Μύκονος το ξακουστό νησί των ανέμων

Μύκονος το νησί των Θεών. Η Μύκονος το ξακουστό νησί των ανέμων στην καρδιά των Κυκλάδων, λέγεται ότι πήρε το όνομά του, από τον ήρωα Μύκονο, γιο του βασιλιά της Δήλου Άνιου, που ήταν με τη σειρά του γιος του Απόλλωνα και της νύμφης Ροιούς. Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, εκεί ενταφιάστηκαν οι γίγαντες που σκότωσε ο Ηρακλής, γι’ αυτό και το νησί είναι σπαρμένο σε μεγάλους βράχους.

 

Εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή, τόσο για τους Έλληνες τουρίστες, όσο και για τους ξένους. Η φήμη της έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό τα σύνορα της Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύεται από το πλήθος των ξένων που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί. Απλοί άνθρωποι μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής και του καλλιτεχνικού κόσμου, τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού  καταφθάνουν κατά κύματα, σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο νησί με την πρώτη αχτίδα άνοιξης. Τόσο οι μαγευτικές παραλίες, όσο και η ξέφρενη διασκέδαση που προσφέρει το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων, κερδίζει την αγάπη όλων των επισκεπτών της.

Σε αυτό το νησί η διασκέδαση και τα πάρτι δεν σταματούν ποτέ, δίνοντας αναρίθμητες επιλογές, γεγονός που κατατάσσει τη νυχτερινή ζωή σε μία από τις καλύτερες όλης της Ευρώπης.

Τα νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου είναι τόσο πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που αδιαμφισβήτητα θα τραβήξουν το βλέμμα σας, καθένα για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους.

Για τους λάτρεις του ήρεμου ποτού και των μαγευτικών κοκτέιλ, ατενίζοντας μία ειδυλλιακή θέα, προσφέρονται χωρίς δεύτερη σκέψη τα υπέροχα μπαράκια της «Μικρής Βενετίας» με τα ξύλινα μπαλκόνια της “Βενετσιάνικης” συνοικίας ή τα μαγευτικά μπαράκια της Αλευκάντρας πάνω στο κύμα.

Μία άλλη όμορφη, χαλαρή επιλογή διασκέδασης, είναι τα lounge-cafe και τα χαλαρά μπαράκια στο Ματογιάννι με το πλήθος κόσμου και τη μεγάλη ποικιλία σε μουσικά ακούσματα. Τώρα όσο αφορά τους λάτρεις του χορού, της δυνατής μουσικής και των ξέφρενων πάρτι, το υπέροχο αυτό νησί διαθέτει τεράστια κλάμπ που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο!

Όσο αφορά αυτούς που αγαπούν τη ζωντανή μουσική, τα Μυκονιάτικα μπουζούκια θα αποτελέσουν μία αξέχαστη εμπειρία, που θα κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες. Σε περίπτωση που θέλετε να συνεχίσετε να διασκεδάζετε στους ξέφρενους ρυθμούς της Μυκόνου, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα από τα πολυπληθή beach-bar των φοβερών παραλιών του νησιού.

Παραλίες στη Μύκονο

Οι παραλίες της Μυκόνου είναι τόσες πολλές και τόσο ξεχωριστές που είναι αληθινά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια, καθώς η καθεμιά αποπνέει τη δική της ιδιαίτερη γοητεία. Πολλές δε ενδείκνυνται και για πλήθος θαλάσσιων σπορ.

Γραφικοί κολπίσκοι με πανέμορφες αμμουδιές, στις οποίες μπορεί κανείς να φτάσει με αυτοκίνητο ή μηχανάκι, αφού το ακτινωτό οδικό δίκτυο του νησιού με αφετηρία την Χώρα, απλώνεται σχεδόν μέχρι κάθε γωνιά του αλλά και με καΐκια  που εκτελούν τακτικά δρομολόγια, όλη την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παραλίες: ‘Paradise’, ‘Super Paradise’, Καλό Λιβάδι, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Στέφανος, Αγράρι, Καλαφάτης, Κάπαρη, Μεγάλη ‘Αμμος, Μερσίνη, Παράγκα, Ορνός, Πάνορμος, Φτελιά,  Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Φωκός.

Η ‘Paradise’ είναι μια υπέροχη, μεγάλη, πολυσύχναστη παραλία στρωμένη με χοντρή άμμο, η οποία έγινε διάσημη παγκοσμίως την εποχή των χίπις.

