Μάλε, η πρωτεύουσα των Μαλδίβων

Το Μάλε είναι χωρίς υπερβολές μια άθλια πόλη. Έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία, αλλά στην πραγματικότητα δεν μένει κανένας στο Μάλε. Δεν έχεις κανένα λόγο να μείνεις σε μια πόλη, η οποία έχει μόνο τα ψαράδικα που φέρνουν τις προμήθειες από τη θάλασσα. Απίστευες ποσότητες ψαριού. Πολύς τόνος, πολλά αλιευτικά.

Τα ξενοδοχεία τα χρησιμοποιούν κάποιοι εμπορικοί αντιπρόσωποι. Στις Μαλδίβες ο κόσμος πάει για να κάνει τουρισμό. Δεν έχεις σχεδόν τίποτα να κάνεις στο Μάλε ως τουρίστας. Εδώ βρίσκονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ταξιδωτικά γραφεία. Φαντάσου ένα μικρό Μανχάταν σε χαμηλότερο ύψος. Ούτε ιδιαίτερο χρώμα ούτε κάποια αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική. Και βέβαια δεν μπορείς να κολυμπήσεις στο Μάλε.

Τι έχει να δεις στο Μάλε; Ως αξιοθέατα στο Μάλε θεωρούνται οι κήποι του Σουλτάνου. Δεν πληρώνεις εισιτήριο για να τους επισκεφτείς. Αλλά μη φανταστείς και τίποτα τεράστιους κήπους. Κάμποσα δέντρα και παγκάκια σε μια έκταση όσο το ένα χιλιοστό του Ζαππείου. Άλλο αξιοθέατο είναι το προεδρικό μέγαρο, υποτίθεται κάπως χλιδάτο.

Αεροδρόμιο Χουλουμάλε

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο των Μαλδίβων δεν βλέπεις τίποτα που να σου προξενήσει το ενδιαφέρον ή το θαυμασμό. Το Χουλουμάλε είναι ένα πολύ μικρό αεροδρόμιο. Δεν έχει τίποτα το εξεζητημένο. Το αεροδρόμιο έχει φτιαχτεί πάνω σ’ ένα από τα 1192 νησιά που αποτελούν τις Μαλδίβες. Φτάνοντας λοιπόν στο αεροδρόμιο Χουλουμάλε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στην προβλήτα και να πάρεις ένα καράβι για να πας στον προορισμό σου, σε κάποιο απ’ τα νησιά των Μαλδίβων. Στην κλασική περίπτωση, θα σε περιμένει το speedboat του ξενοδοχείου όπου έχεις κλείσει να μείνεις. Τα speed boats των ξενοδοχείων είναι για 10-15 άτομα. Οι ντόπιοι παίρνουν κάποιο απ’ τα μεγάλα καράβια που εξυπηρετούν την τοπική συγκοινωνία. Για τις δουλειές τους θα πάνε στο νησί Μάλε, την πρωτεύουσα των Μαλδίβων.

Αυτή που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι η τεράστια ψαραγορά τους. Από ψάρια άλλο τίποτα η περιοχή. Μεγάλος πλούτος σε τόνο κυρίως, αλλά και άλλα ψάρια. Η φρουταγορά δεν θα σε εντυπωσιάσει. Ωστόσο, από περιέργεια θα την επισκεφτείς. Τα φρούτα είναι μικροσκοπικά. Μπανάνες μικρούλες τύπου Κρήτης, παπάγια και άλλα εξωτικά φρούτα. Οι μικρές πιπερίτσες σε προδιαθέτουν για την καυτερή ντόπια κουζίνα.

  • Διαβάστε ακόμα για τις Μαλδίβες :

  • Μαλδίβες
  • Μαλδίβες Πληροφορίες
  • Μάλε, η πρωτεύουσα των Μαλδίβων, Αεροδρόμιο Χουλουμάλε
  • Ταξίδι του Μέλιτος στις Μαλδίβες
  • Maldives Local Islands
  • Maldives Desert Islands
  • Μαλβίδες Τιμές
  • ο Καιρός στις Μαλβίδες

  • Σχολιάστε