Λίμνη Πλαστήρα

Ξεκουραστείτε στη φύση στη λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανική για όσους από εσάς επιθυμούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Η ιδέα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα για την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό, πραγματοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60: το οροπέδιο της Νεβρόπολης πλημμύρισε δημιουργώντας την ονειρεμένη Λίμνη Πλαστήρα.

Το μοναδικό τοπίο με την λίμνη να την αγκαλιάζουν οι κατάφυτες πλαγιές σε συνδυασμό με τους φιλόξενους ανθρώπους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθιστά τη λίμνη Πλαστήρα τον προσφιλέστερο προορισμό για τους κατοίκους τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και της Νότιας, καθώς απέχει 325 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 250 από την Θεσσαλονίκη.

Στην λίμνη Πλαστήρα όσοι επιζητούν την ξεκούραση και την ηρεμία κοντά στην φύση, μπορούν να απολαύσουν τη θέα με τα έλατα που καθρεφτίζονται στα ακίνητα νερά, να χαλαρώσουν στα πολυτελέστατα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της περιοχής και να περπατήσουν στα μονοπάτια μέσα στις καταπράσινες πλαγιές.

Εκτός από τις πολλές ταβέρνες και τα μπαράκια για όλα τα γούστα με θέα στη λίμνη, υπάρχουν μεγάλα κέντρα διασκέδασης στο κοσμοπολίτικο Μουζάκι, αλλά και πολλά αξιοθέατα γύρω από αυτήν που την κάνουν δημοφιλή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πράσινος τουρισμός και δραστηριότητες στη λίμνη Πλαστήρα

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε το ταξίδι σας στη Λίμνη Πλαστήρα στο έπακρον, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μία από τις πολλές εταιρείες πράσινου τουρισμού που προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές διαφορετικές δραστηριότητες στη φύση.

Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο βουνού στις όχθες της λίμνης και τους γύρω δασικούς δρόμους, ή πεζοπορίες στο δίκτυο του εκπαιδευτικού δάσους Μπελοκομίτη, στα φαράγγια και αλλού.

Όσοι πάλι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο υπάρχει η τοξοβολία, η ιππασία, η αναρρίχηση, η ορειβασία και τον χειμώνα το σκι.

Οι επισκέπτες που δεν θέλουν να αποχωριστούν τα νερά της λίμνης μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικίλες δραστηριότητες όπως η κωπηλασία, το υδροποδήλατο, η βόλτα με πιρόγα και φυσικά το ψάρεμα.

Ο γύρος της λίμνης Πλαστήρα

Ανεξάρτητα με την περιοχή που θα επιλέξετε για τη διαμονή σας στη λίμνη Πλαστήρα, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε τον περίφημο γύρο της λίμνης και να επισκεφτείτε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως οι Μονές Κορώνας, Πέτρας και Πελεκητής.

Επίσης ασυναγώνιστα σε ομορφιά είναι τα ορεινά χωριά της λίμνης, κυρίως στη δυτική όχθη, όπως το Νεοχώρι, τα Καλύβια Πεζούλας και ο Μπελοκομίτης. Επίσης μην παραλέιψετε να κολυμπήσετε στις δύο οργανωμένες παραλίες στις όχθες της λίμνης, το Λαμπερό και την Πεζούλα.

Η λίμνη την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι παντός καιρού, αφού κάθε εποχή προσφέρεται και για διαφορετικά πράγματα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ιδανική για σπορ και παιχνίδια στο νερό, το φθινόπωρο για βόλτες στο δάσος με τα πολύχρωμα δέντρα και τον χειμώνα που οι γύρω πλαγιές ασπρίζουν και η λίμνη παγώνει, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σκι στα μικρά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.

Τέλος ανεξάρτητα με την εποχή που θα επιλέξετε να την επισκεφτείτε, μην ξεχάσετε να πάτε μέχρι το «παρατηρητήριο άγριων ζώων και πουλιών», που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Λίμνης, στην Μάνδρα. Εκτός από τα ζώα θα δείτε και την λίμνη από ψηλά και θα γεμίσετε τα πνευμόνια σας με οξυγόνο.

Η λίμνη Πλαστήρα σας περιμένει να την εξερευνήσετε!

Διαβάστε ακόμα για τη Λίμνη Πλαστήρα:

Σχολιάστε