Εστιατόρια στη Σαντορίνη

Εστιατόρια στη Σαντορίνη πολλά και για όλα τα βαλάντια, εμείς διαλέξαμε τα καλύτερα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε

Ακρωτήρι

Στο Ακρωτήρι, κοντά στο Φάρο, θα βρεις καλό, φρέσκο ψάρι στην ψαροταβέρνα «Γιώργαρος». Ο Γιώργαρος και τα αδέλφια του, όπως και όλοι οι άντρες της οικογένειας είναι ψαράδες με δικά τους καῒκια κι είναι όλη μέρα στη θάλασσα. Πίσω στην ταβέρνα μένουν οι γυναίκες και τα παιδιά. Εδώ λοιπόν θα βρεις πάντα καλό φρέσκο ψάρι.

Μεταξύ μας

Το «Μεταξύ μας» στην Έξω Γωνιά είναι σχετικά κρυμμένο, με την έννοια ότι η Έξω Γωνιά δεν είναι πολύ τουριστική περιοχή. Τα παδιά που το έχουν είναι Κρητικοί και έχουν πολύ καλό φαγητό. Το σημείο όπου βρίσκεται το εστιατόριο έχει πολύ καλύ θέα στη θάλασσα, αλλά και στο βουνό, τον Προφήτη Ηλία, με το ομώνυμο μοναστήρι.

Κρινάκι

Το «Κρινάκι» στην Ία, θα το δεις στην είσοδο του χωριού Φοινικιά. Είναι το πρώτο χωριό πηγαίνοντας προς Ία. Δεν έχει θέα στην Καλντέρα, αλλά είναι μέσα σε στενάκι στο χωριό, σε πολύ γραφικό μέρος, και έχει πολύ καλό φαγητό. Δεν έχουν στάνταρντ μενού. Μαγειρεύουν ανάλογα με το τι θα βρούν. Δηλαδή, μιλάμε για γνήσια υλικά της εποχής. Τις προάλλες, για παράδειγμα, είχαν γλώσσες μοσχαρίσιες κοκκινιστές. Δεν μαγειρεύει κανένας επαγγελματίας σεφ από κάποια σχολή μαγειρικής. Εδώ θα φας απ’ τα χεράκια μιας παραδοσιακής μαγείρισας, με υλικά δικά τους. Για παράδειγμα, αν ρίξεις μια προσεκτική ματιά στο χώρο, ίσως δεις τα βαζάκια με τα γλυκά του κουταλιού και τις πιπεριές Φλωρίνης. Μην κάνεις όρεξη για το σπίτι. Δεν τα πουλάει, τα παρασκευάζει και τα αποθηκεύει για χρήση δική του εστιατορίου.

Ελιά

Η «Ελιά» στο Καμάρι, βρίσκεται πάνω στον παραλιακό πεζόδρομο. Ανήκει στο ξενοδοχείο Bellonias Villas. Το μενού είναι ελληνικό, αλλά λίγο πιο ελαφρύ από το παραδοσιακό των νοικοκυρών της Σαντορίνης. Δηλαδή, με όχι τόσο τσιγάρισμα, λίγο πιο δροσερές γεύσεις, αλλά πάντως ελληνικά φαγητά. Έχω αρχίσει και εκτιμώ τους Σαντορινιούς. Έξυπνοι άνθρωποι, που διατηρούν τις αξίες του τόπου τους.

 Καλλίστη

Στον Πύργο, στην πλατεία του χωριού, μπορείς να καθίσεις για φαγητό στην ταβέρνα «Καλλίστη». Εδώ θα βρεις να φας αρκετά παραδοσιακά μαγειρευτά και κάποιες παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές δικής τους παραγωγής, που όμως δεν τις πουλάνε για έξω, αλλά τις έχουν μόνο για κατανάλωση στο εστιατόριο, όπως κάπαρη, λιαστές ντομάτες και ψαρόλια (αποξηραμένα μικρά ψαράκια, που τα σερβίρεις με ξίδι και λάδι).

Λάβα

Στην Περίσσα ένα καλό εστιατόριο είναι η «Λάβα». Εδώ δεν υπάρχει μενού. Διαλέγεις απ’ ό,τι βλέπεις στη βιτρίνα, ό,τι έχουν μαγειρέψει κάθε φορά. Εννοείται ότι έχουν φρέσκα ψάρια και μπριζόλες, αλλά εκτός από τα κλασικά, φτιάχνουν και τοπικές λιχουδιές, πολύ περιποιημένες, με ιδιαίτερες γεύσεις, όπως πιπερές Φλωρίνης γεμιστές με σιτάρι, σταφίδες και φιστίκια ή τα μανιτάρια γεμιστά με κουκουνάρια και τυριά.

Ρόκα

Η «Ρόκα» είναι μια μοντέρνα ταβέρνα στην Ία. Δεν βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Ίας, αλλά στον παράδρομο. Εδώ παραγγέλνεις τα κλασικά κεφεδάκια και πατάτες τηγανιτές, αλλά για ορεκτικά, δοκιμάζεις τις παστουρμαδόπιτες και τις σκοπελίτικου τύπου τηγανικτές στριφτές τυρόπιτες. Για κύριο πιάτο συστήνουμε το μοσχαρίσιο συκώτι με Vinsanto (το παραδοσιακό σαντορινέικο κρασί).


Διαβάστε ακόμα για την Σαντορίνη :

Σχολιάστε