Η ‘Super Paradise’ έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια στη δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, εξαιτίας των ξέφρενων συνεχομένων πάρτι που λαμβάνουν χώρα σε αυτή

Η παραλία Καλό Λιβάδι η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ελιάς και του Καλαφάτη, είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, η οποία προτιμάται από πολλούς εξαιτίας της ιδιαίτερης θέσης της η οποία της προσδίδει μία μοναδική γοητεία.

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη φιλοξενεί πλήθος παραθαλάσσιων χώρων εστίασης και τέσσερις μεγάλες υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μία παραλία ιδιαίτερα γνωστή στο κόσμο της Μυκόνου, τόσο λόγο της ιδιαίτερης θέας της στη Δήλο και το κανάλι μεταξύ Μυκόνου και Δήλου, όσο και εξαιτίας του πανηγυριού του Άη Γιάννη, στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Η παραλία του Αγίου Στεφάνου στρωμένη από άκρη σε άκρη με χρυσή άμμο, χαρίζει μία υπέροχη θέα στη Δήλο και τη Ρήνεια. Το υπέροχο τοπίο συμπληρώνει το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου το οποίο βρίσκεται στο αριστερό άκρο της αμμουδιάς.

Η παραλία Αγράρι αποτελεί ένα ακόμη κόσμημα, του υπέροχου αυτού νησιού και ενδείκνυται για τους λάτρεις της ησυχίας και της απομόνωσης.

Η παραλία Καλαφάτης είναι άλλη μία μεγάλη παραλία με κρυστάλλινα νερά και υπέροχη θέα στη μικρή χερσόνησο “Διβούνια” και το γραφικό  ψαρολίμανο.

Η μικρή αμμοστρωμένη παραλία Κάπαρη βρίσκεται δίπλα στον Αϊ-Γιάννη. Αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό, τον οποίο εμπιστεύονται οι ντόπιοι, κυρίως σε κοσμικούς, που θέλουν να απολαύσουν πιο αποστασιοποιημένα το μπάνιο τους.

Η παραλία της Μεγάλης ‘Αμμου βρίσκετε σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλη της Μυκόνου. Είναι μια όμορφη άγρια παραλί,α χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, η οποία ενδείκνυται για τους επισκέπτες που αγαπούν την αίσθηση των βόρειων ανέμων και των σπορ που σχετίζονται με αυτούς.

Η παραλία Μερσίνη χωρίζεται σε δύο μικρότερες μαγευτικές  παραλίες, από ένα μικρό τμήμα βράχων που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και φαντάζει ως φυσικό γλυπτό.

Η παραλία της Παράγκας είναι μια ξεχωριστή, μικρή παραλία, με υπέροχη θέα στο ακρωτήρι Δράπανος. Σε αυτή λαμβάνει χώρα το ένα από τα δύο  οργανωμένα κάμπινγκ της Μυκόνου.

Η παραλία Ορνός είναι μια μοναδική, εντελώς απάνεμη, παραλία στα νότια του Κόρφου, η οποία διαθέτει ένα γραφικό ψαρολίμανο, ιδανικό για σκάφη αναψυχής, ποικίλους χώρους εστίασης και σχολή κατάδυσης για τους λάτρεις του σπορ.

Η παραλία Πάνορμος με το μοναδικό φυσικό κάλλος, την οποία σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να βιώσετε την εμπειρία του γυμνισμού, καθώς μαζί με την παραλία του Αγίου Σώστη αποτελούν τα στέκια των γυμνιστών της Μυκόνου.

waveriding και windsurf

Αν είστε λάτρεις του waveriding και windsurf θα πρέπει να επισκεφτείτε σίγουρα τη παραλία Φτελιά, με τα υπέροχα νερά και το δυνατό αέρα η οποία υπόσχεται να σας χαρίσει μία από τις πιο υπέροχες εμπειρίες της ζωής σας.

Η όμορφη και κοσμική Ψαρού, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες του νησιού και ενδείκνυται  για πλήθος θαλάσσιων σπορ.

Η παραλία Πλατύς Γιαλός, είναι μία από τις πιο τουριστικές παραλίες του νησιού. Διαθέτει πλήρως οργανωμένη παραλία, γεγονός που την έχει αναδείξει σε μία από τις αγαπημένες επιλογές, τόσο των τουριστών, όσο και των οικογενειών που διαμένουν σε κάποια από τις πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται κοντά της.

