Φοινικούντα – Διαμονή και ξενοδοχεία

Φοινικούντα – Μεθώνη – Κορώνη

Φοινικούντα, Μεθώνη, Κορώνη. Το νοτιότερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τρία στολίδια της Πελοποννήσου. Δεν μπαίνεις σε καράβι. Παίρνεις το αυτοκίνητο, έχεις την ανεξαρτησία σου, δεν σε νοιάζει αν υπάρχουν απεργίες ή μποφόρ. Εσύ το αποφάσισες και θα πας στο νότιο τέρμα της Πελοποννήσου

Η Μεθώνη, η Φοινικούντα και η Κορώνη διαφέρουν τόσο μεταξύ τους, που μπορείς να τις επισκεφτείς τόσο εύκολα και τις τρεις και να νιώσεις ότι πέρασες τις διακοπές σου σε τρία εντελώς διαφορετικά μέρη.

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗ

Σχεδόν μυθικό μέρος. Κοσμοπολίτικο. Πολλοί το λένε “η Μύκονος της Πελοποννήσου”. Από νεολαία άλλο τίποτα. Οι νέοι μαζεύονται κυρίως στα διάφορα κάμπιγκ (Φοινικούντα camping). Aν σε πάρουν λίγο τα χρόνια και αρχίσεις να χρειάζεσαι κάποιες ανέσεις, αναζητάς: Φοινικούντα Δωμάτια. Στη Φοινικούντα έχουν αγοράσει και πολλοί ξένοι σπίτια.

Φοινικούντα Διαμερίσματα

Αν ψάχνεις για ενοικιζόμενα δωμάτια στη Φοινικούντα, μια πολύ καλή περίπτωση είναι τα bungalows που έχει ο Ασημάκης. Σπαρμένα σπιτάκια σ΄ έναν κήπο, η θάλασσα μαζί με το γήινο, έτσι για να διατηρείς την επαφή σου με τη γη στις διακοπές. Το καλό μ’ αυτά τα διάσπαρατα στο χορτάρι σπιτάκια είναι ότι βρίσκονται στην παραλία, ακριβώς πάνω απ’ το δρόμο. Κάποια από αυτά τα σπιτάκια έχουν και σοφίτα. Κάτω υπάρχουν δύο κρεβάτια και πάνω στη σοφίτα άλλα κρεβάτια για τα παιδιά. Κάθε bungalow διαθέτει κουζινούλα, για να μαγειρεύεις ό,τι θέλεις και ψυγειάκι… Κι έχεις και τη δική σου αυλίτσα, έναν ευχάριστο περιβάλλοντα χώρο. Στα bungalows του Ασημάκη, αν κλείσεις έγκαιρα και όχι τελευταία στιγμή, βρίσκεις ένα bungalow δίκλινο με σοφίτα, με 55 ευρώ την ημέρα. Για ό,τι προσφέρει το συνιστούμε ανεπιφύλακτα ως οικονομικό. Υπ’ όψιν ότι όλα τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα του Ασημάκη διαθέτουν τηλεόραση και air condition. To καλύτερο είναι να κάνεις κράτηση από Ιανουάριο ή Φεβρουάριο για το καλοκαίρι. Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί και όσοι Έλληνες το ξέρουν. Έτσι έρχεται οικονομικά.

Φοινικούντα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Ακριβώς πάνω στην παραλία της Φοινικούντας, όπως είσαι μέσα στη θάλασσα και κοιτάς προς τα έξω, το τελευταίο σπιτάκι στα δεξιά σου είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει με μία ματιά είναι ότι είναι το μοναδικό σπίτι ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Όλα τα άλλα είναι πάνω απ’ το δρόμο. Αυτό είναι κάτω απ’ το δρόμο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Είναι το σπιτάκι του κυρ Αλέκου, ένα παλιό, παραδοσιακό σπίτι, που ο ιδιοκτήτης, ο κ. Αλέξανδρος Τομαράς το έχει διαμορφώσει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εδώ δεν υπάρχουν πάρα πολλές ανέσεις. Τα δωμάτια είναι λίγο μικρά, η τουαλέτα είναι στο μπαλκονάκι, την κουζινούλα τη μοιράζεσαι με κάποιον άλλο παραθεριστή, αφού δεν βρίσκεται μέσα στο δικό σου δωμάτιο. Εκτός κι αν είσαι με παρέα, οπότε μπορείς να κλείσεις και τα τρία δωμάτια του σπιτιού και να μαγειρεύεις μαζί με τη δική σου παρέα. Ωστόσο το σπιτάκι του κυρ Αλέκου έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα: Καθώς βρίσκεται πάνω στην παραλία, το βράδυ πέφτεις να κοιμηθείς και σε νανουρίζει το κύμα. Έχει ισόγειο και πρώτο όροφο. Θα σε συμβούλευα, αν μπορέσεις, να νοικιάσεις τον πρώτο όροφο. Δεν υπάρχει πρόβλημα ζέστης, γιατί εκτός που έχει air condition, έχει και σκεπή από κεραμμύδι και είναι μια χαρά. Αν δεν τρελαίνεσαι για να έχεις όλες τις ανέσεις που έχεις και στο σπίτι σου, είναι απίστευτη εμπειρία να κοιμηθείς έστω κι ένα βράδυ εδώ.

Το “πρόβλημα” με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο σπιτάκι του κυρ Αλέκου είναι ότι το βλέπουν οι περαστικοί και μπαίνουν και το κλείνουν επιτόπου. Με το που το βλέπεις, λες «εδώ θα μείνω»! Σ’ αυτό το μοναδικό παραδοσιακό σπιτάκι πλάι στο κύμα της Φοινικούντας.


 


[L-Finikoynta Methoni Koronh]Σχολιάστε