Montage Suites

Το Montage Suites στα Καλάβρυτα, είναι ένα γαλήνιο ξενοδοχείο με θεματική κινηματογράφου. Ιδιοκτήτης του είναι ο Σκηνοθέτης Χάρης Μαζαράκης ο οποίος με το ταλέντο του έχει διακοσμήσει τα δώδεκα δωμάτια του ξενοδοχείου με εξαιρετική λεπτομέρεια εμπνευσμένος από βραβευμένες ταινίες της ιστορίας του cinema.

Montage Suites
Montage Suites στα Καλάβρυτα

Έξω από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου, προσφέρεται μια γενναιόδωρη θέα στο ποτάμι και το φαράγγι του Βουραϊκού, ενώ κατά μήκος μπορούμε να δούμε να περνάει ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Διακοφτό

Το ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται από θαυμάσια φιλοξενία και προσφέρει ευρύχωρες κατοικίες με διπλά μπάνια, Πέτρινο τζάκι με ξύλα αλλά και αυτόνομη θέρμανση, εξοπλισμένη κουζίνα, πρωινό και το κυριότερο, Σετ HD τηλεόρασης με DVD και 1500 ταινίες από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις. ΑΚΟΜΑ Live μουσική κάθε Σάββατο!

 • Είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, αποκλειστικά για τα http://taxidia-prosfores.gr/
 • Βρισκόμαστε στον κινηματογραφικό ξενώνα Μontage Suites, στα Καλάβρυτα, μαζί με τον Χάρη Μαζαράκη, σκηνοθέτη στο επάγγελμα και ιδιοκτήτη του καταλύματος, για να τον ρωτήσουμε μερικά πράγματα.
 • Διαχειρίζεστε την επιχείρηση? Είναι οι ιδέες δικές σας?

Χ.Μ- Η αγάπη μου είναι ο κινηματογράφος και αυτό σπούδασα. Όταν κλήθηκα λοιπόν να διακοσμήσω την ιδέα του πατέρα μου να κάνουμε ένα θεματικό ξενοδοχείο, το πρώτο που μου ήρθε ήταν όλες οι κατοικίες να έχουν την θεματική κάποιων γνωστών ταινιών του σινεμά. Και έτσι, σιγά σιγά, φτιάξαμε δώδεκα κατοικίες, όπως είναι το «Όσα παίρνει ο άνεμος», το «Χορεύοντας με τους λύκους», το «Braveheart» κλπ. Ποτέ δεν σταματήσαμε να αλλάζουμε, να ξαναδιακοσμούμε, να ανακαινίζουμε τις κατοικίες για να εκπλήσουμε ευχάριστα τον πελάτη μας.

 • Δηλαδή κάθε δωμάτιο έχει ένα ξεχωριστό όνομα, το οποίο διατηρείτε ή το αλλάζετε ανά διαστήματα?
i phone kalavrita 642
Βουραϊκός ποταμός

Χ.Μ- Κάθε δωμάτιο έχει το όνομα μίας βραβευμένης ταινίας από κάποια κινηματογραφικά ρεύματα παγκοσμίως. Διαλέξαμε το «Underground» από το γιουγκοσλάβικο σινεμά και τον Kusturica, διαλέξαμε από το ιταλικό cinema το «Il Postino», τη «Διπλή Ζωή της Βερόνικα» του Kieslowski απ’ την Πολωνία. Μας οδήγησε κάποιες φορές όμως και η αρχιτεκτονική των κατοικιών, επειδή πρέπει να ξέρουν οι φίλοι σας, ότι καμιά κατοικία δεν μοιάζει με την άλλη. Στο Underground ας πούμε μπαίνεις και ενώ βρίσκεσαι σε ένα σαλόνι, κατεβαίνεις μια πολύ μεγάλη απότομη σκάλα (εξού και Underground) όπως ήταν στην ταινία, για όποιον την ξέρει, που κράταγαν όλους τους ήρωες σε ένα υπόγειο, και τους έκρυβαν ότι είχε τελειώσει ο πόλεμος. Εν πάση περίπτωση, όλες οι κατοικίες είναι διαφορετικές ως προς την θεματική, ως προς το όνομα της ταινίας και ως προς την αρχιτεκτονική του χώρου.

 • Εμείς εντελώς συμπτωματικά, συναντήσαμε το ξενοδοχείο σας στο διαδίκτυο και ήρθαμε εδώ σαν πελάτες. Μας άρεσε όχι μόνο η διαμονή μας, αλλά βρήκαμε ένα κλίμα εδώ -πέρα από τα συνήθη- ευγενικό και φιλόξενο. Υπήρχαν μέχρι και τα ξύλα έξω από την πόρτα, έτοιμα για να ανάψεις το τζάκι. Άσχετα με αυτό, από μία κουβέντα που έκανα με τον πατέρα σας, μας είπε ότι έχετε ένα βαγόνι το οποίο περιέχει πάνω από 1500 κινηματογραφικά έργα. Αυτό, ειλικρινά είναι μοναδικό καθώς δεν το έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ στην Ελλάδα. Και το κυριότερο, 1500 ταινίες, είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Ο θεατής θα μπορεί να δει οτιδήποτε θέλει.

