Κρουαζιέρα στην Σκανδιναβία

Οι Βίκινγκ και οι Νορβηγοί εξερευνητές έπλευσαν πριν χιλιάδες χρόνια σε αυτά τα νερά και τώρα το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς σε μια κρουαζιέρα στην Σκανδιναβία.

Οι Βίκινγκ και οι Νορβηγοί εξερευνητές έπλευσαν πριν χιλιάδες χρόνια σε αυτά τα νερά και τώρα το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς σε μια κρουαζιέρα στην Σκανδιναβία.
Κρουαζιέρα στην Σκανδιναβία

Ταξιδεύοντας στην Μεσόγειο της βόρειας Ευρώπης, θα γνωρίσετε μέρη με διαφορετική ομορφιά, όπως το κοσμοπολίτικο Όσλο, τα 14 νησιά της Στοκχόλμης, τη φινλανδική πρωτεύουσα Ελσίνκι και την παλιά πόλη του Ταλίν, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι.

Απολαύστε τον ήλιο του μεσονυχτίου στο απομακρυσμένο Τρόμσο και περιηγηθείτε στα φιόρδ της Νορβηγίας που σας περιμένουν ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά και τους μυθικούς καταρράκτες.

Ποιές πόλεις θα επισκεφτείτε με μια κρουαζιέρα στη Σκανδιναβία

Οι πιο διάσημοι σταθμοί μιας κρουαζιέρας στη Σκανδιναβία είναι το Ελσίνκι, η Στοκχόλμη, η Κοπεγχάγη, το Ταλίν, το Όσλο και το Άμστερνταμ. Μην ξεχνάτε ότι στο πλοίο θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πλήθος από συναρπαστικές εκδρομές ξηράς, ξεναγήσεις και αποστολές σε αξιοθέατα για να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις ώρες που θα ξοδεύετε σε κάθε λιμάνι.

Θα δείτε το μοναδικό Eλσίνκι με την πλατεία της Γερουσίας, τον Kαθεδρικό Nαό, το Eθνικό μουσείο, το μνημείο του Σιμπέλιους και την εκκλησία των Bράχων, που αποτελεί αρχιτεκτονικό στολίδι της περιοχής. Αν δεν θέλετε να περπατήσετε στους δρόμους της φινλανδικής πρωτεύουσας, μπορείτε πάντα να επιβιβαστείτε σε ένα φέρυ μποτ και να κατευθυνθείτε στο παλιό θαλάσσιο οχυρό στις ακτές του Ελσίνκι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη και είναι χτισμένο σε τέσσερα διαφορετικά νησιά, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.

Στην Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας και αλλιώς «Βενετία του Βορρά», θα περάσετε ανάμεσα από διώρυγες και γέφυρες αν θέλετε να την θαυμάσετε, αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Στην ξενάγησή σας να επιλέξετε να πάτε στην παλιά πόλη Γκάμλα Σταν, στο κεραμιδόχρωμο Δημαρχείο, στα βασιλικά ανάκτορα και οπωσδήποτε στο διάσημο μουσείο Βάσα, που φιλοξενεί το πολεμικό πλοίο Bάσα, το οποίο βούλιαξε το 1623 και ανελκύστηκε μετά από 333 χρόνια.

Στην στάση σας στο Άμστερνταμ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε διάφορα αριστουργήματα στο γνωστό μουσείο Ράικς, μεταξύ των οποίων και έργα του Βαν Γκογκ. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε την σοφίτα που έγραψε το ημερολόγιό της η Άννα Φρανκ.

Χαθείτε στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα της πόλης του Ταλίν, ανάμεσα σε μεσαιωνικά εργαστήρια, κελάρια και καθίστε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια, όπου οι σερβιτόροι με τις παραδοσιακές στολές θα σας προτείνουν τα τοπικά εδέσματα.

Στην ξενάγηση της πόλης Όσλο της Νορβηγίας, θα δείτε το ναυτικό μουσείο των Βίκινγκ, το Kοινοβούλιο, τον Kαθεδρικό Nαό, το Παλάτι, το Δημαρχείο και το πάρκο Φρόγκνερ, ένα υπαίθριο μουσείο με έργα γλυπτικής του γνωστού καλλιτέχνη της Νορβηγίας, Γουστάβου Βίγκελαντ.
Τέλος, στην όμορφη Kοπεγχάγη θα απολαύσετε έναν περίπατο στο παλάτι Aμαλίενμποργκ, στη μικρή Γοργόνα, στο παλιό νομισματοκοπείο, στο ανάκτορο Pόζενμπεργκ και στο Εθνικό μουσείο με ευρήματα που χρονολογούνται από την εποχή των παγετώνων.

Μια κρουαζιέρα στην Σκανδιναβία και τη Βόρεια Ευρώπη είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για κρουαζιέρα, καθώς και μόνο το “φως” που θα σας συνοδεύει, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκανδιναβίας. Το Βόρειο Σέλας που κάνει την εμφάνισή του το χειμώνα θα σας μαγέψει, όπως επίσης και η πρωτόγνωρη εμπειρία της πολικής νύχτας κατά την περιήγησή σας στα Νορβηγικά φιόρδ, όπου ο ήλιος δεν ανατέλει σχεδόν για όλο το 24ωρο.]

Σχολιάστε