Καιρός Λονδίνου

Μην ακούω ξεκάρφωτα σχόλια ότι  «πώς θα πάω τώρα στο Λονδίνο και  τι καιρό θα κάνει εκεί, που εδώ  έχει καλοκαιρία κι εκεί θα ψοφήσουμε  απ’ το κρύο…» Τα πράγματα δεν είναι  ακριβώς έτσι. Βέβαια με την Ελλάδα καμμία σχέση ο καιρός στο Λονδίνο, όμως ειδικά στο Λονδίνο είναι πιο ευνοϊκό το κλίμα σε σχέση με τη βόρεια Αγγλία. Αρκετές μέρες του χρόνου, μπορεί ν’ ακούς ότι στην Αγγλία έχει βροχές, χαλάζι και κακό χαμό, αλλά, αν έχεις τρόπο να δεις τον καιρό του Λονδίνου, προς έκπληξή σου, θα διαπιστώσεις ότι έχει πιο γλυκό καιρό και λιακάδες. Ναι, λιακάδες.

london weather

Κοίτα όμως τη διαφορά, εσύ καλομαθημένε Ελλαδίτη. Μπορεί την άνοιξη να πιάσει και 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο με λιακαδίτσες που κάνουν τους Άγγλους να πετάνε τα ρούχα τους και να βουτάνε όπου βρουν (συντριβάνια, πισίνες που έχουν να καθαριστούν από πέρυσι, ποτάμια, λίμνες κλπ), αλλά αυτό κρατάει ας πούμε για τρεις τρισευτυχισμένες μέρες και μετά η θερμοκρασία πέφτει στους 10 βαθμούς Κελσίου, την ίδια μέρα που στην Αθήνα έχει 28. Ένα άλλο θετικό, σε σύγκριση με τους Αμερικανούς, είναι ότι στην Αγγλία δεν μετράνε τη θερμοκρασία με Φαρενάιτ, αλλά με Κελσίου όπως εμείς, οπότε δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να παρακολουθείς εκεί τα δελτία καιρού για να ξέρεις τι θα φορέσεις βγαίνοντας την άλλη μέρα έξω.

Και τώρα το καλύτερο: Περπατώντας  στους δρόμους του Λονδίνου, εκεί που πίστεψες ότι θα κρυώνεις, κάτι λίγο αν φοράς, όχι μόνο δεν κρυώνεις, αλλά σου έρχεται στο πρόσωπο μια πολύ ευχάριστη θαλασσινή αύρα. Αν κλείσεις για λίτο τα μάτια, μπορεί να μυρίσεις νησί. Απίστευτο; Και όμως. Ένα από τα καλά με το κλίμα του Λονδίνου. Εντάξει, τα άσχημα θα τα προσέξεις και θα τα αποφύγεις. Προσωπικά μου έχει τύχει σε χειμώνα να κρατιέμαι σε έναν στύλο έξω από την Γκαλερί Τέιτ για να μην με σηκώσει ο άνεμος.

Την ημέρα εκείνη ο αέρας έριξε αρκετά δέντρα στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας. Όμως το τυπικό αγγλικό ωράριο των υπαλλήλων της πιο διάσημης πινακοθήκης του Λονδίνου έπρεπε να τηρηθεί κι έτσι οι φύλακες μας έκλεισαν έξω στο τέλος της νυχτερινής βάρδιας και μέχρι να έρθει το πούλμαν που θα μας παραλάμβανε και το οποίο είχε αποκλεισθεί στη γέφυρα, αναγκαστήκαμε να κρυφτούμε σε μια υπόγεια pub, η οποία ευτυχώς είχε καλή live κλασική μουσική. Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Εξάλλου στην Αγγλία, όταν είναι να συμβεί ανεμοστρόβιλος το ραδιόφωνο και η τηλεόραση λυσσάνε στις ανακοινώσεις. Κατάλληλος καιρός για να επισκεφτείς το Λονδίνο είναι όταν βρεις ευκαιρία.


Διαβάστε ακόμα για το Λονδίνο :

  • Ταξίδι στο Λονδίνο
  • Φθηνά εισιτήρια για Λονδίνο
  • Διακοπές και Φαγητό στο Λονδίνο
  • Τι πρέπει να ξέρεις για τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο
  • Earl’s Court
  • Αξιοθέατα στο Λονδίνο
  • Καιρός Λονδίνου
  • Ψώνια στο Λονδίνο

  • Σχολιάστε