Τέλος η παραλία Φωκός αποτελεί το καταφύγιο των επισκεπτών που θέλουν να βιώσουν την απόλυτη απομόνωση. Πρόκειται για μία παραμυθένια παραλία, η οποία παρουσιάζει ένα μοναδικό τοπίο, που διαφέρει από όσα συναντούμε, όχι μόνο στο υπόλοιπο νησί, αλλά σε όλες τις Κυκλάδες. Επισκεπτόμενη αυτή τη παραλία, είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ενοχλήσει κανείς, αφού καμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει εκεί δίκτυο.

Η Χώρα πόλη της Μυκόνου

Η Χώρα, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη πόλη της Μυκόνου, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και την υπέροχη τοποθεσία της, εντυπωσιάζει και γοητεύει ακόμα και το πιο απαιτητικό επισκέπτη, καταφέρνοντας να κρατήσει, παρά τη τεράστια τουριστική ανάπτυξη, πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία της κυκλαδίτικης φυσιογνωμίας.

Ολόλευκα σπίτια, λουσμένα από τις γοητευτικές ακτίνες του ήλιου, κοσμούν τα αμέτρητα, δαιδαλώδη, Μυκονιάτικα σοκάκια. Μία ματιά στον απέναντι λόφο, πλημμυρίζει τη καρδιά των επισκεπτών με δέος και ρομαντικές σκέψεις, που γεννούν οι εδώ και αιώνες ακίνητοι ανεμόμυλοι, σε συνδυασμό με τους κόκκινους τρούλους και τα καμπαναριά των πολλών, ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, εκκλησιών.

Κατηφορίζοντας  στο λιμάνι, το βλέμμα σας θα αφεθεί στο παιχνίδισμα των καϊκιών και των παραδοσιακών βαρκών, που λικνίζονται αισθησιακά στο ρυθμό του απέραντου γαλάζιου.

Η Μύκονος εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης και του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της, διαθέτει πλήθος επώνυμων αλλά και καθαρά τουριστικών καταστημάτων, από τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε υπέροχα αναμνηστικά για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Φαγητό και Ντόπια Προϊόντα

Οι χώροι εστίασης είναι αμέτρητοι, δίνοντας σας πλήθος επιλογών, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα, που σίγουρα δε θα πρέπει να παραλείψετε, να δοκιμάσετε, είναι η Μυκονιάτικη λούζα.

Πρόκειται για ένα ντόπιο, παραδοσιακό έδεσμα, από τοπικό χοιρινό το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρο το φιλέτο, από τη ράχη του ζώου. Το εν λόγο έδεσμα  στεγνώνει και “ψήνεται” κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πασπαλισμένο με ένα μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών φυτών, που του προσφέρουν μοναδικό άρωμα και γεύση και φυλάσσεται στη κατάψυξη για να μη χάσει τη δροσιά του. Το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο και σερβίρεται ως εκλεκτός μεζές, κομμένη σε λεπτές φέτες, αφήνοντας στο στόμα μία ιδιαίτερη γεύση, που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το ‘ντελικατέσσεν’ της Μυκονιάτικης γαστρονομίας.

Η μικρή λούζα που φτιάχνεται από τον άλλο ραχιαίο μύ του χοιρινού, το λεγόμενο “ψαρονέφρι”, είναι ακόμα πιο τρυφερή και λέγεται “μπούμπουλο”.

Άλλος ένας εκλεκτός μεζές που δε θα έπρεπε να παραλείψετε να δοκιμάσετε, είναι η κοπανιστή της Μυκόνο. Πρόκειται για ένα τοπικό πολύ πικάντικο τυρί, παγκοσμίως γνωστό για την ιδιαίτερη πιπεράτη  νοστιμιά του.

Συνοδεύει θαυμάσια το ούζο, το τσίπουρο ή τη μπύρα πάνω σε μουσκεμένο κρίθινο παξιμάδι, μαζί με ντομάτα ή αγγούρι. Μπορεί να αναμιχθεί και με βούτυρο ή άλλο άσπρο τυρί, προκειμένου να δώσει μια ελαφρύτερη γεύση, αλλά τότε το μείγμα δεν διατηρείται.

