Διακοπές στην Εύβοια

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για διακοπές, αφού είναι δίπλα στην Αθήνα και είναι προσβάσιμο από την ξηρά με αυτοκίνητο, λεωφορείο και τρένο


Οι εκδρομείς καθώς και οι τουρίστες διαλέγουν την Εύβοια τόσο εξαιτίας της άγριας φυσικής ομορφιάς της, όσο και για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Στην Εύβοια θα βρείτε πολλά μνημεία από διαφορετικές εποχές, αφού κατά τα αρχαία χρόνια υπήρξε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών εξαιτίας της σημαντικής γεωγραφικής θέσης της.

Επίσης η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κύμη και η Κάρυστος είχαν τα δικά τους νομίσματα κατά την αρχαιότητα, για το λόγο αυτό όταν ταξιδέψετε στην Εύβοια αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επισκεφτείτε τα αρχαιολογικά μουσεία της περιοχής.

Ο γύρος της Ευβοίας

Η Εύβοια είναι διάσημη για τα δάση της, τις πηγές και τα τρεχούμενα νερά της, τις μαγευτικές παραλίες της, αλλά και τα βουνά, τις πεδιάδες και τα φαράγγια της. Όταν λοιπόν ένα μέρος έχει τόσα πολλά να δει κανείς είναι απόλυτα λογικό ο επισκέπτης να μη μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και να θέλει να τα δει όλα!

Αν λοιπόν ταξιδέψετε στην Εύβοια με το αμάξι τότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε τον περίφημο γύρο της Ευβοίας. Αρχικά να επισκεφτείτε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως οι Μονές Γαλατάκη, Οσίου Δαυίδ, Χρυσοβαλάντου, Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ και τον ναό του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου.

Μετά να θαυμάσετε τα μεσαιωνικά κάστρα Καράμπαμπα, Αγίου Γεωργίου, Κλεισούρας, Λικάριο, Καρύστου, το Ριζόκαστρο και τους δύο πύργους στο Μύτικα.

Να δείτε την πόλη της Καρύστου, όπου σύμφωνα με την μυθολογία έσμιξαν ο Δίας με την Ήρα και να θαυμάσετε εκεί το ακρωτήρι του Καφηρέα, το θρυλικό Κάβο Ντόρο, τον βράχο Αράπης και το βενετσιάνικο φρούριο, Κοκκινόκαστρο.

Ύστερα να κάνετε τη βουτιά σας σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, όπως τη Χιλιαδού, τον Λιμνιώνα με τον βράχο στη μέση και την γεμάτη κόσμο Πετάλη.

Δραστηριότητες στην Εύβοια

Η Νότια Εύβοια είναι γεμάτη φαράγγια τα οποία είναι ιδανικά για πεζοπορικές διαδρομές και έχει πάνω από 15 μονοπάτια για να εξερευνήσετε. Οι καλύτεροι περίπατοι είναι στο φαράγγι του Δημοσάρη με τους μικρούς καταρράκτες που καταλήγει στην παραλία των Καλλιανών και στην κορυφή του όρους Όχη, όπου βρίσκεται και το καλύτερα διατηρημένο δρακόσπιτο της Εύβοιας.

Μπορείτε επίσης να περπατήσετε το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου και το φαράγγι της Αρχάμπολης.

Στην κοιλάδα του Πλατανιστού έχετε την δυνατότητα να κάνετε την παραποτάμια διαδρομή ως το Αιγαίο, ξεκινώντας από την τοποθεσία του Επανοχωρίου, περπατώντας με θέα τα καταγάλανα νερά του στενού του Καβοντόρο και το νησί της Άνδρου.

Όποια διαδρομή και αν διαλέξετε με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια η όμορφη φύση της Εύβοιας θα σας ανταμείψει και σίγουρα σε κάθε ευκαιρία θα ξαναγυρνάτε για να εξερευνήσετε και τα υπόλοιπα μονοπάτια.

Διασκέδαση και φαγητό

Εκτός από τις απίθανες παραλίες, την ωραία λίμνη και το επιβλητικό βουνό, η Εύβοια φημίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή της, καθώς στο νησί αυτό με την μεγάλη τουριστική κίνηση υπάρχουν πολλές ταβέρνες, καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά για να διαλέξετε!Διαβάστε Ακόμα για την Εύβοια:

Σχολιάστε