Μεθώνη Μεσσηνίας

ΜΕΘΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Mεθώνη είναι ό,τι πρέπει για βόλτες με τα πόδια. Τώρα έχουν ανοίξει πάρα πολλά μαγαζιά  ̵ καφετέριες και εστιατόρια ̵  πάνω στη θάλασσα, για να καθίσεις και να κάνεις χάζι τον κόσμο και την κίνηση. Στη Μεθώνη δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Κατ’ αρχήν, είναι ωραίο μέρος για περπάτημα. Για βόλτες μέσα στην πόλη, για να την γυρίσεις παντού.

Τα πρωινά, πας από το ένα cafe στο άλλο. Το βράδυ περίπατος στην παραλία πέρα δώθε από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και να σου έρχεται το αεράκι. Κάθε βράδυ μπορείς να πηγάνεις και σε άλλο μέρος για φαγητό ή ποτό.

Κάστρο της Μεθώνης.

Από τη Μεθώνη μπορείς να κάνεις ωραίες εκδρομές στη Φοινικούντα και την Πύλο. Πρώτα πρώτα όμως, θα πας να δεις το ενετικό Κάστρο της Μεθώνης, που είναι αρκετά καλοδιατηρημένο. Για να δεις το Κάστρο, θα ξυπνήσεις πρωί και θα ξεκινήσεις κατά τις 7, γιατί μετά έχει πολύ ήλιο. Πρώτα πας στο Κάστρο και μετά έρχεσαι για να φας πρωινό.

ΜΕΘΩΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

Στο ξενοδοχείο “Αμαλία” προσφέρουν καλό, πλούσιο πρωινό, προσεγμένο (μπουφέ). Όσο για τον καφέ σου εννοείται ότι αν μείνεις στην Αμαλία, εδώ θα τον πίνεις. Πού αλλού θα βρεις ωραιότερη θέα για ν’ απολαύσεις τον καφέ σου απ’ ό,τι από εδώ; Κάθεσαι στο μπαλκόνι σου και βλέπεις όλη τη Μεθώνη και πανοραμική θέα στο Κάστρο. Αυτό και μόνο αξίζει. Δεν είναι πεντάστερο ξενοδοχείο, όμως είναι σίγουρα καλό. Προσέχουν πολύ τους πελάτους τους.

Μια άλλη καλή επιλογή είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια “Melina Apartments” μπροστά από την παραλία, με ωραίο κήπο με τριανταφυλλιές. Αν περιμένεις Wi-Fi δεν θα βρεις. Εδώ είναι όλα παροδοσιακά. Και υπ’ όψιν, έχεις έρθει στη Μεθώνη για να ξεφύγεις! Οι επιλογές σου στην “Melina” είναι σπιτάκια με κεραμμυδοσκεπή, από γκαρσονιέρες μέχρι διαμερίσματα και μονοκατοικίες. Ανάλογα με την παρέα και τις μέρες που θα μείνεις, διαλέγεις.

[L-Finikoynta Methoni Koronh]

Σχολιάστε