Παραλίες στη Μεθώνη και γύρω.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΚΑΙ ΓΥΡΩ

Παραλία Μεθώνης

Οι ντόπιοι στη Μεθώνη δεν πολυπηγαίνουν για μπάνιο μέσα στη Μεθώνη. Πηγαίνουν όπως βλέπεις τον Κόλπο της Μεθώνης, αριστερά. Κάτι ξέρουν. Εκεί έχει ρηχά νερά και άμμο. Ήρεμη κατάσταση. Στη Μεθώνη έχεις έρθει για να χαλαρώσεις.

Ασπράδες

Ένα μαγκιόρικο μέρος που πάει η νεολαία για μπάνιο στη Μεθώνη είναι οι Ασπράδες. Οι Μεθωναίοι το έχουν σαν φυσική πισίνα. Οι Ασπράδες είναι πράγματι σαν μια φυσική πισίνα, που σχηματίζεται από τον κυματοθραύστη, στα τείχη του Κάστρου. Στρώνεις την πετσέτα σου στις πέτρες του κυματοθραύστη και κολυμπάς με θέα το Κάστρο και τον Φάρο.

Λάμπες Μεθώνης

Πηγαίνοντας προς απ΄ τη Φοινικούντα προς τη Μεθώνη στα 6-7 χιλιόμετρα συναντάς τις Λάμπες Μεθώνης. Ήσυχη παραλία, με βότσαλο για όσους προτιμούν τα ήσυχα μπάνια.

Λάμπες Φοινίκης

Σ’ αυτή την παραλία έχει αμμουδιά. Εδώ είναι πιο κοσμοπολίτικη κατάσταση. Βρίσκεις και εστιατόριο και αρκετά καλό beach bar και φυσικά, αρκετό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, η θάλασσα είναι καθαρή. Στις Λάμπες ωστόσο έχουν χτιστεί πολλά ξενοδοχεία. Άμα σ’ αρέσει η βαβούρα έρχεσαι.

Πολυλίμνιο

Στο δρόμο για Μεθώνη, μισή ώρα πριν φτάσεις στη Μεθώνη, αξίζει να κάνεις μια στάση στο Πολυλύμνιο, μια τοποθεσία παραμυθένιας φυσικής ομορφιάς με λιμνούλες και πολλούς καταρράκτες. Αν το αντικρύσεις θα νομίζεις ότι ζεις μέσα σε κινηματογραφική ταινία, μια περιπέτεια όπου μετά την απόδραση από το κυνηγητό της πόλης, ξεφεύγεις σ’ έναν φυσικό κρυψώνα, σε έναν επίγειο παράδεισο. Μπορείς να κάνεις μπάνιο εδώ; Μα και βέβαια! Το νερό έρχεται από ένα ποτάμι μέσα από ένα βουναλάκι και το κρύο νερό είναι ό,τι καλύτερο τον Αύγουστο που κάνει ζέστη. Δεν είναι καθόλου επικίνδυνο ούτε το κολύμπι ούτε και τα μονοπάτια που οδηγούν εδώ. Από τότε που έγραψαν για το Πολυλύμνιο στο National Geographic έρχεται πολύς κόσμος και κάνει μπάνιο εδώ, ιδιαίτερα ξένοι. Ζήλεια Ελληνάκια, που έχετε το Πολυλύμνιο μέσα στα πόδια σας και δεν τολμάτε να βγείτε απ’ την πισίνα του ξενοδοχείου. Φέτος, τολμήστε το!


[L-Finikoynta Methoni Koronh]


Σχολιάστε