Η κοπανιστή είναι το αποτέλεσμα μίας ελεγχόμενης και επαναλαμβανόμενης ζύμωσης, η οποία πραγματοποιείται με τη φροντίδα του παραδοσιακού τυροκόμου, σε βάση ντόπιου ανάμικτου αιγοπρόβειου τυριού, το οποίο αφού ωριμάσει, διατηρείται εύκολα μέσα σε πήλινο ή γυάλινο βάζο.

Αφού ευχαριστηθείτε τα ψώνια, το καλό φαγητό και τη διασκέδαση της Μυκόνου, έχει έρθει η ώρα για την περιήγηση στα Μυκονιάτικα αξιοθέατα.

Μυκονιάτικα Αξιοθέατα.

Μία επίσκεψη στα ερείπια της Αρχαίας Δήλου, σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα, προσφέροντας σας ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

Μια ολόκληρη πόλη με μαγευτικούς δρόμους και ιερά, επιβλητικά σπίτια, πηγάδια και κολώνες με ψηφιδωτά, γεμίζουν τα μάτια, τη φαντασία και όλες σας τις αισθήσεις, ανάμεσα στο λόφο του Κύνθου και το λιμάνι με τα κρυστάλλινα νερά. Η Αρχαία Δήλος όμως δεν είναι το μόνο αξιοθέατο, που δε θα έπρεπε να παραλείψετε να επισκεφτείτε, βρισκόμενοι στο νησί των ανέμων.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Μυκηναϊκός θολωτός τάφος του 15ου π.Χ. αιώνα στα Αγγελικά.

Ο τάφος είναι κυκλικός σκαμμένος στο κάτω μέρος, με εσωτερική επένδυση λιθοδομής τοίχου, που διατηρείται μέχρι σήμερα. Ο θόλος, ο οποίος δυστυχώς έχει καταρρεύσει, διέθετε προστατευτική επιχωμάτωση. Εσωτερικά στο δάπεδο διατηρείται μια κτιστή επιφάνεια σε σχήμα Π, για την εναπόθεση των νεκρών. Ο θάλαμος έχει πρόσβαση από ένα δρόμο ο οποίος κατευθύνεται από νότια προς βόρια. Όλα τα ταφικά αντικείμενα και κτερίσματα, πήλινα αγγεία, χρυσά κοσμήματα, σφραγιδόλιθοι από κρύσταλλο, εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου. Ο τάφος πιθανότατα κατέρρευσε τον 13ο αι. π.Χ. και εγκαταλείφθηκε, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν μεταγενέστερα ίχνη σχετιζόμενα με τον τάφο.

Νεκροταφείο υστερογεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων βρίσκετε στη περιοχή των Κάτω Μύλων. Στο ομώνυμο ακρωτήριο ανακαλύφθηκε μια σειρά από οικιστικά λείψανα, που ξεκινούν από τους προϊστορικούς χρόνους, με συνέχεια ως την ρωμαϊκή περίοδο. Στη χερσόνησο Δίμαστο η οποία χωρίζει τον όρμο Καλαφάτη από τη παραλία Καλό Λιβάδι έχουμε ενδείξεις της πιθανής ύπαρξης, άλλης μιας προϊστορικής πόλης.

Άξια επίσκεψης είναι και η Μαυροσπηλιά στην οποία ανακαλύφθηκε πλήθος αντικειμένων νεολιθικής εποχής. Μια μικρή εγκατάσταση στο λόφο πάνω από τα Καμπαναριά μάλλον ανήκει στις αρχές της 5ης χιλιετίας π.Χ.

Στην Αναβολούσα και στο Παλιόκαστρο, υπάρχουν οικισμοί των Πρωτοκυκλαδικών και Μεσοκυκλαδικών χρόνων αντιστοίχως, που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε.

Άλλο ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Μυκονιάτικο αξιοθέατο είναι ο νεολιθικός οικισμός της Φτελιάς στο μυχό του κόλπου του Πανόρμου και βόρεια της οδού, που οδηγεί στο χωριό Άνω Μερά. Η θέση είναι ακριβώς προσανατολισμένη στο Βορρά και συνεπώς εκτεθειμένη στους ανέμους, πράγμα που θα καθιστούσε προβληματική τη διαβίωση σ’ αυτήν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς νεολιθικές εγκαταστάσεις με παρόμοιο προσανατολισμό έχουν, εντοπιστεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως στη Κέα, στην Αντίπαρο, στη Νάξο, σε αρκετές θέσεις της Κύθνου και αλλού.