Χ.Μ- Ναι, σίγουρα, ορμώμενος από την αγάπη μου προς το σινεμά, από το ύφος του ξενοδοχείου, αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως είναι στο μυαλό μου η απομόνωση κάπως του ξενοδοχείου από το κέντρο των Καλαβρύτων. Σκεφτόμουν λοιπόν πως ένα ζευγάρι – μια οικογένεια που θα έρθει να κάτσει εδώ, θα μπορέσει το βράδυ να έχει συντροφιά μια ταινία, την οποία θα μπορεί να κουβεντιάσει μαζί μου λόγω της ιδιότητάς μου. Δεν είναι τυχαίο που κάθε δεύτερη νύχτα έρχεται ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια και μου λένε «θέλουμε να μας βρεις μια ωραία περιπέτεια, να μας πεις περί τίνος πρόκειται, γιατί μας δίνεις αυτό». Ανοίγει ένας διάλογος ας πούμε της μισής ώρας με τον πελάτη, οπού και τους επιλέγω δυο – τρεις ταινίες αναλόγως με τις προτιμήσεις του. Τώρα ως προς τη «μοναδικότητα», που αναφέρατε, του ξενοδοχείου, είναι όντως μοναδικό στην Ελλάδα, με κατοχυρωμένη την πατέντα αυτή από το 1999.

 • Δηλαδή δεν μπορεί να το κάνει άλλος αυτό?

Χ.Μ- Δεν μπορεί να το κάνει άλλος στην Ελλάδα. Δηλαδή, τι δεν μπορεί να κάνει άλλος, για να είμαστε απόλυτα σωστοί: Δεν μπορεί να ονομάσει Μontage ένα ξενοδοχείο, και να ονομάσει τις κατοικίες θεματικά από το σινεμά. Δηλαδή πανελλαδικώς δεν υπάρχει άλλο διαπιστωμένο. Πανευρωπαϊκώς υπάρχει κάτι παρεμεφερές στο Λονδίνο και κάτι άλλο στο Tel Aviv. Αυτά, είναι και τα δύο παλιά cinema, αν δε με απατά η μνήμη μου, τα οποία τα κάνανε ξενοδοχεία. Δεν έχουν κατοικίες «ταινίες», έχουν απλά κατοικίες που ονομάζονται «Το πράσινο δωμάτιο» ή «Το μπλε δωμάτιο» ή μια κατοικία που λέγεται Ava, και έχει μέσα μια φωτογραφία της Ava Gardner. Δηλαδή, αυτό που υπάρχει εδώ, να έχουμε προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια, όλο αυτό το πράγμα είναι το δικό μου “βίτσιο”, η δική μου τρέλα να είμαι απόλυτος στο τι συνέβη σε κάθε ταινία και να μπορούμε να το αποτυπώσουμε μέσα στην κατοικία, ισορροπώντας το να μην γίνει ούτε κουραστικό, να ξυπνάει ο άλλος και να νοιώθει μπουκωμένος από αντικείμενα, άλλα να μην είναι και ανεπαίσθητο, να έχω μόνο μια φωτογραφία της Claudia Cardinale και να λέω «αυτό λέγεται Κάποτε στην Δύση». Όχι, έχω φέρει τις καραμπίνες στο «Χορεύοντας με τους Λύκους» από την Washington. Ήθελα όλα να είναι προσεγμένα χωρίς να είναι “too much”.

 • Εμείς, όπως σας είπαμε, έχουμε έρθει σαν πελάτες, έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα, περνάμε από πόλεις, κάνουμε ρεπορτάζ και στην συνέχεια προτείνουμε για φαγητό, ξενοδοχεία κλπ. Αυτά που προτείνουμε, για να τα προτείνουμε, πρέπει να έχουμε μείνει εμείς οι ίδιοι ευχαριστημένοι. Εμείς παρατηρήσαμε ότι, χωρίς να το ξέρετε αυτό εσείς, (καθώς δεν σας είχαμε ενημερώσει στο τηλέφωνο ότι είμαστε δημοσιογράφοι) η τιμή είναι υπερβολικά χαμηλή για αυτά που προσφέρετε. Μας έκανε εντύπωση πόσο χαμηλή είναι η τιμή για μια επιχείρηση σαν την δική σας, στην οποία περιλαμβάνονται το πετρέλαιο, τα ξύλα και το πρωινό. Καταφέρνετε να «βγείτε» με αυτήν την τιμή?
kalavrita
Καλάβρυτα

