Διακοπές στο Πήλιο 12 μήνες τον χρόνο

Το ιδιαίτερο με το Πήλιο σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι ότι αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι!

Από τη μια τα καθαρά νερά στις παραλίες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την ΕΕ, είναι λόγος να επισκεφτεί κάποιος το Πήλιο το καλοκαίρι, από την άλλη το χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό που προσελκύει εδώ κόσμο τον χειμώνα! Άλλωστε για αυτούς τους λόγους μπορείτε εύκολα να βρείτε

Ειδικά το καλοκαίρι μην παραλείψετε να κάνετε τις βουτιές σας στα Καλά Νερά, στο Μυλοπόταμο, στην Άφησσο και στη Φακίστρα με τις αμμουδιές, που έχουν το χρώμα του χρυσού και τα μαργαριταρένια βότσαλα τους, τα οποία συνθέτουν ένα κολάζ εικόνων ομορφιάς.

Οι διακοπές στο Πήλιο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας για να επισκεφτείτε ενδιαφέροντα αξιοθέατα, που περιλαμβάνουν μοναστήρια, παλιά αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες και διάφορα μουσεία, οι διαδρομές και οι δραστηριότητες στη φύση θα σας κάνουν να ανακαλύψετε τις κρυμμένες ομορφιές της, ενώ η θέα του Αιγαίου και του Παγασητικού θα σας κάνει να ηρεμήσετε. Τα γεφύρια με τις πλαγιές στο χρώμα του πράσινου θα σας μαγέψουν, ενώ οι φυσικές μυρωδιές θα «σπάσουν» τη μύτη σας!

Η χερσόνησος της Πήλου φημίζεται για τη δυνατότητα που δίνει στους λάτρεις των extreme καταστάσεων να δοκιμάσουν τις αντοχές τους κάνονας ορειβασία και sports στο χιόνι τον χειμώνα και στη θάλασσα το καλοκαίρι, ενώ μπορεί κανείς να κάνει και ιππασία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Πήλιο έχει πιστούς επισκέπτες, που γυρίζουν ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία για κάνουν τις διακοπές τους και να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο απολαμβάνοντας ποιοτικές, αλλά φτηνές διακοπές στο Πήλιο. Ακόμη και στη μυθολογία το Πήλιο θεωρούνταν το θέρετρο των θεών!

Η αρχιτεκτονική των χωριών του Πηλίου είναι βασισμένη σε παραδοσιακές φόρμες, ενώ οι άνθρωποι εκεί είναι κάτι παραπάνω από φιλόξενοι. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να δεχθούν σαν απάντηση το «όχι», όταν θα σας τρατάρουν τοπικές λιχουδιές και πιάτα, όλα φτιαγμένα από φρέσκα και αγνά ντόπια υλικά!

Σχολιάστε