Φαγητό στη Μυτιλήνη

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης πήγαινε για ούζο, χταποδάκι και μεζέδες στο εστιατόριο «Φανάρι».

Στο λιμάνι θα βρεις μπόλικα ταβερνάκια και λουκουματζίδικα. Ένα ελάττωμα έχει μόνο η πόλη της Μυτιλήνης: Στο λιμάνι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις να παρκάρεις αν δεν είσαι ντόπιος. Εδώ απαγορεύεται, εκεί δεν επιτρέπεται… Αν δεν θέλεις να σε γράψουν, θα πρέπει να πας να το αφήσεις πολύ μακριά και να γυρίσεις πίσω στο λιμάνι.

Αν απογοητευτείς και δεν βρεις να παρκάρεις, άρπαξε μια δυο μπουγάτσες στο χέρι και προχώρα. Οι μπουγάτσες στη Μυτιλήνη είναι πολύ καλές.

Στη Μυτιλήνη υπάρχει μια σπεσιαλιτέ που λέγετε Σουγάνια Μυτιλήνης και είναι κρεμμυδοντολμάδες αυγολέμονο. Είναι γιορτινό φαγητό και συνήθως το φτιάχνουν τον Δεκαπενταύγουστο η και σε άλλες μεγάλες γιορτές, ακομα μη παραλείψετε να δοκιμάσετε από γλυκά την πλατσέδα και τις δίπλες, που θα τα βρείτε όλες τις ήμερες και όχι μόνο τις γιορτινές

Στον Κόλπο της Καλλονής μην παραλείψεις να φας σαρδέλα Καλλονής παστή ή τηγανητή. Το καλοκαίρι πάντως είναι ευκαιρία να φας παστή σαρδέλα Καλλονής, γιατί η παστή σαρδέλα χρειάζεται ζέστη και κληματόφυλλα για να γίνει.

Στον Κόλπο της Γέρας η σαρδέλα είναι άλλη ιστορία. Εδώ μιλάμε για ένα μοναδικό είδος σαρδέλας, την παπαλίνα, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι μικρότερη απ’ τις συνηθισμένες σαρδέλες και πολύ νόστιμη.

Διαβάστε ακόμα για τη Μυτιλήνη:

Σχολιάστε