Αξέχαστα ταξίδια στο Ιόνιο και τα νησιά του

Ζάκυνθος, Ιθάκη, Κύθηρα, Λευκάδα, Παξοί, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά… Τα νησιά αυτά, καθώς και μερικά άλλα μικρότερα, αποτελούν τα νησιά του Ιονίου, που περικυκλωμένα από τα γαλάζια νερά της χώρας μας συνθέτουν μια ιδανική πρόταση για φθηνές διακοπές!

Όντας μέρος της Μεσογείου, τα νησιά στο Ιόνιο χαρακτηρίζουν τα ζεστά καλοκαίρια και οι γλυκείς χειμώνες, κάτι που τα κάνει δελεαστικά για απόδραση οποιαδήποτε στιγμή και αν το αποφασίσετε!

Ο τουρισμός στα νησιά του Ιονίου έχει παρουσιάσει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία χρόνια, κάτι που οφείλεται στην πλούσια πολιτιστική παράδοση και τα αξιοθέατα από την εποχή της Βενετοκρατίας και όχι μόνο, το φιλικό και εγκάρδιο πρόσωπο των κατοίκων, την ποικιλία σε ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και τις πολλές συμφέρουσες προσφορές για ταξίδια στο Ιόνιο.

Τα νησιά αυτά είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει κανείς το μελτέμι του καλοκαιριού, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελούν κέντρα windsurfing! Οι ακτές των περισσότερων νησιών είναι απόκρημνες, ενώ η θέα του ηλιοβασιλέματος δεν μπορεί να περιγραφτεί με λέξεις! Επιπλέον, οι βόλτες με τη μυρωδιά των αμυγδαλιών και των εσπεριδοειδών είναι κάτι που δύσκολα βρίσκει κανείς στις μεγαλουπόλεις και τα αστικά κέντρα!

Φυσικά, το ιδιαίτερο στοιχείο των ανθρώπων που ζουν στο Ιόνιο είναι η αγάπη τους για τον χορό, κάτι που θα ανακαλύψετε αν πετύχετε κάποιο πανηγύρι την περίοδο που θα τα επισκεφτείτε, καθώς και η αγάπη τους για το τραγούδι και την καντάδα και γενικά ότι σχετίζεται με τη διασκέδαση!

Εκτός από τη διασκέδαση όμως, οι άνθρωποι εκεί έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα πολιτιστικά, κάτι που είναι φανερό μεταξύ άλλων από τα διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Το μαγικό είναι πως ενώ η ιταλική επίδραση είναι εμφανής σε διάφορους τομείς, στα νησιά του Ιονίου θα παρατηρήσει κανείς εξίσου έντονα το παραδοσιακό στοιχείο!

Σε όποιο νησί και αν επιλέξετε τελικά να πάτε για τις διακοπές σας, οι προσφορές για το Ιόνιο είναι πολλές


Σχολιάστε