Επτάνησα

Επτάνησα και Ιόνιο πέλαγος, η άλλη μεριά της Ελλάδας μας από το Αιγαίο πέλαγος, κανεις δεν μπορεί να γράψει για τα Επτάνησα γιατί όσα και να γράψει ότι και να γράψει, είναι σίγουρο ότι όσες ομορφιές να αναφέρει από τα Επτάνησα σίγουρα όλο και κάτι θα ξεχάσει.


Τα Επτάνησα είναι νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ονομάζονται  Επτάνησα από τον αριθμό των μεγαλύτερων νησιών του συμπλέγματος, που είναι,  Ζάκυνθος,

Ιθάκη,  Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Λευκάδα, Παξοί και Αντίπαξοι. Το σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνει και κάποια μικρότερα νησιά όπως τους Οθωνούς (σύμπλεγμα τριών μικρότερων νησιών), τις Στροφάδες, τα Αντικύθηρα, τον Κάλαμο, το Μεγανήσι, τον Καστό, την Ελαφόνησο, την Ερεικούσσα, τη Ρόδο και άλλα.

Στα Επτάνησα κάθε νησί έχει τη δικη του χάρι και ομορφιά, η Ζάκυνθοςείναι ένας τόπος που όλη η ευλογία του θεού έχει πέσει πάνω της, καταπράσινο νησί με τις γνωστές του γαλαζοπράσινες παραλίες, με πιο γνωστη την πολύ φωτογραφημένη της παραλια Ναυάγιο, στις παραλιες του Βασιλικού είναι τόπος αναπαραγωγής της χελώνας καρέτα καρέτα.

Παραλίες στα Επτάνησα όλες η μια καλύτερη απο την άλλη με χρώματα που θα σε κάνουν να χαμογέλασεις.

Στην Ιθάκη στο νησί του Οδυσσέα και των αντιθέσεων θα δείτε τόσες ομορφιές που δε θα ξεχάσετε ποτε, η Ιθάκη είναι το νησί της νοσταλγίας και της αγάπης για την πατρίδα.

Η Κέρκυρα το νησί που πήρε το όνομα του από τη νύμφη Κόρκυρα, κόρη του ποταμού Ασωπού,  το πράσινο και οι υπέροχες παραλίες με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι την ακρογιαλιά, θα περάσετε απίστευτα, στη Κέρκυρα αν θέλεις ησυχία θα την βρείς, αν θέλεις διασκέδαση και κραιπάλη μέχρι το πρωί και αυτή θα την βρείς.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους και οι ομορφιές της είναι τόσες πολλές που πρέπει να πηγαίνεις χρονια εκεί για να τις ανακαλύψεις,  οι κάτοικοι της διακρίνονται για την φιλοξενία τους και την καλοσύνη τους, είναι άνθρωποι που κατάφεραν με αυτό να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο και να κάνουν περιουσιες μεγάλες. Στη Κεφαλονιά πέρα από την πανέμορφη φύση και θάλασσα υπάρχουν και πολλά τείχη και κάστρα όπου μπορείτε να θαυμάσετε.

Στα Κύθηρα στο νησί που αναδύθηκε η Αφροδίτη, θα σας καταπλήξει το πράσινο και οι παραλίες της που πολλές από αυτές, από τα οροπέδια του νησιού σχηματίζουν μικρούς δαντελωτούς κολπίσκους.

Η Λευκάδα πάλι ίσως το πιο όμορφο σμαραγδένιο νησί του Ιονίου, η ομορφιά της θα σας μαγέψει, οι παραλίες της θα σας αφήσουν άφωνους και ο μύθος του Έλληνα μεγιστάνα Ωνάση με το νησάκι Σκορπιός που βρίσκετε απέναντι από το Νυδρί θα σας πάει σε άλλες εποχές.

Και τέλος οι Παξοί και οι Αντιπαξοί, νησάκια καταπράσινα με υπέροχες παραλίες για ξεκούραση χαλάρωση και φυγή για λίγο από την πραγματικότητα, σαν να ζεις ένα όνειρο.


Διαβάστε ακόμα για τη Ζάκυνθο:

Σχολιάστε