Ανακαλύψτε τη Μεσσηνία

Η Μεσσηνία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψει κανείς εύκολα και φθηνά, αφού βρίσκεται σε απόσταση που μπορεί να κάνει κανείς μέσα σε δυο ώρες, ώστε να φτάσει στο νομό αυτό της Πελοποννήσου.

Το καμάρι της Μεσσηνίας δεν είναι άλλο από το όρος Ταΰγετος, που αποτελεί ένα φυσικό σύνορο μεταξύ του νομού αυτού και της Λακωνίας. Ωστόσο, η Μεσσηνία έχει και τις παραθαλάσσιες περιοχές της στα δυτικά, οι οποίες ενδείκνυνται για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι παραλίες της Καλαμάτας και της Στούπας, καθώς και η περιοχή της Φοινικούντας είναι αυτές που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν «κρυμμένοι θησαυροί» γι΄αυτούς που θέλουν πιο ήρεμες καταστάσεις. Φυσικά, το φαράγγι του Πολυλίμνιου είναι από μόνο του μια κατηγορία, ενώ η θέα των καταρρακτών δεν είναι κάτι που συναντά κανείς συχνά!

Αυτή η ποικιλία και εναλλαγή στα τοπία είναι που κάνει τη Μεσσηνία ξεχωριστή και συνθέτει έναν πίνακα ετερόκλιτων εικόνων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε τις προσφορές για Μεσσηνία και δεν θα χάσετε, αφού θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα και με το παραπάνω!

Το ιδιαίτερο στοιχείο στις παραλίες της Μεσσηνίας είναι το ξανθοκόκκινο χρώμα της άμμου και τα δάση τριγύρω τους. Οι κάτοικοι εκεί θα σας συμπεριφερθούν σαν να γνωρίζεστε χρόνια, ενώ θα ξετρελαθείτε εάν βρεθείτε σε κάποιο γραφικό χωριό και δοκιμάσετε την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου.

Η Μεσσηνία φημίζεται για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων με κυρίαρχα τα πορτοκάλια, το αγνό ελαιόλαδο, το κρασί και τη σταφίδα. Φυσικά αυτά τα προϊόντα είναι μόνο ενδεικτικά της γκάμας που βγάζει αυτός ο τόπος!

Για αυτούς που συνδιάζουν τις διακοπές με τον πολιτισμό η περιοχή της Μεσσηνίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα. Γι΄αυτό και ο νομός είναι γεμάτος αρχαία θέατρο, μουσεία με διάφορα εκθέματα παρμένα από πολλές ιστορικούς περιόδους, αλλά και ναούς που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες..

[L-Finikoynta Methoni Koronh]

 

Σχολιάστε