Φαγητό στα Καλάβρυτα

Τοπικά Προϊόντα, Φαγητό και Γλυκά στα Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα, όπου και να πάτε, οπού και να φάτε, θα θυμηθείτε γεύσεις που έχουμε ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια. Τα taxidia-prosfores.gr επισκέφτηκαν τα Καλάβρυτα τον Δεκέμβριο του 2013, μείναμε ενθουσιασμένοι πρώτα από τον κόσμο και μετά από τα τόσα πολλά τοπικά προϊόντα που παράγονται εκεί, με πρώτο λόγο τα κτηνοτροφικά προϊόντα, είσαι σίγουρος 100% ότι θα βρεις ντόπιο ελληνικό κρέας στα καλύτερα του, ακόμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουν είναι μια πανδαισία γεύσεων στον ουρανίσκο σου, γάλα, τυριά, γιαούρτι, και ότι έχει σχέση με γαλακτοκομικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και άφταστη ποιότητα.

Κτηνοτροφικά Προϊόντα

Η κτηνοτροφία σε όλη την περιοχή των Καλαβρύτων ανθεί στην κυριολεξία εδώ και πολλά χρόνια. Αν σκεφτείς ότι σε μια μικρή περιοχή υπάρχουν πέντε εργοστάσια που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα μόνο από αυτό μπορείς να καταλάβεις, πόσα ζωντανά εκτρέφονται στα Καλάβρυτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα βοσκούν στο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού ελεύθερα. Θα βρείτε σε αφθονία όλες τις εποχές του χρόνου, αρνιά και κατσίκια, μοσχάρια, λουκάνικα και ότι έχει σχέση γύρω από το καλό κρέας και τα παράγωγα του.

Εστιατόρια και Ταβέρνες στα Καλάβρυτα

Στα εστιατόρια και στις ταβέρνες στα Καλάβρυτα το σίγουρο είναι ότι θα φάτε καλά, υπάρχουν ταβέρνες, σουβλατζίδικα, fast food, μέχρι και καντίνα θα βρείτε στο δρόμο για το χιονοδρομικό!

Για καλό μαγειρευτό φαγητό ξεχωρίσαμε το Σπιτικό στο οποίο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και μια κουβέντα που είχαμε με την ιδιοκτήτρια του.

Για σουβλάκια στο κεντρικό δρόμο της πλατείας των Καλαβρύτων.

kalabrita voyraikos
Βουραϊκός Ποταμός

Παραδοσιακά προϊόντα και τρόφιμα

Για παραδοσιακά τρόφιμα τραχανά χυλοπίτες τυριά, κρέας ντόπιο και ότι έχει σχέση με τα παραδοσιακά τρόφιμο υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά στο τέλος του δρόμου που διασχίζει την κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Γλυκά και Μέλι στα Καλάβρυτα

Πηγαίνοντας από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό περίπου 3 με 4 χιλιόμετρα πριν φτάσετε, θα συναντήσετε την πινακίδα με τον χιονοδρόμο. Εδώ κάνουμε στάση για μέλι από τον Πραξιτέλη. Θα τον βρείτε στην αριστερή μεριά του δρόμου απέναντι από την Καντίνα που σερβίρει ζεστό ρακόμελο, σουβλάκια με κρέας ντόπιο και διάφορα άλλα είδη. Τηλέφωνο Κινητό 697 967 2690

Μέσα στα Καλάβρυτα στον δρόμο που της κεντρικής πλατείας και στην οδό Συγγρού 8, θα βρείτε το καφεγαλακτοπωλείον ΓΡΙ – ΓΡΙ του Ιωάννη Βρρδακαστάνη. Ίσως το καλύτερο μαγαζί στο είδος του στα Καλάβρυτα. Εκλεκτές τυρόπιτες, παραδοσιακά γλυκά, γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς, τρίγωνα και ένα κανταΐφι που η γεύση του θα σας μείνει αξέχαστη.

Διαβάστε ακόμα για τα Καλάβρυτα

Σχολιάστε