Δραστηριότητες στη Λίμνη Πλαστήρα για εναλλακτικό τουρισμό

Η λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά στη φύση και θα σας κάνουν άλλο άνθρωπο!

Ο εναλλακτικός τουρισμός στη λίμνη Πλαστήρα είναι πολύ ανεπτυγμένος και υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για δραστηριότητες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο έντονες, κάποιες για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και ορισμένες για όσους αγαπούν την ζωή στη φύση και την γαλήνη που τους υπόσχεται.

Κανό, καγιάκ, ψάρεμα και κολύμπι στη λίμνη Πλαστήρα

Στη λίμνη Πλαστήρα, σε οργανωμένες παραλίμνιες εγκαταστάσεις, μπορείτε να κάνετε ήσυχες διαδρομές με κανό ή καγιάκ, με υδροποδήλατο ή με βαρκούλα. Στη βόλτα σας θα θαυμάσετε τα νησάκια και φιόρδ της λίμνης και θα περάσετε ανάμεσα από τα δέντρα της όχθης που είναι βυθισμένα στο νερό.

Το Μέγα Ρέμα είναι ένα όμορφο φαράγγι ιδανικό για διασχίσεις με κανό και καταβάσεις με φουσκωτή βάρκα (rafting).

Περιμετρικά στη λίμνη υπάρχουν πολλά σημεία κατάλληλα για κολύμπι, όπως οι δύο οργανωμένες παραλίες της Πεζούλας και του Λαμπερού.

Γύρω από την λίμνη Πλαστήρα θα βρείτε πολλά σημεία όπου μπορείτε να ψαρέψετε με καλάμι. Η καλύτερη περίοδος για ψάρεμα είναι η καλοκαιρινή, αν και το ψάρεμα με καλάμι επιτρέπεται όλο το χρόνο, εκτός από τον μήνα Μάιο.

Ποδήλατο, ιππασία και άλλες δραστηριότητες στη λίμνη Πλαστήρα

Στο αγραφιώτικο χωριό Νεράιδα μπορείτε να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έχετε την δυνατότητα να δείτε τις ικανότητές σας στην τοξοβολία και την σκοποβολή.

Η ιππασία είναι άλλη μια δραστηριότητα που μπορείτε να δοκιμάσετε στη λίμνη Πλαστήρα. Στο δρόμο από το Μορφοβούνι προς το Κρυονέρι βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έναν περίπατο με άλογα στην περιοχή της λίμνης.

Μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία είναι το ποδήλατο βουνού (mountain bike) μέσα στα δάση βελανιδιάς, σε διαδρομές φτιαγμένες μόνο για ποδήλατο.

Αν σας αρέσει το σκι υπάρχει πάντα το μικρό χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στη θέση «Καραμανώλη» και απέχει 5 χιλιόμετρα από τη Νεράιδα.

Οι δραστηριότητες όμως δεν τελειώνουν εδώ. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ποικίλες ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές ανάλογα με τις δυνατότητές σας.

Οι πλαγιές των Αγράφων προσφέρουν στους λάτρεις της ορειβασίας μοναδικές διαδρομές μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Για να ξεκινήσετε δεν έχετε παρά να πάτε στα ορειβατικά καταφύγια των Αγράφων και του Ελατάκου. Το Μπορλερό, το Βουτσικάκι, ο Καρβασαράς, τα Τέμπλα, τα Ζυγογιαννέϊκα είναι μερικές από τις κορυφές των Αγράφων που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Αν έχετε μεγάλες αντοχές τότε διασχίστε το Φαράγγι Άσπρου Ποταμού, το Φαράγγι Κερεντάν ή εξερευνήστε τα σπήλαια του Γάκη και του Καϊμακιά. Στην περιοχή θα βρείτε φυσικά τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και έμπειρους οδηγούς για την περιήγησή σας.

Για όσους ψάχνουν μέρη για αναρρίχηση, τότε η λίμνη Πλαστήρα είναι το μέρος για σας. Διαθέτει οργανωμένο και υψηλών προδιαγραφών πεδίο αναρρίχησης λίγο έξω από το Μουζάκι, στο δρόμο για την Πορτή.

Επίσης αν σας ενδιαφέρει το κυνήγι, τότε ενημερωθείτε για τις περιόδους που αυτό επιτρέπεται και τους υπόλοιπους κανονισμούς του, από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και ετοιμάστε βαλίτσες.

Δραστηριότητες στον αέρα: αλεξίπτωτο πλαγιάς και βόλτες με ελικόπτερο

Για τους λάτρεις του αεραθλητισμού και τους πολύ τολμηρούς υπάρχουν στη Νεράιδα (κορυφές Τέμπλα και Αγκώνας) και στο Κρυονέρι (Κουφόλογγος) πίστες με αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) και αιωρόπτερο.

Τέλος, υπάρχει και άλλος τρόπος να απολαύσετε μια εναέρια ξενάγηση. Ο Χρήστος Σεμίκ σας προσφέρει μια ξενάγηση με ελικόπτερο πάνω από την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα.


Διαβάστε ακόμα για τη Λίμνη Πλαστήρα:

Σχολιάστε