Οι πιο όμορφες παραλίες στο Πήλιο

Υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες στο Πήλιο από την πλευρά του Παγασητικού κόλπου, αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε τις βουτιές σας σε διάσημες παραλίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τις παραλίες του Πήλιου προς το Αιγαίο.

Δυτικές παραλίες στο Πήλιο – Παγασητικό κόλπος

Η παραλία Κάτω Λεχώνια έχει το προνόμιο να είναι η πρώτη παραλία μετά τον Βόλο, στον δρόμο προς το Πήλιο, οπότε αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι μία καλή αρχή.

Η παραλία Καλά Νερά στο Πήλιο είναι μία από τις πιο τουριστικές παραλίες στον Παγασητικό κόλπο, βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Διαθέτει πολλά τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα.

Η παραλία Κορόπη ή Μπούφα είναι μία μεγάλη παραλία, ανάμεσα στα Καλά Νερα και την Αφησσο, με ωραία αμμουδιά, καθαρά νερά και πολύ κόσμο.

Παραλίες στην Άφησσο

Στην Άφησσο θα βρείτε πολλές παραλίες με ψιλή άμμο, μερικές από τις πιο γνωστές είναι η Άμποβος, η Ραζή, η Καλλιφτέρη, το Λαγούδι και η Αγία Ευθυμία.

Ανατολικές παραλίες στο Πηλιο – Αιγαίο Πέλαγος

Ξεκινώντας για να ανκαλύψετε τις παραλίες στο Πήλιο που βρέχονται από το Αιγαίο Πέλαγος, θα συναντήσετε κοντά στην Ζαγορά την πανέμορφη παραλία Χορευτό, με πλούσια βλάστηση και υπέροχη θάλασσα ιδανική για χαλάρωση.

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου είναι οι Αγιοι Σαράντα με απέραντη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά.

Ο Αγιος Ιωάννης είναι από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου, αφού έχει εξαίσια ομορφιά και ταυτόχρονα διαθέτει ξενοδοχεία, camping, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και πολλά άλλα καταστήματα.

Η παραλία του Παπά Νερό είναι μια υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά κοντά στον Άγιο Ιωάννη. Είναι ένα ειδυλλιακό μέρος χωρίς πολυκοσμία, ιδανικό για να γαληνέψει η ψυχή σας.

Η διασημη παραλία Νταμούχαρη, όπου γυρίστηκαν πλάνα της ταινίας «Μama Mia» με τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

Η Φακίστρα είναι επίσης πολύ διάσημη παραλία του Πηλίου, καθώς το τοπίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με πολύ πράσινο και άγρια βράχια μέσα στην καταγάλανη θάλασσα και γύρω στην αμμουδιά.

Και να μην σας αρέσει η πολυκοσμία, η παραλία του Μυλοπόταμου είναι ένα από τα αξιοθέατα του ταξιδιού σας στο Πήλιο. Αν και χρειάζεται να κατεβείτε περίπου 200 σκαλοπάτια για να φτάσετε, το τοπίο θα σας ανταμείψει και αναμφισβήτητα θα σας μείνει χαραγμένο στο μυαλό. Μία συστάδα βράχων χωρίζει στα δύο την επιβλητική παραλία δημιουργώντας μία μικρή σπηλιά στο ενδιάμεσο.

Η Λαμπρινού είναι ένας πανέμορφος και γραφικός κολπίσκος, στην πλευρά του Αιγαίου, με όμορφη ατμόσφαιρα.

Η παραλία Ποτιστικά είναι ωραία οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο και πολύ κόσμο κοντά στην Αργαλαστή.

Η παραλία Πάλτση ή Αγιος Κωνσταντίνος είναι μια από τις πιο όμορφες και πιο μεγάλες παραλίες του Πηλίου.

Το Καστρί βρίσκεται στην πλευρά του Αιγαίου, και η αμμουδιά του προσελκύει πολλούς φίλους του wind surfing.

Λίγο πιο νότια από το Καστρί θα δείτε την παραλία Πλατανιάς με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και πολλές ανέσεις για τους τουρίστες.

Η γραφική παραλία Μικρό είναι από τις ομορφότερες του Πηλίου με πολλά δέντρα στην άκρη της, ψιλή άμμο που μετατρέπεται σε πολύ ψιλό βοτσαλάκι κοντά στη θάλασσα. Το χωριό μπορεί να είναι μικρό, αλλά η παραλία του είναι πολύ γνωστή. Θα βρείτε ταβερνούλες και ένα μπαρ που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Διαβάστε ακόμα για τo Πήλιο:

Σχολιάστε