Παρίσι μια σύγχρονη πόλη. Η πόλη του Φωτός

ΠΑΡΙΣΙ, ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ – Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Μία από τις πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου, το Παρίσι έχει τραγουδηθεί από άπειρες ρομαντικές ψυχές. Ο Μάρλο Μπράντο χόρεψε το τελευταίο του ταγκό εκεί. Ο λόγος για το Παρίσι που ίσως δεν θα υπήρχε χωρίς το Σηκουάνα. Δίκαια, η μαγική και ακαταμάχητη για εκατομμύρια επισκεπτών αυτή πόλη, αποκαλείται << Πόλη του Φωτός >>.

Γνωστό λίκνο του πολιτισμού, έχει ταυτίσει το όνομά του με τις έννοιες κομψότητα, πολιτισμός, αλλά και αισθητική, αποτελώντας μια από τις λαμπρότερες πρωτεύουσες του κόσμου.Το Παρίσι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που χτίστηκε για να είναι πρωτεύουσα.

Το Παρίσι είναι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828. Περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα 13.000.000 και είναι έτσι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επιπλέον το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της Ουνέσκο.

Σχεδιάστηκε, ρυμοτομήθηκε και χτίστηκε μετά τη Γαλλική Επανάσταση, αγνοώντας κάθε τι που προϋπήρχε. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί “μαρτυρία της θέλησης των πολιτών της να μεγαλουργούν και της επιθυμίας των ηγετών τους να οραματίζονται”.

Το Παρίσι δεν μπορείς να το περιγράψεις. Πρέπει να το ζήσεις, να το δεις από κοντά για να νιώσεις την αύρα του. Χρειάζεται να περπατήσεις στις μποέμικες πλατείες του, να ποζάρεις για κάποιον ευτυχισμένο ζωγράφο και να δεις από κοντά τα περίφημα γαλλικά ρεστοράν για να πάρεις έστω και μία γεύση από αυτή τη μαγευτική πόλη, όπου η ομορφιά κυριαρχεί παντού. Αυτή η αίσθηση διαχέεται στον αέρα που αναπνέεις, καλώντας σε να περιπλανηθείς στους δρόμους και τις γειτονιές του Παρισιού.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι μυριάδες των ξένων επισκεπτών απολαμβάνουν ένα πλήρες οδικό σύστημα, μια αλυσίδα μεγαλόπρεπων κτιρίων του περασμένου αιώνα αλλά και των πιο σύγχρονων, μια σειρά λεωφόρων με τέσσερις, πέντε ακόμα και έξι λωρίδες, μερικές από τις οποίες χωρίζονται από πανύψηλα δέντρα. Τονίζεται βέβαια και η ύπαρξη ενός από τα πιο τέλεια στον κόσμο συστήματα επίγειας και υπόγειας κυκλοφορίας, που συμπληρώνεται με απέραντα γκαράζ ακόμα και κάτω από τον Σηκουάνα ή τα Ηλύσια Πεδία.

Στην πόλη υπάρχουντα ίχνη της παλαιότερης οικιστικής οργάνωσης. Γειτονιές μέσα στο άστυ, όπως η οδός Μουφτάρ με τη μόνιμη υπαίθρια λαϊκή αγορά, η πολυεθνική Μπελβίλ με το ανατολίτικο χρώμα και τις εξωτικές μυρωδιές, το πολύ δαίδαλο Μπιτ ο Κάϊγ.

Το Παρίσι έχει άπειρα ξενοδοχεία και φυσιολογικά δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, κάποιες φορές υπάρχουν προσφορές ξενοδοχείων στο Παρίσι από Ελληνικά site προσφορών. Αν τύχει και δεν υπάρχει προσφορά ( Παρίσι είναι αυτό) δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Παρίσι θα βρείτε από τα πιο οικονομικα μέχρι τα πιο ακριβά!

Διαβάστε ακόμα για το Παρίσι:

Σχολιάστε