Κρουαζιέρα στην Αγία Πετρούπολη

Μια κρουαζιέρα στην Αγία Πετρούπολη είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε τις διακοπές σας, καθώς θα γεμίσετε κάθε μέρα σας με υπέροχες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες.

kroyazieres

Η Αγία Πετρούπολη, γνωστή και ως «Βενετία του Βορά» βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Νέβα. Είναι περιστοιχισμένη από υδάτινους δρόμους και αποτελεί μία πόλη-μουσείο για κάθε επισκέπτη, αφού έχει αναρίθμητα μνημεία, ιδρύματα, ναούς, θέατρα και πλατείες για να θαυμάσετε.

Λιμάνια της Κρουαζιέρας

Ενώ το κρουαζιερόπλοιο θα ταξιδεύει στα νερά του Βόλγα και εσείς θα θαυμάζετε τα ξύλινα σπίτια, τις παλιές εκκλησίες και τα απέραντα λιβάδια, θα απολαμβάνετε παράλληλα και τις ανέσεις που σας προσφέρει.

Στις μέρες της κρουαζιέρας σας θα ξεναγηθείτε σε μέρη, όπου διατηρείται μεγάλος πολιτιστικός πλούτος, όπως στο Μαντρόγκι, στο μικρό νησί Κίζι, στο χωριό Γκόριτσι, στο Γιαροσλάβ, στην πόλη Ούγκλιτς και φυσικά στην μοναδική πρωτεύουσα της Ρωσίας τη Μόσχα.

Ποιά αξιοθέατα θα θαυμάσετε με μια κρουαζιέρα στην Αγία Πετρούπολη

Μόλις φτάσετε στην Αγία Πετρούπολη να περπατήσετε στις αποβάθρες του ποταμού για να δείτε τις γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Νέβα και να κατευθυνθείτε προς στην ανακτορική πλατεία.

Εκεί σας περιμένει η ρωσική κιβωτός της τέχνης ή αλλιώς το μουσείο Ερμιτάζ, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 3 εκατομμύρια έργα τέχνης. Στο μουσείο Ερμιτάζ η Μεγάλη Αικατερίνη και οι διάδοχοί της συνέλεξαν πολλούς θησαυρούς του ευρωπαϊκού πολιτισμού από πολλές περιόδους, μετατρέποντας το Χειμερινό Ανάκτορο, όπου οι Τσάροι περνούσαν τα καλοκαίρια, σε ναό της τέχνης.

Δίπλα στο φημισμένο μουσείο θα δείτε την κολώνα με το άγαλμα του τσάρου Αλέξανδρου Α΄ σε μορφή αγγέλου, να προστατεύει τη Ρωσία, καθώς το 1812 ελευθέρωσε τη χώρα από τα γαλλικά στρατεύματα.

Λίγο πιο μακριά από την ανακτορική πλατεία βρίσκεται ένα από τα σύμβολα της πόλης, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ με τον επιχρυσωμένο τρούλο. Αξίζει να μπείτε στο εσωτερικό του, όπου εκτός από τον εντυπωσιακό διάκοσμο, φαίνεται όλη η πόλη πανοραμικά και κυρίως το ναυαρχείο και το οχυρωμένο νησί Πέτρου και Παύλου.

Στην βόλτα σας στην πόλη θα περπατήσετε στην εμπορική λεωφόρο Νέφσκι , που ξεκινά από την ανακτορική πλατεία και καταλήγει στο μοναστήρι της Αλεξάντερ Νιέφσκι Λαύρα. Αξίζει να δείτε ακόμα τον καθεδρικό ναό του Καζάν, τη μονή Σμόλνυ, το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου και το καταδρομικό Αουρόρα, το οποίο βρίσκεται μόνιμα αγκυροβολημένο στις όχθες του Νέβα και λειτουργεί ως μουσείο της επανάστασης.

Επίσης υπάρχουν προαιρετικές ολοήμερες εκδρομές για να διαλέξετε στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, τα οποία έχουν να επιδείξουν και αυτά με την σειρά τους πολιτισμικό πλούτο. Μπορείτε να δείτε την πόλη Πούσκιν με τα ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης ή το Πέτερχοφ. Αν δεν θέλετε το βράδυ σας να το περάσετε στο πλοίο δοκιμάζοντας σπεσιαλιτέ της ρώσικης κουζίνας με συνοδεία ζωντανής μουσικής και βότκας, μπορείτε να βγείτε έξω και να παρακολουθήσετε μπαλέτο ή να διασκεδάσετε σε ένα από τα μπαρ δίπλα στο λιμάνι.

Στην συνέχεια στα υπόλοιπα μέρη που θα αγκυροβολήσει το κρουαζιερόπλοιο αξίζει να δείτε στο Μαντρόγκι το μουσείο της Ρωσικής Βότκας, στο Κίζι τις ξύλινες εκκλησίες και τους ανεμόμυλους και στο Γκόριτσι το μοναστήρι Κρίλοβ Μπελοζέρσκι, ένα από τα γνωστότερα ρωσικά μοναστήρια του 14ου αιώνα. Έπειτα στο Γιαροσλάβ που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τον πρίγκιπα Γιάροσλαβ τον σοφό, να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Σπάσκο Πρεομπράζενσκ και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία με τις φημισμένες τοιχογραφίες. Στην πόλη Ούγκλιτς επίσης, συρρέει πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου, που χτίστηκε στην μνήμη του Ιβάν του τρομερού.

Τέλος στην κρουαζιέρα στην Αγία Πετρούπολη, ένας από τους προορισμούς σας θα είναι η περίφημη Μόσχα, με την κόκκινη πλατεία, το θέατρο Μπολσόι, το πανεπιστήμιο Λομοβόσοβ, το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι, το Μαυσωλείο του Λένιν, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου με τους εννέα τρούλους, τον καθεδρικό ναό του Σωτήρα και δεκάδες άλλα αξιοθέατα που θα σας μείνουν για πάντα αξέχαστα.

1 σκέψη στο “Κρουαζιέρα στην Αγία Πετρούπολη”

Σχολιάστε