηλιοβασίλεμα.

Στη Σαντορίνη θα βρεις από τα ποιο ακριβά ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Καλντέρα, μέχρι τα ποιο φθηνά που και αυτά έχουν κάτι το δικό τους, η διαφορά τους είναι ότι δεν είναι στην Καλντέρα, αλλά πιο μέσα στο νησί. Ότι και να είναι όμως, το σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις αυτό που θέλεις και στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Η Σαντορίνη έχει 600 ξενοδοχεία και άλλα τόσα καταλύματα, δείτε τα όλα και κάνετε τις επιλογές σας

Σχολιάστε