Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων βρίσκετε στο ορος Χελμός και είναι από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.

xionodromiko KALABRITA

Η ομορφιά του τοπίου σε συδυασμό ότι είναι κοντά στην Αθήνα το έχει κάνει να είναι αγαπημένος προορισμός για τον πολύ κόσμο που το επισκέπτεται. Στα Καλάβρυτα βρίσκετε ο ψηλότερος αναβατήρας σε όλη την Ελλάδα
και δίνετε η ευκαιρία στον χιονοδρόμο να απολαύσει μια υπέροχη θέα που φτάνει μέχρι ως τον Κορινθιακό κόλπο.

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι από τα πιο σύχρονα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό δέχεται  πολλές αθλητικές ομάδες η και μόνους αθλητές χιονοδρόμους που ασχολούνται επαγγελματικά με την χιονοδρομία

Το χιονοδρομικό είναι σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα, 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 100 χιλιόμετρα περίπου από την Πάτρα και αυτό το κάνει να είναι πολύ προσιτό στους φίλους του ΣΚΙ, ακόμα στη θέση Διάσελο Αυγού σε υψόμετρο 2000 μετρα υπάρχει και ορεινό καταφύγιο με τζάκι που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 15 άτομα και απέχει περίπου μισή ώρα πεζοπορία.

Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων διαθέτει 7 αναβατήρες, 13 πίστες σκι και στο χωρο του υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια, σχολή σκι , κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και πώλησης, ιατρείο και τέλος στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε ειδική πίστα για moguls ski και snowboard, cross country ski, snow tubes και για τέλος αν θελήσετε  θα μπορέσετε να απολαύσετε πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Ακόμα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων γείνονται  τακτικά διάφορες εκδηλώσεις , επίσης μπορείτε να κάνετε νυκτερινό σκι.

Διαβάστε ακόμα για τα Καλάβρυτα


Σχολιάστε