Χ.Μ- Τελευταία όχι… Νομίζω με αυτές τις 2 λέξεις μπορώ να σας περιγράψω ακριβώς τι συμβαίνει, για πάρα πολλούς λόγους, που τους μισούς και παραπάνω τους ξέρουμε όλοι, λόγω κρίσης αλλά και πολλούς άλλους που δεν είναι της ώρας να αναπτύξουμε στην συγκεκριμένη συνέντευξη, δεν βγαίνουμε με αυτήν την τιμή. Για να βγούμε πρέπει να έρθουν όλες οι κατοικίες από ένα διήμερο. Δηλαδή να μην έχει πεθάνει η Παρασκευή (που έχει κάπως πεθάνει), να έρθουν αρκετά άτομα ώστε να ασχοληθούμε με όλους τους χώρους, δηλαδή να μου πληρώσει κάποιος 50, 80, 100 ευρώ για μια διαμονή που αντίστοιχα στοιχίζει 100, 200 ευρώ, αλλά να ασχοληθεί με άλλους χώρους, να έρθει στα Live που διοργανώνουμε πληρώνοντας 15 – 20 ευρώ το κεφάλι για φαγητό, κρασί και ζωντανή ορχήστρα (που και αυτό ακόμα φθηνότατο είναι, αν κάτσεις να το σκεφτείς)

 •  Προσφέρετε δηλαδή και ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο;

Χ.Μ- Ναι, κάθε Σάββατο υπάρχει ζωντανή μουσική και γενικώς προσφέρουμε ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε,από συναυλίες μέχρι μαθήματα ιππασίας. Προσπαθώ διαρκώς να προσφέρω γιατί είμαι σε 30 στρέμματα που θεωρώ ότι πρέπει ο πελάτης να μένει μέσα στο ξενοδοχείο όσο γίνεται και να φεύγει και ευτυχισμένος.

 • Τα δωμάτια όλα βλέπουνε στον Βουραϊκό ποταμό και το φαράγγι είναι μόλις 6 χιλιόμετρα από εδώ. Υπάρχουν σπορ εδώ στον Βουραικό? Δηλαδή Canoe & Kayak ή Rafting?
i phone kalavrita 694
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Χ.Μ- Όχι, γιατί πουθενά δεν υπάρχει τόσο βάθος ή τόσο πλάτος στον Βουραϊκό το οποίο να κάνει το Canoe Kayak επιτρεπτό. Το ποτάμι είναι σχετικά ρηχό. Είναι ωραίο να κάνεις σε κάποια σημεία μια βουτιά, αλλά για να περάσει ένα σκάφανδρο έξι ανθρώπων δεν ενδείκνυται. Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι γενικότερο πέρα της μοναδικότητας του ξενοδοχείου σαν concept, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από κόσμο όλων των ηλικιών. Έχει τύχει, στο “Rocky”, έτσι για πλάκα να σας πω, που είναι μια μικρή κατοικία, ένα μονόχωρο studio με ένα υπερυψωμένο ρινγκ, κι εκεί ανεβαίνεις και μπαίνεις απ’ τα σχοινιά στο κρεβάτι σου, 23χρονος να μου πει το πρωί, «Μωρέ, ταλαιπωρήθηκα εκεί» και 80χρονος να μου πει «Δεν έχω κοιμηθεί ποτέ καλύτερα»

 • Θα μας εξηγήσετε ακριβώς, τι είναι αυτό το δωμάτιο?

Χ.Μ- Αυτό το δωμάτιο είναι το πιο fun -κατά τη γνώμη μου- που έχουμε. Είναι το κρεβάτι ανεβασμένο επάνω σε ένα ρινγκ πυγμαχίας. Ανεβαίνεις λοιπόν, περνάς από τα σχοινιά και μπαίνεις στο διπλό κρεβάτι για να κοιμηθείς. Πέρα όμως από την μοναδικότητα του ξενοδοχείου, πρέπει όλοι μαζί να αγαπήσουν πιο πολύ και rokyτα ίδια τα Καλάβρυτα. Ακόμα κι αν η περιοχή δεν έχει το ρεύμα και την αίγλη της Αράχοβας, τα Καλάβρυτα είναι πιο κοντά, διαθέτουν φοβερό ιστορικό τουρισμό και θρησκευτικό. Το καλοκαίρι είχα Ρώσους οι οποίοι είχαν έρθει μόνο για το Μέγα Σπήλαιο. Διανυχτέρευσαν ένα βράδυ και γύρισαν πίσω γιατί ήθελαν να δούν το μοναστήρι, το οποίο αν ανοίξεις τα παράθυρα σου θα το δεις από το Montage. Έτυχε, δεν το “πουλάω”. Πρέπει λοιπόν να σημειωθεί ότι τα Καλάβρυτα είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός, που τώρα δυστυχώς μέσα στην κρίση, ήταν η σειρά μας να χτυπήσουμε κόκκινο.

 • Συγχαρητήρια για την επιμονή και τις ιδέες σας. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για όλους. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Διαβάστε ακόμα για τα Καλάβρυτα


Σχολιάστε