Αγκίστρι

Το καταπράσινο νησάκι Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι μικρό νησί κοντά στην Αίγινα με τις δικές του ομορφες παραλίες, τα αξιοθέατα του και την γοητεία ενός μικρού νησιού μακριά από το μαζικό τουρισμό.

Επισκεπτόμενοι την Αίγινα μπορείτε εύκολα να πεταχτείτε μέχρι το νησάκι Αγκίστρι, που θα σας αποζημιώσει με αρκετά αξιοθέατα. Το νησί που κατά την αρχαιότητα λεγόταν Κεκριφάλεια απέχει μόλις 5 λεπτά από την Αίγινα, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη και από το λιμάνι του Πειραιά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι φιγουράρει πάντα στους top  προορισμούς για μονοήμερες αποδράσεις και  εκδρομές τα Σαββατοκύριακα.

Με το που φτάσετε στο νησί, θα διαπιστώσετε ότι το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο πευκόφυτο μέρος, ενώ το απέραντο γαλάζιο με τα κρυστάλλινα νερά θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι μεταφερθήκατε σε άλλο κόσμο.

Η Σκάλα είναι η κατάλληλη επιλογή εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με μπόλικο κόσμο στο Αγκίστρι, ενώ η παραλία Χαλικιάδα είναι γι΄αυτούς που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη στις διακοπές τους. Φυσικά θα βρείτε κι άλλες παραλίες στο Αγκίστρι και κάποια από αυτές θα είναι η ιδανική για σας.

Αν και τα περισσότερα σπίτια στο Αγκίστρι έχουν νεοκλασικό ύφος, εντούτοις υπάρχουν περιοχές με λευκά καμπυλωτά σπίτια που θυμίζουν κάτι από κυκλαδίτικη αισθητική. Οι ντόπιοι φημίζονται για την εγκαρδιότητα και τη φιλοξενία τους, κάτι που θα καταλάβετε τόσο στις ταβέρνες και τα ουζερί, που τα κεράσματα δίνουν και παίρνουν!

Συνολικά οι κάτοικοι του νησιού αγγίζουν τα 1.000 άτομα σε πληθυσμό, όμως ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού η προσέλευση τόσο ξένων τουριστών, όσο και Ελλήνων είναι εντυπωσιακή! Παρόλα αυτά, το Αγκίστρι καταφέρνει να παραμένει ένας «επίγειος παράδεισος» και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά που το καλοκαίρι κατακλύζονται από το μαζικό τουρισμό και διαθέτουν έναν πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Στο Αγκίστρι οι εκκλησίες και οι θρησκευτικοί χώροι είναι αυτοί που ως επί το πλείστον αποτελούν τα αξιοθέατα στο νησί. Μάλιστα, αν είστε λάτρεις της εξερεύνησης και των πεζοποριών, τότε το εν λόγω νησί είναι ό,τι πρέπει για σας λόγω των απομονωμένων παραλιών του, των στενών μονοπατιών του και των «κρυμμένων» αξιοθέατων του!Σχολιάστε