Δεκαπενταύγουστος και Έλληνες.

Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο και στη Αθήνα σιγά σιγά ερημώνουν τα πάντα. Ο Αύγουστος από πολύ παλιά ήταν ο κυριότερος μήνας διακοπών των Ελλήνων, όμως όσο περνάει ο καιρός και οι καταστάσεις δυσκολεύουν, όλο και περισσότεροι Έλληνες κάνουν λιγότερες μέρες διακοπές, και κάπου λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο η Αθήνα γίνετε ένα μεγάλο χωριό, οι δρόμοι ερημώνουν τα φώτα κλείνουν και οι περισσότεροι Έλληνες για λίγες μέρες  να προσπαθούν να κάνουν τις διακοπές τους.

xios xora 22 8 08 022

Όμως το μονο που καταφέρνουν με τόσο πολύ κόσμο είναι να ταλαιπωρηθούν και να πουν ότι δεν θα ξαναπάνε διακοπές τον Αύγουστο και την επόμενη χρονια πάλι Αύγουστο ξαναφεύγουν….. νομίζω αυτό λέγεται μαζοχισμός.

Η ταλαιπωρία ξεκινάει από το λιμάνι με τα καράβια να πηγαίνουν και να έρχονται και τις περισσότερες φορες να έχουν καθυστερήσεις, και στο λιμάνι του Πειραιά να γίνετε το έλα να δεις.

Και όταν τελικά καταφέρεις και φτάσεις στον προορισμό σου, εκεί σε περιμένουν άλλα, και συνήθως αυτοί που φεύγουν Δεκαπενταύγουστο δεν έχουν σπίτι δικό τους να μείνουν, εχουν κλείσει σε κανένα ξενοδοχείο η σε κανένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο, με αποτέλεσμα να πρέπει να φας και έξω, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να καθίσεις να για φαγητό και να μην περιμένεις το λιγότερο μια ώρα να σε σερβίρουν, παντού πανικός, ναι ναι πανικός μη γελάτε, και όσοι πείτε που τα ξέρω όλα αυτά, είμαι και εγώ Ελληνας του Δεκαπενταύγουστου που και εγώ κάθε χρόνο λέω όχι Αύγουστο διακοπές και η κατάσταση τα φέρνει έτσι κάθε χρόνο και μόνο Αύγουστο, μπορώ να ξεκλέψω λίγες μέρες.Σχολιάστε