Αλόννησος

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Ένα μαγευτικό νησί των Σποράδων, ιδανικό για να προσφέρει μοναδικές και υπέροχες εμπειρίες σε όσους αποφασίζουν να την επισκεφθούν. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί ως το ιδανικό μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών, αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση μακριά από τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης. Η γαλήνη του νησιού σας αναζοωγωνεί και σας φέρνει σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και τον μοναδικό αέρα του νησιού.

Στην Αλλόνησο Υπάρχουν πληθώρα ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων αλλά και κάμπινγκ

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η Αλόννησος γνωστή στο παρελθόν με το όνομα Ικός, Ευώνυμος, Λιοδρόμια ή Χιλιοδρόμια αποτέλεσε σημαντικό πέρασμα θαλάσσιων δρόμων. Αποτελεί καθήκον μας να τονίσουμε πως πρόκειται για ένα νησί με μακραίωνη ιστορία. Κρητικοί έποικοι κατοίκησαν το νησί. Μυκηναίοι έφθασαν στο όμορφο αυτό κομμάτι γης και έχτισαν φρούρια.

Η θάλασσα που περιβάλλει τώρα το νησί κάποτε έδινε τη θέση της σε λίμνες και κοιλάδες. Γεωγραφικά βρίσκεται κοντά στα Γιούρα που εκεί, κατά τη Ρωμαική εποχή, είχαν χτιστεί στρατιωτικές βάσεις και φυλακές. Σε αυτόν τον όμορφο τόπο βρίσκονται πλούσια εκθέματα που αναβιώνουν μπροστά σας την ιστορία του νησιού των αρχαίων χρόνων. Τα εν λόγω εκθέματα μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Πειρατικό – Ιστορικό Μουσείο καθώς και στο Λαογραφικό Μουσείο. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τη δυτική πλευρά του νησιού. Εκεί βρίσκεται το Κάστρο.

Καταληκτικά είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς σχετικά με το πολεοδομικό σύστημα του νησιού. Τα νέα κτίρια που υπάρχουν, χτίστηκαν έπειτα από δυνατό σεισμό που συνέβη το 1965 και κλόνισε ολόκληρο το νησί.

Εάν επιδιώκεται να περάσετε τις διακοπές σας στη καρδιά ενός γαλήνιου παράδεισου αλλά και ενός τόπου πλούσιου σε ιστορικά γεγονότα, αξίζει να επισκεφθείτε το όμορφο νησί των Σποράδων.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΛΟΝΗΣΣΟΣ

Το Πατητήρι, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού και το νέο λιμάνι ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Η Αλόννησος αποτελεί ένα θέρετρο πλούσιο σε τουρισμό. Ξετυλίγονται οικισμοί με όμορφες αμμουδιές και πλούσια βλάστηση. Αναμφισβήτητα το νησί αποτελεί έναν οικολογικό παράδεισο με περίφημες ακρογιαλιές. Αν σταθείτε τυχεροί μπορείτε να θαυμάσετε στις όμορφες παραλίες την εκπληκτική φώκια << monachus-monachus >>.

Η Χώρα που είναι τώρα η νέα πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται χτισμένη στη πλαγιά του βουνού, πάνω από το λιμάνι. Πρόκειται για ένα ιδανικό μέρος με καταπληκτική θέα, ασύγκριτη σε ομορφιά. Η θέα επίσης είναι ιδανική για μοναδικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις υπέροχες στιγμές που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης του νησιού. Υπέροχες στιγμές που παγώνουν τον χρόνο.

Επιπρόσθετα ένα μαγευτικό θαλάσσιο πάρκο υπάρχει στο νησί και ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Πρόκειται για έναν μοναδικό παράδεισο που αναδεικνύει την απόλυτη ομορφιά της φύσης. Αλλεπάλληλες φυσικές ομορφιές αφήνουν άφωνους τους τουρίστες του νησιού κομίζοντας τους άριστες εντυπώσεις.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τις όμορφες, γραφικότατες ταβέρνες που προσφέρουν πλούσια και απολαυστικά εδέσματα. Επίσης στα μπαρ του νησιού, όταν πέφτει η νύχτα, ολοκληρώνεται ευχάριστα η διασκέδαση σας.

Η όμορφη, αρχοντική Αλόννησος φημίζεται για το εκλεκτό και γλυκόπιοτο κρασί της και για τη καλλιέργεια της αμπέλου από τα αρχαία ακόμα χρόνια.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΗΣΣΟ

Η Αλόννησος προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες στους περιηγητές που λαχταρούν να την γνωρίσουν. Καίκια και κρουαζιερόπλοια ξεκινούν με προορισμό τις βόρειες και δυτικές ακτές του νησιού. Πολλά αρχαία ναυάγια βρίσκονται στη νήσο Περιστέρα. Βέβαια δεν είναι λίγοι οι πιστοί που καταφθάνουν στα Σκάτζουρα. Εκεί υπάρχει ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Παναγίας.

Οφείλουμε να μην παραλείψουμε και τις μαγευτικές εκδρομές που πραγματοποιούνται στη Σπηλιά του Κύκλωπα, στα Γιούρα.

Οδηγηθείτε στο άγνωστο, σε μία περιπλάνηση πλούσια σε μοναδικές, αξέχαστες εμπειρίες, Ανακαλύψτε τα μυστήρια του νησιού και ζήστε ξέγνοιαστες στιγμές διασχίζοντας τα όμορφα μονοπάτια του τόπου.

Σχολιάστε