Φαγητό και Διασκέδαση στην Κορώνη

ΚΟΡΩΝΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ο Φουμαριστής

Στο δρόμο από την Κορώνη προς Μεθώνη, μόλις τελειώνει η παραλία του Μεμί, να πας για φαγητό στο εστιατόριο “Ο Φουμαριστής” Έχει τα πάντα και το ένα φαγητό είναι καλύτερο από το άλλο. Ό,τι φτιάχνει είναι πετυχημένο: Κεφτεδάκια, τυροκροκέτες, μελιτζάνες με τυρί στο φούρνο, κόκκορα με μακαρόνια (αυτό το πιάτο θα το βρεις σχεδόν σε όλα τα φαγάδικα της περιοχής). Είναι ωραία να κάθεσαι να τρως εδώ και το βράδυ και το μεσημέρι.

Ακτή

Στα Βουνάρια, μια τοποθεσία σε ύψωμα, υπάρχει η ταβέρνα “Ακτή” με συμπαθητικό φαγητό. Εδώ έρχεσαι κυρίως για τη θέα. Βλέπεις όλο τον Μεσσηνιακό Κόλπο. Από την Κορώνη προς τη Φοινικούντα, στρίβεις αριστερά στο κάμπινγκ και κατεβαίνεις το δρόμο με συνεχείς στροφές. Στην παραλία έχει μία ταβερνούλα πολύ συμπαθητική μπροστά στη θάλασσα, δίπλα στο κάμπινγκ.

Αγία Πελαγία

Για ψητά πας στη Φαλάνθη, ένα χωριό πριν να φτάσεις από την Αθήνα στην Κορώνη. Σε κάποιο σημείο στρίβεις δεξιά. Η ταβέρνα “Αγία Πελαγία” είναι στα πλατάνια. Πολύ ευχάριστη αίσθηση να τρως εδώ κοντοσούβλι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου από ψητό, κάτω απ’ τα πλατάνια.

ΚΟΡΩΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Άγιος Αντρέας

Για βόλτες πας στον Άγιο Αντρέα, ένα ωραίο παραθεριστικό κέντρο στο δρόμο προς την Αθήνα. Στον Άγιο Αντρέα θα πας να πιεις τον καφέ σου. Αν σ’ ενδιαφέρει να ρίξεις μια βουτιά, ο Άγιος Αντρέας έχει και παραλία. Θυμήσου όμως, ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι ένα καθαρά τουριστικό μέρος.

Βασιλίτσι

Μια ωραία εκδρομή κοντά στην Κορώνη είναι να πας στο Βασιλίτσι, ένα γραφικό χωριουδάκι με πετρόχτιστα σπίτια. Για το βράδυ, μέσα στην Κορώνη υπάρχουν δυο τρία κλαμπάκια, που μαζεύουν κόσμο.


[L-Finikoynta Methoni Koronh]


Σχολιάστε