Από την αρχή της έρευνας άρχισαν να έρχονται στο φως κτηριακά λείψανα ενός μεγάλου προϊστορικού οικισμού. Οι παχιές επιχώσεις έχουν διασώσει τέσσερις οικοδομικές φάσεις, από τις οποίες διατηρείται καλύτερα η παλαιότερη. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής του 2002 ήρθε στο φως το μεγαλύτερο μέρος ενός κτηρίου  σε σχήμα «μεγάρου», ενώ βρέθηκαν και αψιδωτά κτήρια αλλά και δύο στρογγυλά κτίσματα που πιθανώς χρησιμοποιούνταν ως σιτοβολώνες . Κτήρια νεολιθικής περιόδου τέτοιων διαστάσεων, σε τόσο καλή κατάσταση δε συναντάμαι σε κανένα άλλο νησί του Αιγαίου. Γεωμορφολογικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι ο εν λόγο οικισμός, γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τη νεότερη Νεολιθική περίοδο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η ύπαρξη του συμπίπτει χρονολογικά με τον γνωστό νεολιθικό οικισμό του Σάλιαγκου της Αντιπάρου.

Μέσα στα κτήρια βρέθηκαν θραύσματα κεραμικής, αλλά και δεκάδες ακέραια αγγεία, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, ως προς τη ποιότητα της επιφάνειας και τα σχήματα. Σε ένα τοπικό εργαστήριο φαίνεται ότι ανήκουν χιλιάδες θραύσματα αγγείων, με διακόσμηση από επίθετο λευκό και κόκκινο χρώμα που τοποθετείται μετά το ψήσιμο, στη μαύρη, στιλβωμένη επιφάνεια του αγγείου εξωτερικά και εσωτερικά. Εκτός από τα κεραμικά ευρήματα βρέθηκαν σε εκπληκτική αφθονία και εργαλεία από οψιανό, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν πολλές δεκάδες αιχμές από βέλη και δόρατα άριστης ποιότητας που δηλώνουν την εξειδίκευση των κατοίκων στο κυνήγι. Παρόμοιες αιχμές βελών έχουν βρεθεί στο Σάλιαγκο της Αντιπάρου, αλλά και στη θέση Μαύρη Σπηλιά που δεν απέχει πολύ από τη Φτελιά.

Το πλήθος των ευρημάτων και οι πολλοί πυρήνες οψιανού, αποδεικνύουν περίτρανα, πως οι ντόπιοι της εποχής, προχωρούσαν σε επί τόπου επεξεργασία του υλικού που ερχόταν από τη Μήλο. Άλλωστε σε ένα δωμάτιο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε χώρος εργαστηρίου.

Μέσα στο πλήθος των εντυπωσιακών ευρημάτων ξεχωρίζουν δύο γυναικεία πήλινα ειδώλια που βρέθηκαν σε μικρό βάθος από την επιφάνεια. Το ένα είναι μικρό, του γνωστού στεατοπυγικού τύπου, χαρακτηριστικού της νεολιθικής περιόδου σε όλη την Ελλάδα, ενώ το άλλο έχει ύψος τουλάχιστον 0.30μ. και είναι τελείως ασυνήθιστο. Έχει μακρύ κυλινδρικό λαιμό, που απολήγει σε ωοειδές κεφάλι, λοξό προς τα πίσω, τριγωνικό σώμα που φέρει δύο κομβιόσχημες αποφύσεις, στη θέση των μαστών και αμυδρή βάθυνση στο σημείο του αφαλού και παχιούς στεατοπυγικούς γλουτούς.

Η μικρή ποσότητα οστρέων και ψαριών καθιστά προφανές ότι οι κάτοικοι του οικισμού, ήταν κυρίως προσανατολισμένοι στην καλλιέργεια της γης, τη βόσκηση ζώων και το κυνήγι και όχι τόσο στο ψάρεμα. Λείψανα της νεολιθικής εποχής εντοπίστηκαν και σε λόφους ανατολικά της Φτελιάς, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού, πράγμα που δείχνει ότι η κατοίκηση ήταν πυκνή από πολύ πρώιμη εποχή.

Όλοι αυτοί οι λόγοι, αλλά και πολλοί ακόμα, που μόνο με μία επίσκεψη σε αυτόν τον μικρό επίγειο παράδεισο θα μπορέσετε να ανακαλύψετε, έχουν δικαίως τοποθετήσει το παραμυθένιο νησί των ανέμων στο βάθρο του πιο αγαπητού προορισμού στη καρδιά όλων μας

Σχολιάστε