Ψώνια στο Λονδίνο

Κάποτε το Λονδίνο ήταν το μέρος  όπου πήγαινες για ψώνια, επειδή είχε πολύ καλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα  στις εκπτώσεις.

londino

Αυτό ισχύει και τώρα, αν την στήσεις έξω απ’ το Harrods την πρώτη μέρα των εκπτώσεων, από τις 5 το πρωί για να πιάσεις  σειρά. Όμως, σου έχω καλά νέα:

Μέσα στο αεροδρόμιο του Heathrow λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καταστηματάκι Harrods, πολύ συμπαθητικό, ιδιαίτερα αν ξέχασες  ή δεν πρόλαβες να ψωνίσεις δωράκια  για το σπίτι και τους φίλους. Λοιπόν, εδώ θα βρεις συμπαθέστατες  γυναικείες τσάντες και πορτοφολάκια με το λογότυπο Harrods, σε πολύ ωραία, γουστόζικα, ομολογουμένως σχέδια, αλλά και κούπες λονδρέζικες, πολύ χαριτωμένα ομπρελίνια Harrods για την τσάντα και διάφορα  άλλα.

Βέβαια, θα βρεις εδώ και  επώνυμες τσάντες. Υπ’ όψιν ότι όλα  τα μαγαζιά μέσα στο αεροδρόμιο του Heathrow πουλάνε όλα τα είδη χωρίς  το ΦΠΑ, εντελώς αφορολόγητα. Συμφέρει να ψωνίσεις αρώματα και καλλυντικά. Έτσι πράγματι έχεις μια σημαντική έκπτωση. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να ψάξεις για το τι είναι στην τελευταία λέξη της μόδας. Τα καταστήματα μέσα στο αεροδρόμιο υπάρχουν μόνο είδη της τελευταίας λέξης της μόδας και στην εποχή τους. Ακόμα δηλαδή κι αν στην Ελλάδα δεν έχεις βρει μαγιό στα καταστήματα των Μάιο, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα ψωνίσεις το Sugar Free μαγιουδάκι σου ή την φόρμα εποχής και στο Heathrow ένα ωραιότατο εποχιακό φορεματάκι που κάνει μπαμ ότι είναι ψωνισμένο ΤΩΡΑ!

Στο αεροδρόμιο Heathrow, όταν θα επιστρέφεις για Ελλάδα, σε συμφέρει να πληρώσεις σε ευρώ, αν έχεις εξαντλήσει τα ψιλά σου σε λίρες. Σου έρχονται λίγο φθηνότερα έτσι τα ψώνια. Μια ωραία ιδέα για οικογενειακά δωράκια είναι οι μεταλλικοί κουμπαράδες σε διάφορα σχήματα (Big Ben, δίπατο κόκκινο λεωφορείο, αγγλικός τηλεφωνικός θάλαμος), που μέσα έχουν ζαχαρωτά ή σοκολατάκια. Τρως τα γλυκάκια και σου μένει ο κουμπαράς που σου θυμίζει το Λονδίνο.

Αν πάλι δεν θέλεις να διαθέσεις  πολλά για καλά ρούχα, μπορείς  να βρεις μέχρι και επώνυμα  κομμάτια σε πολύ πεσμένες τιμές στα  καταστήματα Oxfam του Λονδίνου. Τα καταστήματα Oxfam έχουν ό,τι μπορείς να φανταστείς (από παπούτσια και ρούσα μέχρι  διακοσμητικά) μεταχειρισμένα, σε πολύ καλές τιμές. Τα χρήματα διατίθενται  στους φτωχούς.

Διαβάστε ακόμα για το Λονδίνο :

  • Ταξίδι στο Λονδίνο
  • Φθηνά εισιτήρια για Λονδίνο
  • Διακοπές και Φαγητό στο Λονδίνο
  • Τι πρέπει να ξέρεις για τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο
  • Earl’s Court
  • Αξιοθέατα στο Λονδίνο
  • Καιρός Λονδίνου
  • Ψώνια στο Λονδίνο

  • Σχολιάστε