Παραλίες στη Σαντορίνη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στη Σαντορίνη οι παραλίες έχουν μαύρη άμμο και μαύρο βότσαλο. Μια φίλη που μεγάλωσε στη Σαντορίνη, όταν έκαναν στο σχολείο το ποίημα «πάνω στην άμμο την ξανθή» νόμιζε ότι η «ξανθή άμμος» ήταν… ποιητική αδεία.

Μόνο μία παραλία στη Σαντορίνη δεν είναι μαύρη και αυτή λέγεται ̵ τι έκπληξη! ̵  Άσπρη παραλία! Στην Άσπρη Παραλία, που βρίσκεται προς το Ακρωτήρι, μπορείς να πας μόνο με βάρκα. Η θάλασσα είναι ωραία, αλλά τα άσπρα βότσαλα, που κάνουν εντύπωση γιατί είναι όχι απλά άσπρα, αλλά άσπρες πέτρες ξέξασπρες, δεν είναι βοτσαλάκια, αλλά βοτσαλούμπες, τεράστιες κροκάλες. Σαν να πατάς πάνω σε αβγά στρουθοκαμήλου. Το θέαμα όμως είναι πολύ όμορφο.

Κόκκινη Παραλία

Η Κόκκινη Παραλία, στο Ακρωτήρι, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, έχει κόκκινα, μαύρα και άσπρα βοτσαλάκια. Παρκάρεις παραπλεύρως και πας μέσω μονοπατιού, πλάι σε κάτι βραχάκια. Ο βράχος πίσω σου καθώς κολυμπάς είναι επίσης κόκκινος. Το νερό έχει σκούρο χρώμα, μπλε πετρόλ. Ο πυθένας είναι μαύρος παντού. Ταβέρνες δεν υπάρχουν πάνω στην παραλία αυτή, αλλά μπορείς να βρεις κοντά να φας, αν περπατήσεις γύρω στα 10 λεπτά μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο.

Περίβολος

Ο Περίβολος είναι μια καλή παραλία στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης, κάτι ανάμεσα σε ψιλό βοτσαλάκι και χοντρή άμμο, μαύρη, εννοείται. Πιο trendy κατάσταση, με μοδάτα μαγαζιά. Οργανωμένη παραλία με εναλλακτικές ταβέρνες, γκουρμέ, που σε σερβίρουν στην ξαπλώστρα, σου έχουν σπρέι για το πρόσωπο, κοκτέιλ. Χλίδα.

Περίσσα

Η Περίσσα είναι η συνεχόμενη παραλία απ’ τον Περίβολο, προς το βουνό. Στην Περίσσα είναι πιο χίπι, χαλαρό στιλ στα μαγαζιά. Ταβέρνες και εστιατόρια για πιο λαϊκή κατάσταση, όχι τόσο στημένο σκηνικό.

Καμάρι

Η παραλία Καμάρι βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, από την άλλη μεριά του βουνού Προφήτης Ηλίας. Έχει μαύρο βοτσαλάκι. Οργανωμένη παραλία, όπου μαζεύεται αρκετός κόσμος.

Μονόλιθος

Ο Μονόλιθος είναι μια παραλία κατάλληλη για παιδάκια, μια και είναι αρκετά ρηχά τα νερά και έχει ψιλή άμμο. Εδώ υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες, όπως ο «Σκαραμαγκάς», ο «Καπετάν Λοῒζος» και η «Γαλήνη».


Σχολιάστε