Φθηνές διακοπές στη Λευκάδα

H Λευκάδα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου τόσο σε έκταση, όσο και σε πληθυσμό. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με αυτοκίνητο μέσω γέφυρας από την Αιτωλοακαρνανία (γι΄αυτό και του έχουν δώσει το προσωνύμιο «στεριανό νησί»), αλλά και με αεροπλάνα, ferrie boats και όχι μόνο! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για ένα νησί-πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών, καθώς αποτελεί δημοφιλή προορισμό όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά συνολικά της Μεσογείου

Αν το φετινό καλοκαίρι αποφασίσετε να κάνετε διακοπές στη Λευκάδα, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε φτάνοντας στο νησί είναι τα καταπράσινα τοπία στις ορεινές περιοχές της και τα καταγάλανα νερά της στις παραθαλάσσιες.

Αν προτιμάτε τις εκδρομές στη φύση, τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε τις προσφορές για ταξίδια στη Λευκάδα και να ετοιμάσετε το σάκο σας, καθώς τα σπήλαια, οι πηγές και οι καταρράκτες εκεί θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό με την απαράμιλλη ομορφιά τους, ενώ τι να πει κανείς για τους απογευματινούς περιπάτους ή τις βόλτες με τα ποδήλατα με θέα το Ιόνιο Πέλαγος!

Αν πάλι δεν ανήκετε στους ρομαντικούς και σας αρέσουν οι εμπειρίες και να πιάνει η αδρεναλίνη σας κόκκινο, τότε δοκιμάστε να πέσετε από αλεξίπτωτο πλαγιάς ή να κάνετε wind surfing! Φυσικά, η παραλία Πόρτο Κατσίκι παραμένει ακόμη ένα λόγος για να κάνει κανείς διακοπές στη Λευκάδα, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο φιγουράρει σε λίστες με τις ομορφότερες παραλίες στη Μεσόγειο!

Η παράδοση παίζει σημαντικό ρόλο στο νησί, γι΄αυτό και σε πολλές περιοχές δεσπόζουν τα πλακόστρωτα σοκάκια, που φέρνουν έναν αέρα άλλης εποχής. Στην επίσκεψή σας μην παραλείψετε πριν φύγετε να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές της λευκαδίτικης κουζίνας, όπως τη μαριδόπιτα, το μπουρδέτο, τη λαδόπιτα, το φρυγαδέλι κτλ., ενώ στο γυρισμό περάστε από ένα μαγαζί για να πάρετε ένα από τα περίφημα κεντητά και υφαντά που φτιάχνουν οι γυναίκες εκεί και ειδικά στην Καρυά!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Λευκάδα είναι ένα πολυδιάστατο νησί, που θα σας εκπλήξει από την πρώτη στιγμή

Σχολιάστε